JOULULAHJAVINKKEJÄ 1-VUOTIAALLE

Pakko se on myöntää, että joulu on tulossa. Joka vuosi. Taas. 
En siis todellakaan ole mitään joulumuorityyppiä ja joulu on aina hieman ahdistanut. Tänä syksynä tosin ahdistusta ei ole vielä tullut kertaakaan ja meillä on jopa 1/3 osa kuusesta kannettu sisälle. Tosin ihan muissa tarkoituksissa, kun laittaa se vielä pystyyn. 
En osaa askarrella, tai osaisi, mutta kärsivällisyys ei anna periksi väkertää jotain kovinkan kauaa. Jos se ei kerralla mene, niin ei mene.. Koristelusta meillä vastaakin yleensä lapset. 

Mutta sieltä se tulee, halusin minä tai en. Joten ajattelin aloittaa kasaamalla teille vinkkejä eri-ikäisten lasten lahjatoiveista. Tällä kertaa vinkkailen Ellen ikäisille (Elle on 1,5v) lapsille sopivia lahjoja. 
Tietty nämä vinkit ovat nyt vähän tyttöpainotteisia, mutten näe miksei niistä saisi pojallekin jotain irti! 
*Kuvat: Iittala*
 
Aina itse toivon lapsille enemmän käytännöllisiä lahjoja - sellaisia, joille ihan oikeasti on käyttöä. Sellaisia, joista lapset ihan oikeasti pitävät ja mitkä tulevat käyttöön. Enimmäkseen kummeille ja isovanhemmille sanonkin, ettei meille tarvitse tuoda leluja. Lelut ovat yleensä meillä mustalla listalla ja mielummin vastaanotan pienemmille lahjoiksi vaatteita ja vaatelahjakortteja. Vaatteita kun meillä kulutetaan paljon ja varsinkin nyt, kun pikkutytöt menevät päiväkotiin, niin vaatteet tulevat kunnon käyttöön! 
Myös lautaset ja aterimet ovat suosikkilistallani, sillä niitäkään ei meillä voi olla liikaa. Lapset syövät ruokansa mielummin lautaselta, josta kurkkaa takaisin Muumipeikko kuin ei mitään.  
Erilaiset pussilakanat ja pyyhkeet ovat myös aina mukavia. Meillä niistä tykkää myös lapset, vaikkei sitä heti uskoisi. Unet lempparihahmon lakanoissa nukutaan huomattavasti paremmin kuin tavallisissa ja kylvyn jälkeen on mieluisampaa kääriytyä Muumipyyhkeeseen kuin tavalliseen valkoiseen. 

Ellen ehdoton suosikkihahmo tai hahmot ovat tällä hetkellä Muumit.
*Kuvat: Finlayson*
 
Mutta pidän myös leluista. Tai siis lapset pitävät. Lelut kuitenkin ovat myös tarkoitettu kehittämään lasta ja opettamaan lapselle uusia taitoja. 
Itse rakastan yli kaiken puisia leluja. Puiset lelut kestvät huomattavasti kauemmin kuin muoviset ja omaan silmään ne näyttävät esteettisesti kauniimmilta kuin kiiltävät muoviset sateenkaarenväriset ihmetykset. 
Elle rakastaa tällä hetkellä Duploilla rakentamista ja keittiöleikkejä. Ruoan laittaminen on molempien pikkusten suosikki ja sitä tehdään varsinkin samaan aikaan kuin äiti. Ylivoimainen suosikki on myös vauvanuken hoitaminen. Meillä Lina on laittanut nukenrattaat uuteen kuosiin istumalla niissä itse, joten mietinkin tuota puista Brion nukenvaunuja Ellelle, jottei Lina sitä saisi istumalla rikki. 
Tänä jouluna meillä ovat kotona kaikki lapset, kuten viime vuonnakin. Tästä joulusta erikoista kuitenkin tekee sen, että meille on ensimmäistä kertaa koskaan tulossa jouluksi vieraita. 
Tällä perheen kokoonpanolla me ei olla itse oltu koskaan jouluaattoa muualla kuin kotona, eikä meille kukaan ole aattona tullut kyläänkään, joten tämä joulu tulee olemaan erityinen. 
Joulussa on parasta se lasten riemu ja ilo. Mikään ei voita sitä hetkeä, kun saa aloittaa lahjojen avaamisen!
*Kuvat: Brio & Lego*

Minkälaisia lahjoja teidän 1v:t tulevat saamaan? Saitteko vinkkejä?

2 kommenttia

  1. Hyviä vinkkejä, ja Muumit ei petä koskaan ;) mä haluaisin Helmille sen Disneyn soivan laulukirjan, siinä on vaan ikäsuositus 5+ mutta onko sillä niin paljon väliä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ainakaan kauheasti jaksa tuijottaa ikäsuosituksia. Tietty, jos lelu nyt sisältää paljon pieniä osia, niin se on asia erikseen.. Mutta onhan esim. Brion lelukeittiöt suositeltuja yli 3-vuotiaille, mutta mä kyllä itse ostaisin sellaisen jo nyt meille.

      Poista