ALKURASKAUS - ENNEN PLUSSAA

Meillä ollaan vielä vatsatautiepidemian kourissa. Omalle kohdalle se ei ole vielä(vielä!) hyökännyt, mutta sitä kamalampi raskauspahoinvointi meikäläisellä on meneillään, etten minäkään juhli.. Voimat on ihan loppu ja laskenkin päiviä siihen, kun aikaisemmissakin raskauksissa on pahoinvointi ja väsymys helpottanut. 
Nyt täysin uutena oireena on alusta saakka ollut jalkakivut jotka välillä vetävät jalat kokonaan alta, enkä kykene koukistamaan polvia ollenkaan. Nukkuakin täytyy jalat suorina... En tiedä miten muut nukkuvat, mutta meikkis nukkuisi enemmän kuin mielellään jalat koukussa.

Mutta, siihen saakka, kunnes saan itseäni pelikuntoon - luonnoksissa pyörineitä juttuja. Ensimmäisenä omia raskausoireitani ennen plussaa: 

Ensimmäistä kertaa Ellen synnytyksen jälkeen, sen kamalan ehkäisylaastariepisodin jälkeen ja kaikkien muiden tapahtumien jälkeen tunsin ovulaation. 
Oon aina ollu tosi herkkä tuntemaan omaa kroppaa ja sen vuoksi oonkin ollu ihan hukassa tän 1,5 vuotta, kun en ole pystynyt oviksia tai mitään muutakaan bongaamaan. 

Siitä se kaikki lähti - ovulaatiosta. 
Kolme päivää ovulaation jälkeen alkoi alavatsakipu, sellanen, kun aina pari päivää ennen menkkoja alkaa. Viiltävä, kuumottava, repivä kipu. 
Neljäntenä päivänä alavatsakivun kaveriksi tuli väsymys. Täysin varma merkki meikäläisen kaikista raskauksista. Voisin nukkua 24/7, jos siihen annettaisiin mahdollisuus. 
Viidentenä päivänä huomasin, että mun silmät on vaihtanu väriä. Mulla on vihreät silmät, joiden mustuaisen ympärillä on miniminiministi ruskeaa. Tällä hetkellä puolet silmien väripinta-alasta ovat ruskeat. Näin kävi myös Linaa odottaessa. Vitospäivänä sairastuin myös flunssaan ja sain kaveriksi rytmihäiriöt. Tuttu kaveri R:n odotuksesta.. 
Kuudentena päivänä aloin haistamaan hajut voimakkaammin, vaikka flunssa oli muuten tukkinut nenän. Alavatsakivut, väsymykset ja rytmärit seurasivat mukana. 
Seitsemäntenä päivänä huomasin, että käsivarret ja rinta olivat täynnä pisamia. Vai mitä ne virallisesti ovat? Kesakkoja? En myöskään enää maistanut lempiruokiani samalla tavalla.. Seitsemäntenä päivänä myös sanoin ensimmäistä kertaa M:lle, että luulen olevani raskaana. Vastaus oli "oon ihan samaa miettiny viimeset kolme päivää, mutten oo halunnu sanoa sulle mitään."
Kasipäivänä kipeytyivät polvet. Jos laitoin polvet koukkuun, en saanut niitä kivuitta enää suoriksi. Tämä nivelvaiva vaivaa vieläkin. Hengästyin myös paljon helpommin, jopa kotirappusissa. Alavatsakivut jatkuivat ja saivat kaveriksi aivan järkyttävän vatsan turvotuksen. Aloin myös aivastelemaan. Itselle hyvin varma merkki raskaudesta.  
Yhdeksäntenä päivänä flunssa jatkui, väsymys oli järkyttävä, olin jäässä ja aivastelin. Hajut alkoivat tekemään enstistäkin huonompaa ja ysipäivänä juoksin ensimmäistä kertaa oksentamaan. 
Kymppipäivänä kaikki jo tutuksi tulleet oireet jatkuivat. Mitään uutta ei enää tullut joukkoon iloiseen. 
11. päivänä tein ensimmäistä kertaa raskaustestin. Negatiivinen. Tosin itse kuvittelin näkeväni siinä viivan, mutta M ei. Sillä mentiin. 
12. päivänä tein toisen testin. Negatiivinen digitesti. Luovutin ja päätin, että olin kuvitellut kaikki oireet. Heitin jopa M:n ostamat kaupan halppistestit kaapin pohjalle. 
13. päivänä aamulla kipitin hakemaan ne testit takaisin.. Tunne oli niin suuri, että testi oli pakko tehdä. Positiivinen. Kaksi viivaa. 
14. päivänä tein aamulla uuden testin. Vahvempi positiivinen. Hypin innosta. Olin onnellinen. Olin sittenkin ollut oikeassa koko ajan! Iltapäivällä tein vielä toisen testin 1,5h rakossa olleesta pissasta ja testi oli entistäkin kirkkaampi. Pakko se oli uskoa - olen raskaana. 

Kuinka moni muu on ollut vakuuttunut raskaudestaan ennen plussaamista? Mitä oireita teillä on ollut?

6 kommenttia

 1. Niin jännittävää !

  Minulla oli epäilyksiä ennen testin tekoa ( Massua odotellessa.) että olisin raskaana. En kuitenkaan tiennyt oliko ne kuvitelmaa vai todellisia tunteita. Sillä testejä olin tehnyt ennen jo monta, ja odotus oli niin kova .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on ollut matkan varrella (yrityksen aikoina) kaikenlaisia "oireita", mutta tällä kertaa niiden kohdalla vain jotenkin tiesi, että ne ovat todellisia.. Hassua :)

   Poista
 2. Täällä alkaa rinnat aristaa ja nenä haistaa ihan kaiken. Ja sitten on vaan se olo..se olo ei ole ikinä vielä pettänyt. :)
  Ihana kyllä lukea näitä sinun odotus juttuja.♥ Ja toivotaan ettei vatsatauti kierrä kaikkia, tsemppiä.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vain ja ainoastaan Linan odotuksessa rinnat reagoinu raskauteen! Kun taas lähestulkoon kaikki muut kertoo sen ensimmäiseksi oireekseen raskaudesta. Todella jännää :)

   Mutta "se olo". Se on kyllä vahva.

   Poista
 3. Minä oon aika pian tuntenu, esikoisestahan en ees tehnyt testiä ikinä kun olin niin varma. Viimeksi vaihtoehot oli raskaus tai syöpä kun oireet oli mitä oli! :o Viikkoja siis aina 3-4 kun tiedän jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö! Mä en olis koskaan pystyny olemaan tekemättä testiä :D

   Poista