MEIDÄN PÄIVÄ

"Meidän päivä" on kuvattu eilen, keskiviikkona. Päivänä hieman huono kertomaan meidän päivistä, sillä eilen ei todellakaan tullut tehtyä juuri mitään, mitä normaalisti tehdään. Mutta yksi meidän päivistä kuitenkin! Mulla herättää kello aina 7:12, siitäkin huolimatta meille tuli jostain syystä kiire.. Saattoi johtua siitä, että meillä vallitsee arkiaamuisin sekunnintarkka aikataulu ja tänään siihen tuli sekoittamaan Linan vääntämät shaibertit juuri ennen lähtöä....
No me kuitenkin herättiin, puettiin, tytöt joivat aamumaidot ja minä juoksin pitkin kämppää yrittäen pukea ja hoitaa asioita samaan aikaan. Sanottiin hyvää koulupäivää A:lle ja puettiin ulkovaatteet. Päiväkotiin lähdettiin kello 7:55 ja perillä oltiin tasan kello 8:00, kun tyttöjen päiväkotipäivä alkaa. Lina ja Elle jäivät syömään aamupalaa ja minä juoksin takaisin kotiin syömään aamupalan ja pesemään hampaat. En ehtinyt meikkaamaan tai linkkailemaan aamun postausta Facebookkiin. R lähti kouluun 15 minuuttia ennen kuin itse lähdin juoksemaan bussipysäkille.


Minulla oli lääkäri kello 9:00, se oli hieman myöhässä. Aika oli 45min aika, mutta pääsin jo 20min päästä jatkamaan matkaa.
Kävin pikapikaa keskustassa väritukussa ja palasin kotiin Prisman kautta.

Kaupasta ostin vain pakolliset maidot, iltapuurot ja leipää. Myös harvinaisesti tällä kertaa valmista lihaperunasoselaatikkoa lapsille, sillä en ehtinyt iltapäivästä tekemään mitään erikoista ruokaa.
Lapset kyllä rakastavat lihaperunasoselaatikkoa, mutta itse yritän aina boikotoida valmisruokia. Ennemmin teen itse.
Ostin myös itselleni valmisruokaa - kanapaninin. Olen viime aikoina syönyt todella huonosti, mikään ei maistu ja kaikki haisee kamalalle. Mutta pakko se on syödä. Ajattelin kanapaninin olevan kompromissi. Väärin, se oli kamalan makuista.Syönnin jälkeen kipusin yläkertaa, petasin petini, aukaisin tietokoneen ja aloin tekemään töitä.
Linkkailin aamun postauksen Facebookkiin ja tein samalla Kelan sairauspäivärahahakemuksen, jonka vuoksi kävin lääkärissä.
Odottelin kello kahtatoista, pesin pyykkiä ja vihdoin tasan kello 12 laitoin instagramiin Vimman arvontakuvan. Sitten taas linkittelin postauksen faceen.
Pesin vähän enemmän pyykkiä, viikkailin kuivia kaappeihin ja siivoilin.
A tuli kotiin kahdentoista jälkeen, juteltiin ja suunniteltiin tätä päivää. A:lla on tänään treenit ja ystävänpäivädisco. Aikataulutettiin päivä niin, että A ehtii molempiin. Kello 14:00 hain tytöt. Elle veti sellaset itkupotkuraivarit päiväkodilla, etten meinannut saada neitiä puettua, saati tuotua kotiin. Lopulta itki äitikin, A ihmetteli mitä tapahtuu ja melkein itkettiin kaikki. Puoli tuntia tiukasti sylissä helpotti Ellen oloa ja taas elämä jatkui. 
Ellellä on eron jälkeen alkanut tulemaan paljon läheisyydenkaipuuta ja vietänkin nykyään todella suuren osan päivästä Elle sylissä. Äiti on entistä tärkeämpi, enkä saisi käydä edes vessassa ovi kiinni.
Kun Elle oli rauhoittunut, annoin tytöille välipalaa. Joskus tytöt ehtivät syömään päiväkodissa välipalan, mutta useimmiten se syödään kotona. Tämän jälkeen meillä ei sitten ollutkaan mitenkään normaali iltapäivä. M tuli meille "lastenvahdiksi", kun tein yhdet raidat, jotka olin sairastelujen takia jo muutamaan kertaan joutunut siirtämään. M antoi lapsille päiväruoan ja leikki pikkutyttöjen kanssa yläkerrassa, kun itse työskentelin alakerrassa. A lähti ulos kavereidensa kanssa ja R jäi kotiin lukemaan.
Raitoja laputtelin ja sävyttelin pari tuntia ja sen jälkeen leikkasin M:n hiukset vaivan palkkaa. 
Yleensä meillä olisi iltapäivä mennyt leikkien ja tyttöjen kanssa touhuten. 


Kun olin valmis, syötiin me kaikki iltapalaa. M lähti ja jäimme taas normaalin kokoonpanon kanssa kotiin. Kävin äkkiä suihkussa, kun tytöt vielä jatkoivat keskenään iltapalan syömistä.
Iltapalan jälkeen pestiin hampaat, toivotettiin isoillesiskoille alakertaan hyvät yöt ja kiivettiin pikkasten kanssa ylös nukkumaan. Yleensä tytöt nukahtavat noin vartissa, mutta tänään Linalla oli känkkäränkkäpäivä ja uni ei tahtonut millään tulla. Syynä saattoi myös olla isän yllättävä vierailu, joiden olen huomannut vaikuttavan tyttöihin. 45 minuutin nukuttamisen jälkeen nukahti myös Lina ja itse pääsin koneelle kirjoittamaan tätä postausta. 


Nyt aion käydä ottamassa astianpesukoneen pois päältä ja sen jälkeen palaan ylös itsekin nukkumaan. Seuraavana aamuna taas kello soi 7:12!

Ei kommentteja