TIETEELLISTÄ

Mun vanhimmat lapset ovat todella kiinnostuneita kaikesta tiedehömpästä. Hömpästä, sillä mä en juurikaan tajua fyysiikan laeista mitään muuta kuin, että omena putoaa puusta alas. Kemiallisten reaktiotioiden tietämyskin rajoittuu vain hiusvärien kemiallisiin reaktioihin. 
Mua ei koskaan nähty innostumassa kemian tunneilla. Hei vaan hei sinne kemian opettajalle! Sain siitä jopa kutosen. Niin yläasteella kuin lukiossa. Se on vieläkin huonoin numero, mitä oon koskaan saanu. Mutta A ja R ovat kokeilunhaluisia ja hyvinkin innostuneita siitä, mitä voi tehdä itse ja mistä tietyt asiat johtuvat. 
Olikin iloinen asia, kun tytöt saivat yhteistyön kautta valita itselleen Science 4 you -tiedelelupaketit. A valkkasi "My first Spa:n" ja R yllätti minut valinnalla "Water Science". Tytöt saivat myös käyttöönsä "Science of Soaps" ja "Fossil Excvation - Tyrannosaurus Rex" -paketit, joista ainakin jälkimmäinen herättää allekirjoittaneessa pienen arkeologin. 
Science 4 you on Suomessa uusi, mutta maailmalla huippusuosittu portugalilainen brändi, jonka lelujen tarkoitus on tukea ja kehittää lapsen oppimista. Ja voin kyllä kertoa, että niin oppi äitikin, kun näitä testailtiin yhdesssä. 
Paketit sisältävät kaiken tarvittavan ja siitä riittää tekemistä enemmänkin kuin vain yhdelle tutkimiskerralle. 
Tietty nämä eivät sovellu alle kouluikäisille, mutta ehkä jokainen vanhempi osaa arvioida, onko se oma lapsi tarpeeksi vanha ja tarpeeksi kiinnostunut. Paketteja kun on ihan mieletön määrä erilaisia ja eri osa-alueisiin painoittuneita.
R on tehnyt ystäviensä kanssa saippuoita, joihin kukaan muu ei saa missään nimessä koskea ja tälläkin hetkellä neiti on kylppärissä luokkakaverinsa kanssa testailemassa veden ihmeellistä maailmaa. 
A teki siskoni kanssa kylpypalloja ja saippuaa. A:n paketti sisältää ihania tuoksuja, joista ainakin mandariini on allekirjoittaneen nenän suosikki. Vielä ei päästy kylpypalloja testailemaan IRL, sillä niiden pitikin antaa kovettua yön yli ja vaikka olimme menneet palloja tekemään kylpyammeen omistamalle siskolleni, niin pallot jäivät sinne odottamaan testaajaansa. Odotan siis sieltä infoa kylpypallojen toimivuudesta! 


Ehkä parasta näissä "leluissa" on kuitenkin kaiken oman käden tuotoksien tekemisen jälkeen se, että nämä innostavat lasta tekemään jotain erilaista ja ottamaan selvää asioista. Mikään ei ole 10-vuotiaasta hauskempaa kuin nähdä ilmapallon ja pillin tekevän itsestään kuplia vesiastiaan.. Tai 12-vuotiaasta innostavampaa kuin tehdä ihan omia tuotteita - Lush, täällä olisi tulevaisuuden tuotekehittelijä!! 
A ja R ainakin innostuivat paketeistaan niin paljon, että niitä pitäisi saada raahata mukana aina kavereille saakka.

Kerrankin lelu, mikä saa käyttäjänsä pois tabletin tai kännykän kimpusta!
Science 4 You -leluihin voit tutustua englanninkielisellä sivustolla täällä. Tai tsekata suomenkieliset Facebook-sivut. YouTube-videoita voit käydä tutkimassa tämän linkin takaa

*Science4you -lelupaketit saatu blogin kautta*

4 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Lapsilla kyllä on näiden pakettien parissa tosi hauskaa! Itekin oli kiva päästä tekemään jotain konkreettista ^_^

   Poista
 2. Mä oisin pienenä ollut niin tulessa noihin. Ja vähän isompanakin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se kemian numerokin olis voinu olla vähän parempi, jos tälläsiä olis ollu 20 vuotta sitten :DD

   Poista