KOKO PERHE REISSUSSA - VINKIT KEHIIN

*Kuva: Tallink Silja
 
Meidän perhe lähtee perjantaina piiiitkästä aikaa koko perheen voimin lomalle. Meillä ei olla kovinkaan montaa koko perheen yhteistä lomareissua tehty, sillä isompien ja pienempien mielenkiinnon kohteet ovat vielä täysin erilaiset.
Viime kesänäkin kävimme isompien kanssa Särkänniemessä ja pienempien kanssa Muumimaailmassa. Vaikka Särkänniemessä olisi ollut paljonkin kivoja juttuja pienille, niin Muumimaailma ei taas enää jaksanut isompia kiinnostaa. Tai A olisi halunnut tulla "jos siitä ei kerrota koskaan kenellekään". 

Mutta vuosi 2016 aloitetaan sillä, mihin tänä vuonna pyrimmekin - laatuaikaa perheen kanssa. 
Yksi harvoista paikoista, joka sisältää jotain koko perheelle on risteilylaivat. Yhteistä tekemistä meille ensi viikonlopun tarjoaa Silja Serenade ja päivä Tukholmassa -risteily

Kuten sanottu, tämä on ensimmäinen tämänkaltainen reissu laatuaan, joten meillä ei ole hajuakaan mitä mm. Tukholmalla olisi tarjota lapsiperheelle. 
Meillä on suunnitelmissa käväistä lauantaina Tukholmassa koko porukan voimin, muttei kuitenkaan viettää koko päivää kävellen ympäriinsä. Aikaa maissa on noin 7 tuntia. 

Olisiko teillä antaa vinkkejä lapsiperheille Tukholmaa varten? 

Silja Serenadelle keksin meille paljonkin tekemistä, sillä kävin viime keväänä tutustumassa uudistettuun Silja Symphonyyn, joka on Serenaden sisarlaiva ja tänä syksynä Serenadekin on uudistettu mm. Silja Landin osalta niin huikeasti, etten malta odottaa lasten viemistä pallomereen! 
Silja Land toki tarjoaa paljon muutakin kuin pallomerta, joten isommatkin pääsevät viihtymään. Varmasti.  
Itse odotan buffettia. Hahaha... Lähinnä sen vuoksi, että pääsemme koko perhe istumaan alas ja kaikki saavat syödä omia herkkujaan niin paljon, että napa halkeaa. Yhdessä. Se on reissun avainsana.
Toinen, mitä odotan yhtä paljon kuin Lina, on uusia Muumi-hyttejä! Serenadelle on nimittäin uudistettu 10 perhehyttiä uusiksi Muumi-perhehyteiksi ja nämä hytit ovat sisustettu täysin Muumilaakson hahmojen mukaan. Meidän muumifanit repeävät jo kotona liitoksistaan ja täällä lasketaan öitä "muumihytin" lähtöön! 

Uskon, että laiva itsessään tarjoaa niin paljon nähtävyyksiä ja tekemistä, ettei meidän tarvitse paljoakaan hytissä peukaloita pyöritellä. 
Peukaloita meillä pyöritellään vain kotona ennen matkaan lähtöä.. Voisiko se perjantai jo tulla!

Oletteko te tehneet vastaavanlaista reissua? Miten meni? Onko antaa vinkkejä?

4 kommenttia

 1. Junibacken, satu maailma lapsille. Löytyy peppi pitkätossusta vahteramäen eemeliin asti. Todella lapsiystävällinen paikka, suosittelen! Vinkki, satujunakin on saatavana suomeksi :-)

  VastaaPoista
 2. Junibacken, satu maailma lapsille. Löytyy peppi pitkätossusta vahteramäen eemeliin asti. Todella lapsiystävällinen paikka, suosittelen! Vinkki, satujunakin on saatavana suomeksi :-)

  VastaaPoista
 3. Junibacenia suosittelen kanssa (:

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille molemmille! Junibacken kuulosti oikein mahtavalta paikalta. Valitettavasti tällä kertaa meille se oli vain ihan väärällä suunnalla...
  Mutta todellakin kokemisen arvoinen paikka ainakin netistä katsottuna :)

  VastaaPoista