NO NYT SE POIKA?!


Otsikko on lausahdus, jota olen valitettavasti kuullut aika paljon viimeisen 10 viikon aikana. Ei siinä mitään, itselleni on täysin se ja sama kumpaa sukupuolta tuleva tyyppi edustaa, mutten halua, että kukaan ihan tosissaan luulee, että tässä ollaan varta vasten yritetty poikaa tai joku oikeasti ajattelee, että pojat olisivat jollain tapaa parempia kuin tytöt. Tai varsinkaan, että minä tai lapsen isä ei oltaisi ollenkaan tyytyväisiä tyttöön.
Äitini on ainoa ihminen, joka on jo ihan avoimesti kaikille ystävilleen kertonut, että hänen viides lapsenlapsensa on tyttö. Ei ole kuulemma pienintäkään mahdollisuutta, että tulokas olisi poika. 

Kun tein plussan, niin ajatus siitä kumpi tulee, alkoi pyöriä lähes välittömästi mielessä. Kauhistuin ajatuksesta, että tulokas olisi poika. Miten osaisin neljän tytön jälkeen olla pojan äiti? Miten poikia käsitellään? Mitä poikien kanssa leikitään? Miten niitä opetetaan potalle?  Nehän sanoo teininäkin suoraan haista vittu. Mä varmaan itken koko sen teini-iän sitä kuinka huono äiti oon. 
Tyttö olis niin paljon helpompi. Ainakin omasta mielestä. Sille olis vielä vaatteitakin jäljellä. Sille osaisin olla äiti. Tytölle osaisin ostaa vaatteita ja sillä olis neljä isosiskoa kertomassa miten prinsessamekot puetaan päälle ja miten nukkeleikit hoidetaan. Ihan, kun niitä ei pojan kanssa tehtäisi....

Onneksi viikkojen kuluessa mun kauhuskenariot pojasta ja niihin kohdistuvista kasvatusharhoista häipyi. Keksin pojalle välittömästi täydellisen nimen, toisin kuin tytölle. Tytön nimen keksiminen oli todella tuskallisen prosessin takana ja tällä hetkellä nimi on sellainen, mihin lapsen isä ihastui heti.
Tällä hetkellä siis itsellä ei ole pätkän vertaakaan väliä kumpainen sieltä tuleekaan syksyllä meidän perhettä täyttämään. Olen valmis vauvaa varten. Vauvaa, joka sattuu olemaan jompaa kumpaa sukupuolta. 

Tietty haluan tietää sukupuolen etukäteen - shoppaileva minäni todellakin haluaa tietää ostetaanko vauvalle jotain sinistä vai jotain vaaleanpunaista. Ja kyllä, minä todellakin olen niin streotypinen, että meillä pojan vaatteet tultaisiin ostamaan poikien puolelta ja tytön tyttöjen puolelta. Sillä vannoin myös, että jos saan pojan, niin vaikka hänellä on neljä isosiskoa, ei se tarkoita sitä, että poika tulee kävelemään isosiskon vanhat pinkit lenkkarit jalassa tai pukeutumaan pinkkiin bodyyn. Ei. 
Sama koskee kylläkin myös tyttöä - en osta mitään "poikamaista", jota en sitten tytöllä kuitenkaan käyttäisi. Mutta toisaalta oma lastenvaatemakuni on hyvin neutraali - ei meillä kukaan tytöistä kävele prinsessamekot päällä. Ainakaan äidin halusta.
Haluan myös tietää sukupuolen etukäteen koska haluan kutsua vauvaa nimellä jo odotusaikana. Haluan suunnitella vauvan oman nurkkauksen sukupuoleen sopivaksi ja haluan kertoa kummeille saavatko he kummipojan vai -tytön. 

Koska sukupuolen sitten saa tietää? Viiden päivän päästä, 26.4. Tai ainakin minä ja Linan syntymäpäiväkakuntekijä saa tietää. Meillä sukupuoli paljastetaan lähipiirille Linan syntymäpäivillä - kakun sisusta on joko sininen tai punainen.

Muuten sukupuolen pitäminen salassa houkuttelee todella paljon. En välttämättä paljasta sitä täällä ollenkaan. Vai mitä mieltä te olette?

6 kommenttia

 1. Voiko noin aikaisessa vaiheessa selvitä sukupuoli? kun eihän se ole varmaa vaikka ihan loppuraskaudessa ultralla katsottais, ainakin omassa lähipiirissä on ollut näitä ns. varmoja poikia ja tyttöjä ja kuitenkin synnyttyä ollutkin eri kuin "luvattiin" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen menossa 4D-ultraan, jossa kyllä on todella hyvät mahikset nähdä vauvan sukupuoli.
   Mulla on siinä nyt kolme raskaana olevaa tuttavaa käynyt näillä samoilla viikoilla ja kaikki ovat saaneet tietää vauvan sukupuolen.

   2D ultraan en itsekään koskaan ihan 100%:sesti luottaisikaan, vaikka mullekin joka kerralla on rakenneultrassa sanottu, että tyttölupaus on varma.

   Poista
 2. Aivan ihana idea paljastaa sukupuoli sukulaisille tuolla kakulla. :) Ja toki olisi ihana jos paljastaisit sen myös täällä, mutta ymmärrän kyllä jos haluatte pitää salaisuutena.♡ Ihanaa kun kohta pääsette kurkkimaan pientä ultraan.♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta se oli tosi hauska idea! Tuo kakku siis.. ajattelin tällä kertaa jotain muuta kuin perinteistä Facebook-päivitystä ja Linan synttärit tulee sopivasti samaan aikaan :)

   En jaksais millään odottaa ultraan!! Jännittää nähdä vauva ^_^

   Poista
 3. Hyvä idea toi kakkujuttu :)
  Toivottavasti paljastat sukupuolen myös täällä, oon niin odottanut että saan tietää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mustakin se on hauska idea :)

   Kyllä sukupuoli varmasti jossain kohti täälläkin paljastetaan.. Mietin hyvää hetkeä ;)

   Poista