HYVÄT PÄIVÄKOTIVAATTEET


Meillä oli syksyllä pieni lasten vaatekaapin uudistus edessä. Vaatteita oli kyllä enemmänkin kuin riitämmiin, muttei oikeastaan yhtään hyvää päiväkotivaatetta.
Sisävaatteet kokivat päiväkotiuudistuksen ja ulkovaatteita piti vähän updatetata. 

Mikä on sitten hyvä päiväkotivaate? 
Minun mielestäni niitä ovat juurikin ihanan mukavat ja rennot vaatteet. Vaatteet, jotka eivät kiristä tai purista mistään. Verskoja, collareita, legginsejä ja trikoopaitoja.
Vaatteet, jotka on helppo laittaa haalarin alle, eivätkä ne nouse ikävästi selästä leikkiessä tai purista mistään.
Onni oli, että NOSH lahjoitti blogin syntymäpäivän kunniaksi minulle lahjakortin, jolla sain ostettua Linalle muutaman uuden päiväkotivaatteen. Tosin näitä kyllä mielellään käyttää paljon muuallakin kuin pelkästään päiväkodissa, mutta Noshin vaatteet ovat niin ihanan pehmeitä ja joustavia (puhumattakaan pitkäikäisyydestä), että ne sopivat enemmänkin kuin hyvin vilkkaan päiväkotilaisen arkeen. 
Tilasin Linalle kuvissa vilkkuvien Denim Baggyhousujen lisäksi myös Rain frillapuseron. Puseron on Linalle vielä inasen liian iso, mutta muunneltavuuden vuoksi (hihojen käärittävyyden) se menee tällä hetkellä Linalla tunikana tai hieman lyhyempänä mekkona legginsien kanssa.  Vielä on ollut hiukkasen opeteltavaa ja totuteltavaa päiväkotilasten äidillä, joskus saattaa unohtua ottaa huomioon asioita, jotka ovat tarpeen päiväkodissa. Mutta eiköhän me pikkuhiljaa päästä kaikki kiinni päiväkodin arkeen ja äitikin muistaa, että oma harja päiväkodissa on ruuhkatukalle välttämätön tai tuttia ei kiikuteta päivästä toiseeen edes takas päiväkodin ja kodin välillä... 

Minkälaisia vaatteita te suositte lapsillanne päiväkodissa?

4 kommenttia

 1. Juurikin tuollaisia :) Rentoja ja mukavia. Sellaisia, joissa ei esimerkiksi mustikkatahrat aiheuta hiusten harmaantumista tai reikä polvessa äidin itkupotkuraivareita :)

  VastaaPoista
 2. Meillä vasta alkaa päiväkotitaival parin viikon päästä, mutta itsekin olen samaa mieltä, että helpot ja mukavat vaatteet ovat käytännöllisimmät. :) Eli farkut yms, ovat parempia vapaa-ajalla..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Farkkuja en viitsisi millään edes yrittää tunkea lapselle haalareiden alle.. Mahtaisi olla epämukavaa leikkiä ulkona (ja sisällä) :/

   Tsemppiä päiväkodin aloitukseen! :)

   Poista