ELLE 1,5V

Tää on nyt kyllä kuukauden myöhässä, sillä Ellelle tuli vuosi 7kk mittariin viime viikolla.. Mutta se niin pilkun päälle oo! 

Puolitoistavuotias Elle on mitä hurmaavin neiti isolla N:llä. Ellen äänikin on neitimäisen hento ja nauru helisevä. Ihana tapaus, vaikka ehkä puolueellisesti sanonkin. 
Neuvolassa me käytiin jouluviikolla ja pituutta Ellellä oli 85cm, painoa 11020g ja pipa 46cm. (Lina ollut samaisessa neuvolassa 82,5cm, 11160g ja pipa 47cm.) Eli kyseessä on meidän pitkin ja siroin neiti. Vaikka syntyessään mukamas kaikista pienin... Nykyään vissiin Elle on pituuskäyrällä +2 ja painolla 0. Mutta täytyy myöntää, etten ole koskaan neuvolassa sen enempää tuijotellut sitä käyrää, mitä aina mittauksien jälkeen neuvolantäti näyttää. Mulle riittää, että Elle kasvaa, syö hyvin ja on terve. Ne käyrät ei välttämättä kerro yhtään mitään.. Ne on vain käyriä, eikä kaikkia pysty asettamaan käyrille."Reipas ja aktiivinen tyttö. Sanoja tulee. Kuulee uikun. Ei karsasta. Tutkittaessa kaikki hyvin." 

Ellellä on kananmuna-allergia, jota me ollaan siedätetty lääkärin ohjeiden mukaan nyt jo 3-4kk ajan. Pikku hiljaa enemmän ruokia, joissa on kananmunaa. Pelkkää kananmunaa tai esim. munavoita en ole vielä uskaltanut Ellelle antaa. Mutta mm. makaronilaatikko ja lihapullat, joissa on kananmunaa, ovat menneet hyvin alas, eikä oireita juurikaan ole ollut. 
Ellen atooppinen ihottuma on myös ällä hetkellä suht hyvässä kunnossa. Talven pakkaset tietty vaikuttivat hieman negatiivisesti ja talven aikana on pitänyt pitää useampi kortisonikuuri, jotta iho on saatu hyvään kuntoon. Syksyllä sairastettu vesirokkokin sai Ellen ihon todella huonoon kuntoon. Pääsääntöisesti kuitenkin iho on tällä hetkellä melkeimpä loistavassa kunnossa, joskaan ei täysin ekseematon. Sanavarasto on Ellellä huomattavasti pienempi kuin Linalla 1,5 vuoden iässä oli, mutta tytöt ovat muutenkin niin erilaisia ja kehittyvät eri tavalla omilla osa-alueillaan, etten ole mitenkään huolissani. Siinä missä Lina on varsinainen papupata on Elle neidilliseen tyyliinsä harkitsevainen sanoissaan. 
Sanavarastoon kuuluu niin äidin ja isän lisäksi kaikki sisarukset, sana "sisko" ja isovanhemmat Mamu(äidin äiti), Pappa(äidin isä), Mummi(isän äiti), Ukki(isän isä) ja Isomummu, joka kyllä useasti lyhenee pelkkään Mummuun. 
Muuten Elle pystyy kommunikoimaan hyvin sanallisesti, joskin joitain sanoja täysin tuntematon ihminen ei välttämättä ymmärrä. Lauseita Elle ei vielä muodosta, mutta perusmuodollisia sanoja saattaa tulla pari peräkkäin. 
Elle osaa heristää sormeaan ja torua "soosoo", kun joku tekee jotain tuhmaa. Elle ilmaisee hienosti tahtonsa, useammin sanomalla "ei" kuin "joo". Maito on aito, kynä on yynä, kaakao on kaakaa ja ärrä on vielä hakusessa. Muuten Elle osaa ääntää mm. Linalle vaikean "Lina" täysin oikein, minkä Lina itse vielä joskus sanoo "Nina" tai "Iina".
Sanoja on paljon enemmänkin ja niitä Elle opettelee koko ajan enemmän. Elle toistaa kaiken, mitä hänelle sanotaan ja sitä kautta Elle kerää sanoja takataskuun. Elle rakastaan vanhempiensa ja siskojensa lisäksi Muumeja ja Olafia. Olaf on Frozen-elokuvasta tuttu lumiukko. Ellellekin on siunaantunut hyvä rytmitaju ja musikaalisuutta, joten he Linan kanssa yhdessä pistävät jalalla koreaksi jokaisen pienenkin mainosmusiikin tahtiin. 
Elle on ehdottomasti äidintyttö, joka hakeutuu kaikissa mahdollisissa tilanteissa äidin syliin ja pyytää äidin hieromaan omaa masuaan. Elle rakastaa tulla makoilemaan syliin (meillä on oma erityinen asento, jota on vaikea sanallisesti selittää) ja katsella siitä olohuoneen menoa. Elle on myös ehdottoman mustasukkainen omasta äidistään ja vetää joka ikinen kerta todelliset itkupotkuraivarit ja "ei saa" -huudot, jos näkee jopa isän halaavan äitiä.
Useimmiten Ellelle kelpaa vain äidin halit, äidin auttava käsi tai äidin antamat asiat. Ja mikäs siinä, sillä Linalla ja isällä on lähes samanlainen kirjoittamaton sääntö omissa toimissaan.


Vaikka puolueellisena sanonkin, niin Elle on aivan ihana tyttö. Tyttö kaikessa tyttö-sanan merkityksessä ja neiti kaikilla sen määritelmien puitteilla. Hento, hellä, pippurinen ja rakastava. 
Äidin mussukka.Ei kommentteja