Saattaisimpa jopa olla...Elämä on elämistä varten. Sitä ei kannata tuhlata istumalla paikoillaan ja murehtimalla huomista. Elämässä saa tehdä virheitä ja ottaa niistä opikseen. Saa osua pohjaan ja itkeä hetken, kunnes löytää tien ylös. 

Olen viime aikoina tutustunut ihan mahtaviin tyyppeihin. Olen huomannut, ettei jotkut olekaan niin mahtavia tyyppejä. Miettinyt paljon omaa menneisyyttäni ja sen tuomaa henkistä taakkaa. Olen alkanut päästää irti siitä kaikesta pahasta, mitä joskus on tapahtunut ja antanut itselleni aikaa tutkia, mitä tulevaisuus voisi parhaimmillaan tuoda. 
Meillä on ollut pientä syksyn tuomaa parisuhdekriisiä ja sen selvittämiseen on tarvittu monet itkupotkuraivarit kriisin molempien osapuolien suunnalta. Olen kriiseillyt myös Papan kuoleman hyväksymistä, vieläkin. Kriiseillyt ihmisiä, jotka eivät ole sitä, miltä näyttävät. Kriiseillyt siis ihan kaikkea. Kaikkea, mihin en itse voi vaikuttaa. 

Ehkä yksi tie onnellisuuteen onkin se, että hyväksyy, ettei kaikkeen voi itse vaikuttaa. Kaikkea ei pysty kontrolloimaan ja pitää antaa asioiden vaan tapahtua. Mitä mieltä olette? 
Pitää osata päästää irti. Päästää irti omasta menneisyydestään, toisen menneisyydestä. Pienistä asioista, jotka suurella mittakaavalla ovat mitättömiä. Päästää irti rakkaista, jotka eivät meitä enää täällä ole ilahduttamassa. Päästää irti niistä juoruista, joita kuulet itsestäsi kerrottavan. Pitää ihan oikeasti vain osata päästää irti ja antaa itselleen luvan olla onnellinen. 

Sitäpä ehkä saattaisin tällä hetkellä olla. Onnellinen. Vihdoin.

Voin tällä hetkellä henkisesti paremmin kuin pitkään aikaan ja siihen on varmasti monta syytä. Yksi suurin syy on kuitenkin mies, joka ihan oikeasti haluaa olla mun mies, ei kenenkään muun. Ja se, että mä haluan olla sen miehen vaimo, enkä kenenkään muun. 
Vaikka Uusivirran Olavi väittää, että on helppoo olla onnellinen, niin väittäisin, että onnellisuus on vaikeaa, kun sellaiseen ei ole koskaan tottunut. Tätäkö se on?

3 kommenttia

  1. Jestas Annukka, ihan kuin mun suusta nämä ajatukset! Hienosti kirjoitettu :) Oot upea!
    •Annina

    VastaaPoista
  2. Olipa ihanasti kirjoitettu, ja tekstistä jotenki huomaa onnellisuutesi ja sisäisen rauhan löytymisen :)

    VastaaPoista