Mun elämän tärkein mies

Mä voisin kirjoittaa pitkän tarinan siitä, miten mun oma aviomies on maailman paras isä omille lapsilleen ja sen lisäksi vielä kahdelle lapselle, jotka eivät biologisesti hänen olekaan. Mutta kieltäydyn sitä tänä isänpäivänä tekemästä, sillä mun elämässä on myös toinen mies, joka on maailman paras isä omille lapsilleen. Nimittäin mun oma isä. 

Mun isä on mun elämän tärkein mies. Ja sankariasteikolla hyvänä kakkosena heti Papan jälkeen, vaikka tiedän isän olevan samanlainen sankari omille lapsenlapsilleen, mitä Pappa mulle oli.
En muista kuin yhden riidan koko tämän parin(kolmen)kymmenen vuoden aikana ja se kertoo vain siitä, että mun isä on todella ymmärtäväinen, rakastava ja empaattinen tyyppi. Ei suinkaan siitä, että mä olisin helppo tapaus. Koska tiedän, että iskä on varmasti saanut osan harmaista hiuksistaan täysin mun takia. Ehkäpä jopa kaikki niistä. 
Muistan pienenä pitäneeni iskää enemmän arvossa kuin äitiä. Joku isä-tytär juttu? Olen jopa väittänyt isälle äidin tiputtaneen mut keinusta, vaikka sieltä itse tupsahdin alas... Iskä myös uskoi pieneen pulleaan Annukkaan ja osti 3v syntymäpäivälahjaksi balettipuvun tyttärelleen, joka rakasti tanssimista. Valitettavasti pulleus jäi, eikä lapsesta balleriinaa saatu. Saati minkään sortin tanssijaa. Mutta iskä uskoi kaiken olevan mahdollista. 

Mun isä on auttanut mua niin paljon viimeisen 10-15 vuoden aikana, ettei mitkään sanat ja teot voi tarpeeksi osoittaa kuinka kiitollinen mä olen siitä, että mun isä on vieläkin uskonut muhun, kun kukaan muu ei sitä ole tehnyt. 
Me asutaan 160km päästä toisistamme ja puhutaan puhelimessakin aivan liian vähän, mutta tiedän olevani aina tervetullut iskän luokse ja iskä on meillä aina todella odotettu vieras. 

Koska musiikki on mulle tärkeää, niin on se iskälle tuplasti tärkeämpää. (En valitettavasti ainakaan äidin puolelta ole musikaalisuutta ja luovuutta perinyt.) Jos pitäisi valita kaikista maailman kappaleista yksi, mikä aina muistuttaa mun isästä, niin se olisi ehdottomasti tämä. Se on kappale, jota olen viimeisen reilu kymmenen vuoden ajan kuunnellut aina, kun tulee vähän iskää ikävä.

Meillä tänä isänpäivänä soitetaan ekaa kertaa koskaan vain yksi puhelu Tampereelle ja sytytetään yksi kynttilä yhden maailman parhaan Papan muistoksi. 
Hyvää isänpäivää iskä - mä soitan sulle kohta! 

Haluan toivottaa kaikille isille oikein ihanaa isänpäivää!

Ei kommentteja