VALMIINA PÄIVÄKOTIIN?

 *Nimitarrat saatu Tarramonsterilta*

Meillä on heti tammikuussa edessä uuden arjen aloittaminen - Lina ja Elle aloittavat päiväkotiuransa heti 4.1. Jännittää!
On todellinen tuuri kaiken säätämisen jälkeen, että tytöt pääsevät tien toisella puolella sijaitsevaan yksityiseen päiväkotiin, eikä ensin saamaamme perhepäivähoitopaikkaan toisesta kaupunginosasta. Ehdin läpikäymään kaikki kauhuskenariot vaakatasossa satavasta lumisateesta ja monen kilometrin kävelymatkasta päivähoitopaikkaan. Nyt matkaa kertyy vajaat 20m ja paikkana päiväkoti vaikuttaa enemmänkin kuin täydelliseltä.

Kesä ja syksy ovat menneet niin huminalla ohi, että parin viikon päästä ollaankin jo joulukuun puolella! Hirvittävää!
Päiväkotiin ollaan yritetty varautua, mutta miten? En enää muista ollenkaan isompien tyttöjen päiväkotitaipaleesta juuri mitään muuta kuin joulu- ja kevätjuhlat. Sen, että kurapyykkiä tuli koko ajan ja flunssaa sai karkottaa lähestulkoon joka syksy. Ovatko ajat muuttuneet?

Meillä ollaan tämä syksy liimailtu nimitarroja vaatteisiin, tsekattu kumisaappaiden istuvuutta ja ostettu päiväkotiystävällisiä collegevaatteita. Silti paljon puuttuu - kuravaatteet, toppahanskat ja Linalta uupuu kokonaan talvikengät. 
Elle tarvitsee enemmän käytännöllisiä vaatteita ja Lina taas ulkovaatteita. Isot kasat on vielä ostamatta, mutta pikku hiljaa tämän vuoden puolella ostellaan, niin saadaan kaikki tarvittava kasaan. Joulupukkikin saattaa tuoda lapsille jotain, mitä päiväkoti-ikäiset tarvitsevat.. 

Reput meillä ollaan hankittu jo keväällä. Molemmille saatiin synttärilahjoina Everestin hyvät retkireput. Repuissa on sisällä jopa omat istuma-alustat päiväkotiretkiä silmälläpitäen ja isot heijastimet, jottei pienet jäisi pimeään talvellakaan. 
Keväälle pitää hankkia myös uudet välikausivaatteet ja olenkin aika hukassa, että minkälaiset vk-vaatteet ovat hyvät piväkotiin. Pitääkö niitä olla tuplat molemmille vai pärjääkö yksillä? Entä kengät? Tuntuu, että opettelisin itsekin täysin uuteen asiaan kokonaan uudelleen. 

Ensi kuussa pääsemme kaikki tutustumaan päiväkotiin ja tuleepa päiväkodistakin ensin meille hoitaja tutustumaan meihin. Tai tyttöihin. Ihanaa, että tällänen on mahdollista, jotta lasku päiväkotiin olisi tytöille mahdollisimman helppo.
Äitiä tämä taitaa kuitenkin jännittää enemmän kuin lapsia. Lina on ainakin ihan innoissaan! Mutta miten minä pärjään!? ;) 

Miten teillä ollaan valmistauduttu päiväkotiin? Onko muita tammikuussa alottavia uusia päiväkotilaisia?

HUOM!
Teillä lukijoilla on mahdollisuus tilata Tarramonsterista -15% alennuksella koodilla AEBK15 . Koodi on voimassa 24.11.2015 asti, joten olkaahan nopeita! Alennus koskee Tarramonsterin verkkokaupan kaikkia tuotteita.

2 kommenttia