PERHELUKSUSTA

 "Tää oli mun elämäni paras reissu!"

Totuus tulee lapsen suusta. Tarvitsisko muuta sanoa? Ehkäpä ei, mutta sanon silti. 
Ollaan vietetty perheen kesken paras viikonloppu sitten.. No koskaan. Ikinä en ole päässyt näkemään kaikkia lapsia kerralla yhtä onnellisina kuin viime viikonloppuna olen nähnyt. Oli ilo silmälle silmäillä, miten jokainen lapsista suorastaan nautti olostaan. 

Mitä me sitten tehtiin? 
Päästiin kokeilemaan Silja Serenaden uusittuja perhehyttejä. Silja Serenade on viettänyt viime marraskuussa aikaa telakalla ja Serenadea on uusittu hyvällä maulla. Perheellisille paras uudistus aikoihin on kyllä nämä uudet Muumi-perhehytit, jotka on sisustettu Muumiaiheisesti. Uusia Muumi-perhehyttejä Serenadelta löytyy 10 kappaletta ja loputkin Family-luokan hytit ovat syksyn aikana saaneet raikkaamman lookin.
Muumit ovat niin ajaton klassikko, että jopa perheen isää miellytti hytin sisustus. Lapset olivat aivan innoissaan, jokainen, ikähaarukalla 1 - 12v. Ja voin kyllä sanoa, että oli ihana itsekin herätä Pikku Myyn vierestä, eikä aina sitä valkoista seinää tuijotellen. Myös ikkunoita kehystäneet verhot toivat enemmän mieleen Muumimamman essun kuin laivan hytin. Ihana Feelis Helsingin Muumilamppu oli täydellinen kirsikka koko kakun päällä - pakko saada samanlainen lamppu kotiin! Ihan pakko! Muutenkin mietin, mistä mahtaisi hytissäkin käytetyjä sisustustarroja saada, niistä olisi ihana kasata pikkulastenkin huoneeseen Muumitunnelmaa. 
Lattiat olivat saaneet todella odotetun uuden vinyylilattian niiden (anteeksi nyt vain) kamalien kokolattiamattojen tilalle! Tuhatsataplus pistettä Siljalle!
Meidän perheeseen kuuluu kuusi henkeä - aikuiset ja neljä lasta. Lapset ovat 1-, 2-, 9- ja 12-vuotiaita tyttöjä. Muumi-perhehytti on 14 neliön kokoinen perhehytti, joka on siis sisustettu Muumiaiheisesti. 
Meillä Muumifaneja löytyy vähintään kaksi, joiden unelmien täyttymys oli yöpyä katsellen Haisulia pöydän alla piilossa ja Muumimammaa ulko-ovessa. Kumpanakin iltana ja aamuna Lina ja Elle kävivät sanomassa Muumeille hyvät yöt ja aamut. Isommatkin olivat innoissaan yläsänkyjen takaa paljastuneista hahmoista. Todella hauska uudistus! 
Lasten, varsinkin Linan, lempipaikaksi hytissä muodostui myös "ikkunalauta", jolta oli kiva katsella ihmisiä vilkkaalla promenadella. Vielä sunnuntaiaamunakin Lina otti tyynynsä ja makoili ikkunalaudalla kysellen "missä kaikki ihmiset ovat". 
Hyttiin mahtui tällänen iso sakki hyvin -  isommat tytöt nukkuivat yläsängyissä, Lina vuodesohvalla, vanhemmat alasängyissä ja Elle oli saanut ihka oman matkasängyn. Tilaa jäi hyvin vielä nukkumajärjestelyidenkin jälkeen. Alkuun hieman jännitin, miten meidän käy pienessä hytissä keskenämme, mutta hyvin kävi! Tilaa oli vaikka muille jakaa ja happi ei loppunut kesken.

Meidän mukaan laivalle lähti myös mun isä, joka yöpyi omakustanteisesti Deluxe-luokan myös uusitussa hytissä ja olin kyllä siitäkin hytistä enemmänkin kuin kateellinen! Täydellinen hytti romanttiselle getaway-lomalle!! Tosi freshi ja raikas hytti!
Vinkki siis miehelle - ensi kerralla mennään kahdestaan! 
Silja Serenade oli täynnä tekemistä lapsille, kuten olin jo etukäteen uumoillutkin. Isommat lapset saivat mennä kahdestaan niin paljon, kun itse halusivat. He viettivät paljon aikaa uudistetussa Silja Landissa ja Promenadella shoppaillen. 
Pienemmät viihtyivät pallomeressä (ensimmäistä kertaa ikinä) ja totta kai käytiin myös jammailemassa Muumidiskossa! Enemmänkin olisi lapsille ollut tarjolla, mitä me ehdittiin kokea - oli suunnistusta ja valokuvausta, Mamman iltahaleja ja Harri Hylkeen iltahetkiä. 
A pääsi myös ihan yksin myöhemmin lauantai-iltana nuorille (yli 10-vuotiaille) tarkoitettuun nuorten kilpailuun, mikä oli mukava lisä kaikkeen pienimmille tarkoitettuun toimintaan. 
Oli kiva nähdä, että myös vanhemmat lapset oltiin otettu huomioon laivan lapsille tarkoitetussa ohjelmassa. Isompia neitejä ei meinannut saada hyttiin iltasin ollenkaan. 

Uudistettu Silja Land on jaettu vähän kuin kahteen osaan - isoille ja pienille lapsille. Etuosa sisältää pienten (0-4v) pallomeren, piirrustusalueen, telkkarialueen ja ihania istumapaikkoja. Takaosassa on taasen isojen (5-12) pallomeri, legoja, pleikkarit ja kiipeilytelineet. 
Silja Landissa on myös vanhemmille istumapaikkoja ja Spice Ice -kahvila, jonka avulla jaksaa leikkiä niin lapset kuin aikuisetkin.Ruokailut (meriaamiainen ja päivällinen) meillä ruokailtiin Grande Buffetissa, mikä on täydellinen ruokapaikka lapsiperheille. Todella avulias ja ystävällinen henkilökunta etsi meille pöydän, minkä sijainti oli ihanteellinen syöttötuolissa istuvalle lapselle, eikä vieressä kukaan öykkäröinyt tai kaadellut itseään ruokien kanssa meitä kohti. 
Jokainen löysi kattavasta menusta jotain itselleen kummallakin kattauksella ja oli kiva nähdä isompienkin kokeilevan kokonaan vieraita ja uusia ruokalajeja.
Koko perhe on niin täynnä hyvää ruokaa viikonlopun jäljiltä, ettei kukaan laivalla edes kinunnut minkäänlaisia välipaloja. Pienimmille oli pakko syöttää iltapalaa, mutta isommat taputtelivat vielä ysin aikoihin täysiä vatsojaan. Eikä edes meidän perheen pohjaton vatsa (mies) valitellut nälkäänsä koko reissun ainakana. Kertaakaan. Serenade liikennöi välillä Helsinki-Tukholma. Laiva viettää yhden päivän Tukholman Värtan-satamassa ja matkustajilla on mahdollisuus käydä tutustumassa Tukholmaan noin 6 tunnin ajan. 
Siljalla on mahdollista ottaa risteilyyn Family -paketti, joka sisältää aamiaiset ja ruokailut meno- ja paluumatkalla sekä pääsyt sauna- ja allasosastolle! Huomasin itse paketin olemassaolon selaillessani Siljan sivuja ja mielestäni paketti on täydellinen varsinkin niille, jotka eivät halua itse nähdä liikaa vaivaa tai käyttää aikaa risteilyn suunnittelemiseen etukäteen. Lauantaiaamun Coffee&co. -kahvihetken jälkeen me piipahdettiin hyvin pikaiseen hyisen kylmässä Tukholmassa. Kunnes Elle päätti, ettei Tukholma ole hänen juttunsa. Juoksimme huutavan taaperon kanssa pitkin Tukholman katuja etsien ruokapaikkaa ja päädyimme syötyämme palaamaan laivalle pitkittyneen aikataulun ja kiukkusten lasten takia. 
R taisi olla ainoa lapsista, joka ei valittanut kylmää koko päivän aikana. Muuten meillä oli matkassa kaksi väsynyttä ja kylmissään olevaa taaperoa ja yksi jäätynyt teini. 
Ennakkoon olin suunnitellut meille reitit ja visiitin Tukholman Keskiaikaiseen museoon, joka olisi aivan varmasti ollut meidän historiafriikkiselle perheelle täydellinen etappi, mutta museo jäi nyt vain vilaukseksi takavasemmalle, kun juoksimme pitkin Tukholmaa.
Tukholmalla olisi ollut paljon muutakin tarjottavaa lapsiperheille, kuten Junibacken ja Aquaria Vattenmuseum, joista kumpaankin haluaisin meidän lapset viedä, mutta kumpainenkin oli täysin eri suunnalla meidän menojemme kanssa. Ensi kerralla on pakko tutustua myös niihin. 

Vaikka VR petti (siitä lisää myöhemmin), vaikka eksyimme Tukholmassa tunnelbanan sisäänkäyntiä etsiessä ja vaikka Elle huusi täyttä kurkkua lähes koko Tukholmavisiitin ajan, niin meillä oli täydellinen matka! Tai ainakin täydellisyyttä hipova. 
Opittiin koko sakki paljon uusia asioita, suunniteltiin jo uutta reissua ja mitä uusi reissu voisi sisältää ja minne silloin mentäisiin. 
Kuten jo alussa sanoin - en ole koskaan nähnyt meidän lapsia niin onnellisina ja iloisina kuin viime viikonloppuna. Lisää Silja Serenaden uudistuksista voit lukea täältä, Helsinki-Tukholma matkasta täältä ja jos matkakärpänen puraisi, niin reissun voit varata kätevästi netistä tämän linkin takaa. 
Vinkkinä - Siljan Super Sale jatkuu vielä 29.2. saakka! Tuliaisten hinnoilla ei todellakaan huimattu päätä tällä reissulla... 

Minä en ole ollut hetkeen näin iloinen ja onnellinen. Ihan vaan sen takia, että olen saanut katsella kokonaisen viikonlopun onnellisia lapsia. Näitä meidän perhe kaipaa lisää - yhteisiä matkoja, yhteisiä kokemuksia. Iso sydän.

*Yhteistyössä Tallink Silja ja Silja Serenade*

14 kommenttia

 1. Voi että kuinka ihanan näköistä ja todella kivalta kuulosti teidän reissu. Ihanaa että teillä oli kivaa.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissusta olisi voinut kirjotella vaikka ja kuinka pitkän postauksen! Tämäkin romaani oli tiivistettyä tavaraa :D

   Meillä oli kyllä ihan huippuhauskaa! <3

   Poista
 2. VOi miten ihana reissu ja iloisia lapsia! <3

  VastaaPoista
 3. Olisin mielelläni nähnyt hytistä vähän avartavampia kuvia. Kiva että olit ottanut muumikuvista kuvia, mutta minä olisin halunnut nähdä millainen se hytin järjestely olikaan ja miten sängyt siellä on, missä vessa jne. Aloin nimittäin suunnitella että tää vois olla kiva meidän perheelle, mutta haluaisin nähdä kunnon kuvia hyteistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin kovin harmissani siitä, että kokonaisvaltaiset kuvat hytistä puuttuvat. Meillä oli hytissä sohvalla vuodesohvan petivaatteet, enkä saanut niitä yksin siirrettyä piiloon ja suoraan sanottuna ne näyttivät todella rumilta kuvissa. Joillekin varmaan pieni juttu, mutta itseäni häiritsivät ne niin paljon, etten halunnut laittaa ko. kuvia ollenkaan esille.
   Hyttiasetelma on kuitenkin muumi-perhehyteissä hyvin samankaltainen kuin "normaalissa" hytissäkin - wc sijaitsee heti ulko-oven vieressä, ylä- ja alapedit huoneen sivuilla ja sohva ikkunan edessä. Huomasin, että joitain pieniä yksityiskohtia on hyttikohtaisesi eri tavalla. Hieman parempia kuvia hytistä itse löysin täältä: http://valkeatlaivat.blogspot.fi/2015/12/muumihyttia-testaamassa-ms-silja.html
   Meillä oli hyttijärjestys peilikuvana tuon blogin kuviin nähden.

   Toivottavasti auttaa sinua :)

   Poista
 4. Hei, myös minä mielellään näkisin parempia/kokonaisvaltaisempia hyttikuvia ( nitä kun ei vielä oikein missään ole) lisäksi olisin kysynyt mielipidettäsi, kun sinulla on varmasti näkemystä :)
  Jos lähtisit miehen ja yhden lapsen (2-vuotias) kanssa, menisitteko Deluxe -hyttiin vai muumihyttiin?
  Matka siis myös suunnitteilla, enkä osaa päättää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon ylemmäs kirjoitinkin jo pahoitteluni parempien hyttikuvien puutteesta ja laitoin linkin toiseen blogiin, jossa ollaan myös käyty muumi-perhehytissä :)

   Aika paha kyllä! Molemmissa on puolensa..
   Onko 2v true muumifani? Lähdettekö täysin lapsen ehdoilla reissuun? Nukkuuko lapsi hyvin itsekseen esim. reilun kokoisessa vuodesohvassa (ei laitoja)? Meillä Lina nukkui vuodesohvalla, johon sitten tyynyistä ja peitoista rakensin laidan. Lina ei ole kovinkaan vilkas nukkuja, joten pysyi hyvin "pesässään".
   Muumihytti oli ainakin täysi hitti meidän lasten keskuudessa. Lapset viihtyivät myös hytissä ja siellä riitti ihmeteltävää.

   Deluxe-hytti (ainakin se, mikä isälläni oli) on täysin saman kokoinen hytti, mutta siellä on yksi iso sänky, johon lapsikin mahtuu keskelle nukkumaan. Isäni hytissä oli myös sohva, mutten usko sen soveltuvan lapsen nukuttamiseen. Isäni hytin sohva ei ollut vuodesohva.

   Tilaa juosta ympyrää ja temmeltää on ehdottomasti enemmän Muumi-perhehytissä. Deluxe-hytin iso sänky vie paljon tilaa.
   Emme kokeilleet ollenkaan, olisiko Muumi-hytin alapetejä voinut yhdistää. Jos ne saa yhteen, niin suosittelen ehdottomasti enemmän Muumihyttiä.
   Riippuu varmaan aika paljon miten lapsi on tottunut yönsä nukkumaan :)

   Poista
 5. Hei, kiitos paljon vastauksesta, ja että oikeasti pohdit asiaa! Tämä auttaa paljon päätöksen teossa :)
  Aikalainen muumifani taitaa olla pikkuhiljaa kehittymässä, valitsemme varmaankin sitten muumihytin :)
  Pitää vielä jostain yrittää varmistaa saisiko alasänkyjä vierekkäin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos oli apua! Pitkäkää oikein kiva reissu :)

   Joku tuossa alempana vinkkasi, että infosta saisi laitoja, joten kannattaa sitäkin kysyä!

   Poista
 6. 4 lasta, kaksi vielä noin pientäkin.. eikö vähempi riittäisi.. kyllä on hermot varmasti välillä tiukalla. Ei käy kateeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielellään enemmänkin!
   Jos hermot on kireellä, niin ei se kyllä lapsimäärästä johdu :D

   Poista
 7. Muistakaa pyytää infosta tarvittaessa laidat sänkyihin. Meitin taapero nukkui tyytyväisesti eikä mamman tarttenyt pelätä et tippuu sängystä. Ja a luokan hytissä alasöngyt sai yhteen. Luulis toimivan myös promedal hyteissä.

  VastaaPoista