MITEN RASKAUS JA ERO KUULUU SAMAAN LAUSEESEEN?


Ei oikeaoppisesti varmaan mitenkään. Mutta me ei olla koskaan varmaan oltu oikeaoppisia tai noudatettu yhteiskunnan normeja, kuten ei tälläkään kertaa. 

Parisuhde on yhteinen suhde, jota pitää ylläpitää. Jos sitä ei ylläpidä, niin siitä kärsii molemmat osapuolet ja osapuolten lapset. Niin yksinkertaista se on. 
Vaikka meille kummallekin breaking point tuli ehkä yllättäen, tuli se molemmille samanaikaisesti ja olemme alusta asti kummatkin olleet sitä mieltä, että ero ja erilleen muuttaminen on tällä hetkellä ainoa, oikea ratkaisu. Vaikkakin ratkaisua edelsi useampi päivä aiemmin tehty positiivinen raskaustesti..

Näin meillä molemmilla on hyvä olla. Näin ehdottomasti lapsilla on hyvä olla. Se on tärkeintä. 
Mitä tulevaisuus tuo, sen tulevaisuus näyttää. En edes kuluta aikaani pohtimalla ja jossittelemalla. Kulutan aikani keskittymällä 110%:sesti lapsiin ja itseeni. 


No mutta. Itse positiiviseen uutiseen - sitä on odotettu! Vaikka keskinäiset välit alkoivat menemään hieman huonosti, niin molemmilla eli unelma lapsesta. Vuosi ja kolme kuukautta sitten päätimme yrittää.. Ja yrittää, yrittää.. 16 kierron ajan sitä yritettiin. Joskus enemmän, joskus vähemmän.
Eropäätökseen tuleva lapsi ei vaikuttanut millään tapaa, hän vaan päätti tulla juuri sillä hetkellä, kun äidin ja isän piti ottaa aikalisä. Siitä ei voi rangaista ketään.  
Olen aina uskonut kohtaloon ja siihen, että asiat tapahtuu syystä. Tälläkin on joku oma syynsä, en vain vielä tiedä mikä se on.

Itse en osannut ensimmäisen viikon aikana suhtautua raskauteen ollenkaan. En tiennyt mitä siitä piti ajatella. Ehdottomasti olin onnellinen, mutta tunsin silti jotenkin häpeileväni asian kertomista kenellekään. Olimmehan juuri kertoneet, että M muuttaa pois... Tunsin olevani täysin epäonnistunut. 
En osannut iloita tai hihkua niin kuin aikaisemmin. Alkuun en halunnut, että kukaan saa tietää. Tunne raskaana olemisesta ja sen ihanuudesta kasvoi pikku hiljaa. 

Tällä hetkellä osaan elää sitä ihanaa "hei, mä oon raskaana" vaihetta, jolloin tekisi mieli huutaa asiasta kaikille vastaantulijoille. 
Vaikkakin vieläkin takaraivossa kummittelee ihmisten kommentit ja tsempit siitä, että palaisimme yhteen tai saisimme asiamme korjattua, _nyt, kun kerta olen raskaana_. Tilannetta ei näytä ymmärtävän tai tajuavan kukaan muu kuin me itse. Ja sillä vain on oikeasti merkitystä. Ei millään muulla tai kenenkään muun käsityksellä siitä, mikä on normaalia ja mikä ei. 


Kuten kuvista näkyy, testejä tuli tehtyä muutama.... En ensin uskonut, että testissä on haamu, vaikkei sitä kyllä enää kuvaan saanut ikuistettua. Tai ehkä, jos siristelee? 
Mutta jokaisessa testissä on viiva. Mikä parasta, joka kerta paksumpi viiva. 

Nyt toivon ja pidän sormia ja varpaita ristissä, että kaikki sujuu hienosti ensi syksyyn asti! Varautukaa vauvahöpötykseen isolla kädellä!!

18 kommenttia

 1. Onnea pienestä ja tsemppiä tulevaan.

  VastaaPoista
 2. Onnea vaavista <3 Ihanaa odotusaikaa !

  VastaaPoista
 3. Onnea!
  Elämän tapahtumia kun ei voi kukaan ennustaa etukäteen. Toivotan kaikkea parasta sinun ja vauvan elämään! :)

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea raskaudesta! Milloin sulla on la? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   La on lokakuun alussa, tarkkaa päivää en vielä sano, sillä vauva on ultrassa ollut isompi kuin kuukautiskierron mukaan laskettuna. :)

   Poista
 5. Onnea todella paljon!
  Mekin yritetty vitosta jo yli vuosi. En enää usko että raskautuisin. Joka kuukausi kamala pettymys. Mutta teidän tilanne antoi hieman toivoa. Jospa meillekin vielä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Oikein paljon jaksamista ja tsemppiä yritykseen! Tiedän todella sen tunteen ja niiden negatiivisten testien/kuukautisten tuoman pettymyksen tunteen. Toivon oikein paljon, että teilläkin vielä tärppää <3

   Poista
 6. Hih, tutulta näyttää tuo testien määrä ja hienosti on vahvistunut. :)
  Täällä odotellaan innoissaan kaikkea vauva hömppää.♥
  Ja älkää turhaan miettikö jos toiset eivät ymmärrä tilannettanne. Te toimitte niin mikä on teidän perheellenne parasta. Tsemppiä.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinhän en edes uskonu :D Sitten vasta, kun M:kin sanoi, että siinä testissä (testeissä :D ) on kaksi viivaa, niin aloin pikku hiljaa uskomaan. Lopulta se kyllä vasta iski tajuntaan noin 2 viikkoa ensimmäisen testin tekemisestiä...

   Kiitos Terhi <3

   Poista
 7. Mahtavaa, onnea! Niin sitä elämä heittää kuperkeikkaa. Kävin täällä - jokusen muunkin ohella - silloin, kun lopetitte aktiivisen yrittämisen, pohtimassa, että olet nuori ja yritetty aika ei oikeesti ollut tavattoman pitkä, et älä vaivu epätoivoon etc. Ja tällä kertaa voi sit onnellisesti todeta olleensa oikeessa: teille tulee uusi, ihana vauva! Vähän kyllä hirvittää, miten sitä selviää kolmesta pienestä ja vielä sit teidän isot päälle. Oot kyl rautainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle!

   Kyllä ollaan selvitty tähän asti hyvin! Tietty oma olo verottaa ja tämän hetkinen vatsatautiepisodi lasten kesken ei helpota kenenkään oloa. Mutta muuten ollaan löydetty keskenämme oikein mukava arkirytmi :)

   ...asiaa voidaan miettiä sitten syksyllä uusiksi :D

   Poista
 8. Voisitko kirjoittaa siitä, miten sovitte lapsista, asumisesta yms? Onnea ja tsemppiä!

  VastaaPoista