Erikoiset vatsakivut vol. 2

Kirjoitin syyskuussa kummallisista vatsakivuistani. Voit lukea postauksen täältä
Postauksen jälkeen olen käynyt kerran TYKSissä gynen polilla ultrassa ja kerran kaupungin ultrassa niin gynen kuin gastron puolella, pari kertaa lääkärillä ja yhden yön viettänyt miettien pitääkö se ambulanssi tilata, kun ei kivulta enää henkeä saanut. 
Mitään ei löydetä. Oikeastaan tuntuu myös siltä, että mitään ei edes etsitä. 

Tyksissä naislääkäri luetteli aikaisemman käyntini (kesäkuulta) tapahtumat, eikä ottanut enää omaa kantaa asioihin ollenkaan. Kaupungin sairaalan ultraääniyksikön johtava lääkäri ei edes kuunnellut mitä puhuin, vaan puhui aina päälle. Luki paperista mitä omiaan ja kirjoitti käynnistä ihan mitä sattuu ylös (sain paperin lähtiessäni mukaani ja voi jessus mitä soopaa). Useampi ystävä kehoitti tekemään käynnistä valituksen, sen verta uskomaton reissu se oli.
Ylävatsan ultrassa todettiin sappikivet (10 vuotta vanhat) ja maksasta löytyi omituinen verenpurkauma, jota joudun käymään kontrolloimassa ensi keväänä uudelleen. Samaisessa ultrassa minulla oli myös vasemmassa munasarjassa kysta, joka ilmeisesti rupturoitui sinä yönä, kun kyyneleet silmissä mietin ambulanssin tilaamista. Mutta kun sitä ei enää koskaan sen jälkeen nähty, ei minulla voinut olla mikään. 

Olen alkanut pikku hiljaa pitämään itseäni ihan kajahtaneena, kun yritän kynsin hampain väittää, että minussa on jotain pielessä, mutta kukaan ei sitä halua tutkia. 
Endometrioosi on kuulemma poissuljettu, sillä vatsani alueella on tehty kaksi leikkausta (sectio ja sisäisen verenvuodon tyhjennys), jolloin kuulemma endometrioosi olisi nähty. Ei ole epätavallista, että endometrioosi tulisi myöhemmin, mutta kuulemma harvinaista = lääkärin mielestä minulla sitä ei ole. 
Tunnen oman kroppani ja tiedän, ettei kyse ole gastronpuolen asiasta, mutta kukas muu sen sitten uskoisi.. 

Tällä hetkellä minun pitäisi mennä takaisin lähtöpisteeseen ja mennä vielä kertaalleen terveyskeskukseen ja pyytää lähete gastrolle. En ole menossa. Mielummin kärsin. 
Menen vaikka seuraavan kipukohtauksen kanssa suoraan päivystykseen, jotta saisin akuuttia apua. Näillä siis mennään.

1 kommentti

  1. Voimia. Mulla kans ollu selittämättömiä vatsakipuja ja rampannu lääkäreissä tiuhaan. Ja aivan sama fiilis on ku sullakin, kukaan ei ota tosissaan eikä etsi vaivaa tosissaan. Lääkärit on sitä mieltä et oon keksinyt sen kivun, sen kivun joka vetää kaksi kerroin lattialle. Mulla on fiilis et suurin osa haluu mut pois vastaanotolta ja tyrkyttää ärtynyttä paksusuolta - koska sitä ei voi todeta testeillä (jotta siis olisin tyytyväinen ja lähtisin).

    VastaaPoista