Jee, jätskibaari!

Meillä vieteltiin eilen A:n 12-v synttäreitä. Porukkaa oli ja meno oli.... menevää. Ihanaa nähdä, miten tytöt toimivat omassa kaveriporukassaan ja miten mm. A on kasvanut ja meno on jo hieman teinimäisempää ja isompaa kuin esimerkiksi vielä pari vuotta sitten. 
Omat fiilikset esikoisen iästä onkin kokonaan oman stoorinsa arvoinen. Jos joskus uskallan siihen paneutua ilman, että tuntisin oman oloni vanhaksi.. 

Tänä vuonna, kuten useimmiten, juhlat pidettiin kotona. A sai kutsua 13 kaveriaan ja juhlimassa mukana oli tietty pikkusisko R. Osa kutsutuista ei päässyt ja lopulta vieraiden määrä taisi olla yhteensä 11, jos ehdin oikein laskea. Minusta oikein sopiva määrä. 
Jo suunnitteluvaiheessa mietin kovasti, että mitä teen perinteisen täytekakun sijaan. Meillä ei ole koskaan täytekakku ollut mikään lasten suursuosikki, enkä minä mikään superleipuri, joten halusin jättää turhan kakun pois kokonaan. Sitä aina jää yli ja syömme täytekakkua monta päivää putkeen.. 
Mikä siis tilalle? No jätskibaari!

Jätskibaarit/jätskibuffat ovat tulleet viime aikoina suosioon. Jäätelö on kaikkien lasten lemppari ja todella  hyvä täytekakun korvaaja! Jäätelössä ei myöskään tarvitse huolehtia gluteenittomuudesta ja laktoositonta jäätelöä on nykyään montaa eri makua tarjolla. Myös kaikki muut perinteiset allergiat, mitä kakkua tehdessä pitää ottaa huomioon poistuu jätskibaarin avulla. Maidotonta jätskiäkin on tarjolla, joten sekin ruksi voidaan ruksata, jos tarpeen tulee. 

Meillä jätskibaarin jäätelöksi valittiin Pingviinin uutuus Synttäritrio, missä oli perinteisen trion (vanilja-mansikka-suklaa) sijaan päärynää, banaania ja mansikkaa! Itse olen kova päärynäjätskifani, joten odottelin innolla omaa vuoroani jätskijonossa... 
Synttäritrio on myös laktoositon, joten se sopi meidän laktoosi-intolerantikolle, kuten muutamalle samaiselle vieraallekin. 

Pilkoin neljä litraa trioa kuutioiksi kolmeen eri astiaan. Tytöt olivat koristelleet niin ahkerasti, että olivat jo ehtineet ottaa käyttöönsä yhden lasikulhon, johon banaanijätskin piti tulla, joten banaanijäätelö upposi isoimpaan omistamaani kulhoon aika pohjalle.. 
Laitoimme jokaiseen kulhoon myös tarrat, mitä jäätelöä kulho sisälsi. 
A sai valita lisukkeet - kävimme ostamassa kaupasta banaaneja, viinirypäleitä, irtokarkkeja ja strösseleitä. Vatkasin myös kermavaahtoa ja tietysti jätskibaarissa oli tarjolla suklaa- ja kinuskikastiketta!  

Jätskibaari oli menestys! Koko sakki kokosi innoissaan oman näkösiä annoksia, eikä juuri muuta tarjottavaa olisikaan tarvittu, vaikka sitäkin oli. Aion tästä lähin toteuttaa jäätelöbaarin kaikilla isompien tyttöjen synttäreillä, niin pääsen eroon ainaisesta täytekakkuähkystä... 

Muuten A ja R olivat kahden ystävänsä kanssa vastuussa koristeluista ja juhlien aktiviteeteista. On kivaa, ettei itse enää tarvitse väkisin ehdotella mitään ongintaa ja aasinhäntää, kun lapset osaavat jo itse päättää ja tehdä, mitä haluavat. 
Meillä pikkutytöt olivat isänsä kanssa evakossa juhlien ajan ja sain itsekin olla aika rauhassa töiden parissa, kun tyttöjoukko juhli alakerrassa. Ihanaa, kun ne kasvaa!
Onko teillä ollut koskaan jäätelöbaaria? Miten te toteutitte sen? Miten teillä juhlitaan syntymäpäivät?

*Yhteistyössä Pingviini Synttäritrio*

2 kommenttia

 1. Hieno ja herkullinen idea korvike täytekakuksi!! :) Taidanpa toteuttaa tän ihan muuten vain joku ilta...
  -annina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan! :P

   Ainakin vieraat olivat sitä mieltä, että jätskibaari on huomattavasti kivempi kuin täytekakku!

   Poista