TALVI YLLÄTTI VALTION RAUTATIET

Se tunne, kun saavut neljän lapsen, rattaiden ja kolmen matkalaukun kanssa rautatieasemalle. Kaikilla on hauskaa, matka on alkamassa ja lapset odottavat innolla junaan pääsyä. 
Sitten huomaatkin, että lähtötaululla raiteen sijaan lukeekin PERUTTU. Ainoa juna, millä klo 17:00 lähtevään Silja Serenadeen ehtii on juurikin se, mihin olet alunperinkin liput ostanut. Seuraava olisi (oletetusti) vasta klo 16:00 Helsingissä ja sillä ei ehdi lähtöselvityksen kautta laivaan.

No eipä siinä mitään, VR on kuitenkin varautunut tilanteeseen ja järjestänyt korvaavan kuljetuksen, eikös. Marssitaan tiskille ja kysytään mihin bussiin voidaan hypätä. 


"Ei korvaavaa lähtöä. Ei matkakorvauksia ostetuista lipuista." 

Siis mitäs helvettiä. Pardon my french. 

"Voitte ostaa liput klo 14:00 lähtevään junaan."

Siis mitäs vittua. Excuse moi. 

Sitten lähti meikämammasta jotain, mitä ei koskaan tästä suusta nähdä eikä kuulla - ihan järkyttävä valitus aiheesta junan peruuttaminen ja korvaavien lähtöjen puuttuminen. Anterosetä lippuluukun toisella puolella luikki pian tiehensä "soittelemaan Helsinkiin". Helsinkikin sanoi ei voi mittään ja Anterosetä kohautteli olkapäitään. 
Kerroin meidän lähtevän laivalle, joka lähtee klo 17:00 satamasta ja sitä ennen pitäisi lähtöselvityksessäkin käydä. "Helsinki päättää"  kertoi Anterosetä. Helsinki päätti siis pilata heti alkuunsa meidän perheen mukavasti alkaneen reissun. Pyysin Anterosetää tulemaan kertomaan meidän neljälle lapselle, jotka tuikitietämättöminä odottelivat aulan puolella, ettei kuukausikaupalla odotettua laivareissua olisi tulossa. Anterosetä kieltäytyi kunniasta, koska Helsinki päättää. 

"Ilmoitettu on."
Ilmoitus junavuoron peruuttamisesta oli tullut VR:n kotisivuille noin kello 11:05. Eli siis siihen aikaan, kun meidän sakki oli jo matkalla asemalle. En tiennyt, että minun pitää matkustaa netti taskussa ja pelko perseessä asemalle.

Onneksi Turun rautatieasemalla oli muitakin työntekijöitä kuin Anterosetä, joka viereisen virkailijan otettua ohjat meikämamman rauhoittamiseen, luikki takahuoneeseen piiloon. 
Uusisetä soitti uudelleen Helsinkiin ja Helsinki alkoi jo hieman lämpenemään korvausehdoille. Tosin vieläkin - klo 14:00 lähtee juna Turusta Helsinkiin. 

"Voimme korvata taksimatkan rautatieasemalta satamaan". 

"No mitäs, jos juna on myöhässä?"

"Sille emme voi mitään. Emme korvaa myöshästymisestä tulevia lisäkustannuksia."

Tässä vaiheessa meikämamman korvista lieskui tulta ja nenästä savua. Ihan oikeasti VR?! Te, jotka olette kotisivujenne mukaan varautuneet todella hienosti talven varalle.  Te, joilla on niin maailman parhaat kalustot talven varalle. Te, jotka lupaatte aina korvaavan lähdön peruutetuille lähdöille.
Ja ei, korvaava lähtö ei ole kaksi tuntia myöhemmin lähtevä juna. Se on kaksi tuntia myöhemmin lähtevä juna. 

Olin siis saanut ehdot - klo 14:00 junaan liput ja taksimatkan satamaan. "Oletetaan, että juna on aikataulussa". Minä oletin jo oman junani olevan aikataulussa. 

En suostunut ottamaan sitä riskiä, ettemme ehtisi laivaan. En suostunut kertomaan lapsille, ettei kauan odotetta laivamatkaa tulisi ja mahdollisesti tekisimme täysin turhan reissun Helsinkiin. Ilman mitään korvauksia tai takeita. 

Tässä vaiheessa kello oli 11:45.
Onnibus lähti Turun Caribialta klo 12:15 ja päätimme yrittää ehtiä siihen. VR ei suostunut uusia matkalippuja korvaamaan, mutta taksimatkamme asemalta Caribialle he lupasivat korvata. Ja käyttämättömiemme lippujen KOKONAIShinnan. 

Taistelimme näitäkin ehtoja varten kauan. Taksi meille soitettiin klo 11:55. Minä kerroin numeron, sillä virkailija mietti puhelin kädessä viitisen minuuttia taksikeskuksen numeroa. Kerroin, että tarvitsemme tilataksin. 
Taksi tuli klo 12:05. Ei ollut tilataksi. 
Uusi taksi tuli klo 12:10. Tilataksi. 
Turun rautatieasemalla ei ollut taksikortteja "just nyt", joten virkailija joutui neuvottelemaan kuskin kanssa. Kuskille tuli siis kaksi reissua - ensin meidät Caribialle, sitten takaisin asemalle.

Olimme Caribialla tasan kello 12:15, kun Onnibussin piti lähteä. Ilman lippuja. 
Ymmärtäväinen ja ihana henkilökunta otti meidän koko porukan silti sisään bussiin ja antoi meille mahdollisuuden ostaa liput matkaa varten bussin jo liikkuessa. Mahtavaa! Järjettömän iso kiitos Onnibussin henkilökunnalle loistavasta toiminnasta ja meidän perheen matkan pelastamisesta!! 
Samaa ei voi valitettavasti sanoa VR:n porukalle.... 

Minun käskettiin tekemään korvaushakemus. Sen täytin. Korvaushakemus kertoi, että saan lipuista 50% korvattavuuden, eli puolet lippujen hinnasta. Se siitä KOKONAIShinnasta. Missään ei ollut edes mahdollisuutta selittää sovittua tai kyseessä ollutta tilannetta. Missään ei ollut "lisätietoja" tms. kohtaa, jonne olisin voinut meidän Turun rautatieasemalla sovituista asioista kirjoittaa. 
Täytyy sanoa, että ihan helvetin paska maku suussa tällä hetkellä. 

Minulla olisi tammikuussa menoja Helsinkiin, mutta en tiedä menenkö ollenkaan. Jos menen, en tule ainakaan käyttämään junaa. Valitettavasti talvi yllätti VR:n taas kerran niin pahasti, ettei siihen voi luottaa ollenkaan. 

Onneksi laivamatkamme oli kuitenkin onnistunut ja mahtava. Tosin sinne ehtimisestä ei voi VR:ää kiittää.... 

Ei kommentteja