Miten meni noin niinku omasta mielestä?


Lauantaina oli pitkään odotettu reissu Helsinkiin ja Bloggers' Inspiration Day'hin ja Indiedays Blog Awardseihin. 
Päivä oli hauska, matka sujui letkeästi ja juttua riitti. Vietimme tapahtumat isolla porukalla, johon kuului mm. Mere, Korinna, Emilia ja Eveliina. Päivätapahtuman jälkeen muut suuntasivat syömään ja me Meren kanssa lähdettiin etsimään meidän hotellia. 

Yövyimme Original Sokos Hotel Presidentissä ja täytyy sanoa, että odotukset hotellilta olivat alkuun kovat - olimme arponeet parin hotellin väliä ja valitsimme Presidentin sijaintinsa ja siltä odotetun tason vuoksi. 
Jouduimme kuitenkin valitettavasti pettymään jo heti huoneemme oven avattuamme - huone oli aika epäsiisti, oma päiväpeittoni oli erinäisten isojen läikkien peitossa, pyyhkeet olivat suttuisia ja koko huoneesta tuli hajultaan laivafiilis. Tiedättekö sen ihanan hajun, kun avattee hytin oven? Pikkasen sitä itseään ja silleen.. Pettymys oli suuri. 
Kuitenkin lokaatio oli mitä mahtavin - iltagaala otti paikkansa Tigerissa, johon Presidentistä oli vain vajaan 100m matka. Ja täytyy ekstrana sanoa, että hotellin henkilökunta oli aivan mahtavaa porukkaa!

Itse jouduin gaalasta lähtemään ennen aikoja pois, sillä viisaana olin ottanut mukaani korkkarit, joita viimeksi olin käyttänyt muutama vuosi sitten ja niistä oli "näissä oli joku juttu" fiilis. No "se juttu" olikin pieni vika - korkkarit sattuivat jalassa aivan järjettömän paljon, enkä kyennyt edes istumaan ne jalassa! Harmitti aivan järjettömästi sipsutella takaisin hotellille jo kello 22:20. Ja hotelliin päätin jäädäkin. Mukana kun ei ollut yhtiäkään matalapohjaisia kenkiä, päätin mennä nukkumaan. 
Heräsin kuitenkin 01:40 ihmeelliseen monotoniseen hokemaan, joka käski poistumaan hotellista välittömästi. Palohälytys!! Olin niin unessa, että ensin soitin vain Merelle ja kerroin hälytyksestä. Mere oli hotellin lähettyvillä ja kertoi hotelliin tulevan paloautoja pillit päällä. Kiskaisin villapaidan ja leggarit päälle ja lähdin lompsimaan ulos. 
Voin kyllä kertoa, ettei mulla ollut hajuakaan missä hotellin hätäuloskäynti oli, kasikerroksesta keskellä yötä ja silmät puolitangossa ei ihan heti tulla alas.  Onneksi palohälytys loppui juuri, kun pääsin hissiaulaan, joten päätin uskaltautua hissiin. Pieni pelko perseessä.... 
Hälytys olikin ollut vain hotellin yökerhon savukoneen tekemä hälytys, joten pääsimme Meren kanssa pian takaisin huoneeseemme. 
Valitettavasti kuitenkin omat yöuneni olivat jo menneet, enkä enää saanut nukuttua, kun Kampista kajahtavat kännihuudot kuuluivat huoneeseemme enemmänkin kuin hyvin. Joten se illuusio hyvin nukutusta yöstä ilman lapsia rikkoutui ja heräsin parin tunnin unien jälkeen jo klo 7.

Reissu oli kuitenkin hauska ja siitä jäi mieleen vain hyviä muistoja! Pitää osata nauraa kaikille vastoinkäymisille ja ottaa niistä oppia - me ei kyllä enää yövytä Presidentissä, käytän tästälähin vain matalapohjaisia kenkiä ja tutkin hätäuloskäynnit aina etukäteen. 
Matkaseura oli mitä mahtavinta ja oli kiva päästä pikkasen tuulettumaan, vaikka se jäikin lyhyeksi. Tärkeintä kuitenkin on, että poskipäät ovat kipeät vieläkin sunnuntain paluumatkasta ja nauramisesta.. Ihanaa! 

P.s. Haettiin yöllä palohälytyksen aikana mäkkäristä hampparit... Otin himoitsemani kana-aterian, joka oli hotellille saavuttaessa vaihtunut bigmaciksi. Totta kai, mitä muutakaan.

*Yöpymisestä Sokos Hotel Presidentissä on saatu alennus blogin kautta*

8 kommenttia

 1. Miulla ihan sama kokemus Presidentistä. Tympeä, kulahtanut ja pahanhajuinen. Sen lisäksi meille osui vielä nenänvarttaan pitkin katseleva vastaanottotyöntekijä, joka kyllä sitten korjasi asennettaan kun vaihdoimme huoneessa iltapukuvermeet päälle ja palasimme takaisin aulaan "vähän" eri näköisinä. Miusta maksava asiakas on maksava asiakas, ja asiasta jäi paha mieli, vielä näin kaksi vuotta myöhemminkin vältän tuota puljua, vaikka suht usein Helsingissä yövynkin.

  Jos joskus haluat iiiiihanan hotellikokemuksen ja sydämellisiä työntekijöitä, Katajannokan vankilahotelli oli huikaisevan upea <3 , eikä se nyt niin sivussa ole. Tosin huonoilla korkkareilla oli varmaan Presidenttikin liian kaukana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kohdalle onneksi sattui ihana henkilökunta, joka kyllä pelasti paljon. Ilman sitä olisi kyllä vieläkin huonompi fiilis!

   Vaikkei koskaan huonot kokemukset ole hyvästä, niin kiva silti kuulla, ettei me Meren kanssa olla ainoita, joiden mielestä jokin oli pielessä! Mietittiin kyllä, että ollaanko vaan vaativia....

   Hahaha. Alkuillasta kesti kävellä Tigeriin se 3min, loppuillasta 20min! Sen verran oli Presidenttikin liian kaukana niiden kenkien kanssa :DD

   Poista
 2. Voi apua mikä yö! Kyllä sitä hotellielämää kohtaan on aina hirveät odotukset kun pääsee lapsettomaan ympäristöön, joten ei voi kun harmitella sun puolesta. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kyllä pilvilinnat hyvin nukutusta yöstä ja croisanttiaamiaisesta. En saanut kumpaakaan :D

   Mutta ens kerralla, ehkä!? ^_^

   Menikö teidän ilta hyvin?

   Poista
 3. Uuu upeita kuvia tapahtumasta! Vähän harmittaa että skippasin väsymyksen takia koko höskän tänävuonna >_< Mutta ehkä ensikerralla sitten, tosi hyviä kuvia oot ottanu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ^_^

   Oli kyllä molemmat tapahtumat tosi kivoja ja aika meni kuin siivillä! Kannattaa ehdottomasti tulla mukaan ens keväänä!

   Poista
 4. Voi apua mitä vastoinkäymisiä! Mahtoi harmittaa toi hampparijuttukin tohon aikaan illasta ja kaiken ton jälkeen! :D hyvä että reissusta kuitenkin jäi hauskoja muistoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se hamppari oli kirsikka kakun päällä :DD Varsinkin, kun harvoin syön lihahamppareita.. Tulipahan ekaa kertaa ikinä maistettua bigmaciä! Tosin söin vaan puolet...

   Kyllä matkaseura onneksi korvasi kaikki vastoinkäymiset! :)

   Poista