JOULULAHJAVINKKEJÄ 12-VUOTIAALLE

Aikaisempia vinkkejä: 1-vuotiaalle, 2-vuotiaalle ja 9-vuotiaalle

Jatketaan joululahjavinkkien parissa. Meillä kun ei toimi tietokone vieläkään, niin on helpointa pidättäytyä tämä joulukuu jouluisissa tunnelmissa. Ja mikäs siinä - itse tykkään ainakin! 
Tietokonetta korjataan hyvinkin miehisellä aikataululla, joten siihen voi mennä vielä hetki, kun kone on täysin kunnossa ja siinä toimii vielä nettikin.... If U know what I mean ;) 

Meidän teini on ehkä vaativin tapaus koko lapsikatraasta. Eikä ehkä ihmekkään, koska teini. Teinin nälkä kasvaa aina syödessä ja jos hän saa yhden toivomansa lahjan, tulee listalle kolme uutta toivetta lisää. Ja kaikki on pakko saada. _pakko_
A ei oikeastaan tunne lausetta "äidillä ei ole varaa". Tai varmasti tuntee, sillä sitä on hoettu jo useampi vuosi, mutta sen tarkoitus on ilmeisesti mennyt jossain kohti ohi. Lahjalistalla on tälläkin hetkellä toiveena oikea hevonen. Ihan oikeasti. Painoitan sanaa oikea. Painotan lausetta, teini luulee sen oikeasti saavansa. 

*Kuvat: Stadium*

Meillä ei A:n kanssa aina ehkä mene ihan yks yhteen ajatukset siitä, mikä on kohtuullista ja mikä on hyödyllistä. Siinä missä A pitää erittäin tarpeellisina meikkisiveltimiä ja viidettä hajuvettä, äiti haluaisi ostaa lapselleen toppahanskat ja -housut. 
On kuitenkin ihanaa huomata välillä, että jotain samaa ajatusta saamme joskus kiinni - A toivoo saavansa hyviä kirjoja, uuden toppatakin, pipon ja pörrösukat. 

*Kuvat: Vimma*

A on myös tarkka vaatteistaan ja viime aikoina hän on ihastunut kovin Vimman legginseihin. Valitettavasti A ei enää mahdu Vimman lasten kokoihin, mutta onni onnettomuudessa ovat Vimman aikuisten koot! Muuten joutuisi neiti pettymään. 


12-vuotiaalle alkaa myös olemaan hieman vaikeaa etsiä mieluista lahjaa, sillä omaa tahtoa ja tyyliä löytyy jo muita lapsia enemmän. Se, mikä miellyttää äidin silmää, ei enää olekaan hieno lapsen mielestä. 
Tässä asiassa olenkin usein ottanut varman päälle ja kiertänyt ne kaupan A:n kanssa yhdessä ja antanut hänen itse näyttää mikä on hieno kuosi, hänelle sopivat farkut yms. 

Ja jos sinä suunnittelet ostavasi teini-ikäiselle jotain lahjaksi, niin suosittelen lahjakorttia! Se ei ole riihikuivaa rahaa, mutta sen avulla teini pääsee itse ostamaan sen, mikä omaa silmää miellyttää!

Ei kommentteja