SYNTTÄRISIRKUS


Meillä kevät on aina yhtä syntymäpäivää - ensin on R:n synttärit, sitten tulee mun isän ja mun omat syntymäpäivät. Huhtikuussa vuosia (nuorenee) täyttää mun Mummu ja sitten Lina. 
Näistä synttäreistä tietenkin eniten panostetaan lasten syntymäpäiviin ja aikuisille vain tyydytään soittamaan, lähinnä koska mun isä ja Mummu asuvat kumpainenkin Tampereella. R:n tämänvuotiset syntymäpäivät olivat kaverisynttärit ja nyt myös Lina tulee saamaan ihka ensimmäiset kaverisyntymäpäivänsä. 

Kun lähdin suunnittelemaan Linan syntymäpäiviä, niin ensimmäinen ajatus oli tietenkin Frozen-synttärit. Mitkäs muutkaan. Mutta sitten niitä alkoi olemaan vähän joka toisella ja Linankin tämänhetkinen innostus Frozenia kohtaan on aikalailla hiipunut, joten päätin ajatella Frozen-kuution ulkopuolelta. 
Sitten eräänä iltana tyttöjä nukuttaessa tuijottelin Linan ja Ellen huoneessa olevaa sirkustelttaa ja siitä se ajatus sitten lähti - sirkussynttärit! 


Sirkus-teemaiset syntymäpäivät sopivat enemmän kuin hyvin vilkkaalle kolmeveelle. Ne ovat mys kätsyt vieraiden kannalta - saa pukeutua hauskasti tai olla pukeutumatta. Osa vieraista kuitenkin on jo ihan pellejä ilman asujakin ;) Vitsi, vitsi.. 
Parasta sirkus-teemassa on kuitenkin se, että se on todella helppo toteuttaa ja siihen on varsinkin näin vapun alla todella paljon rekvisiittaa tarjolla! Tarkoituksena on tarjoilla perinteisinä karnevaalitarjottavina tunnettuja ruokia, kuten hodareita, poppareita, hedelmätikkuja ja hattaran sijaan meillä tulee olemaan vaahtokarkkitankoja. 
Terveellisyyttä ja enemmän lapsille sopivana pidän hedelmäsalaatteja ja -tikkuja. Poppareita ei tarvitse hukuttaa suolaan ja hodaritkin saa itse rakentaa oman mielen mukaan. 
Meidän lähipiirissä on paljon kasvissyöjiä, joten menut pitää rakentaa myös senkin pohjan mukaan, mikä sopii kaikille. Itse en mikään kasvisruokavelho ole, mutta hodarin väliin voi varmasti soijanakinkin laittaa? 


Kakku tuottaa eniten päänvaivaa. Tosin itse en sitä tule tekemään - ei hätää vieraat! Kakun tekeminen on ulkoistettu taas sille mahtavalle kakkutaikurille, joka teki meidän tyttöjen ristiäisiinkin kakut ja Linan syntymäpäiville viime vuonna. 
Mutta sen idean ja jujun keksiminen kakkuun tuottaa päänvaivaa. Haluanko kunnon sirkuskakun vai jonkun hieman sitä jäljittelevän? Pitääkö teemassa mennä all the way kakunkin kohdalla vai voinko toivoa jotain söpöä ja tyttömäistä? 

En malta odottaa näiden ideoiden toteuttamista oikeasti - Pinterest on käynyt kuumana jo parisen viikkoa. Lina tulee yllättymään todella paljon ja toivon myös varsinkin pienten vieraiden nauttivan olostaan! Tarkoitus on puuhailla lasten kanssa jos jonkinmoista! 

Nyt sitten puuttuukin vain kaikki muu paitsi se sirkusteltta :D

*Kaikki kuvat ovat Pinterestistä*

8 kommenttia

 1. Kuulostaa kivalta! Tein juuri juustokakun, johon tuli täytteeseen Omareita ja päälle poppareita, joiden päälle valutettiin Omar-kinuskia. Tuo poppareiden ja kinuskit yhdistelmä upposi minuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juustokakkua mäkin harkitsin toiseksi kakuksi! Joku tollanen poppari-koristeinen vois olla aika makee!! :)

   Poista
 2. Kuullostaa kivalta.
  Meillä oli Navan 2v synttärit sirkus synttärit, johon palkkasin Sirkustuksen vetämään perhesirkusta. Oli mukavaa <3

  Ihanaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau!!
   Meillä ei taideta mennä ihan niin pitkälle. Lapsevieraita tulee loppujen lopuksi olemaan aika vähän, joten uskon pienen aktiviteetin pitävän pikkuväen tyytyväisinä :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. En malta itse odottaa!! :D
   On myös ihanaa, että ekaa kertaa Lina itse odottaa syntymäpäiviään ja sitä, että hänelle lauletaan "paljo onnea vaa" <3

   Poista