Olla uskollinen ja rakastaa hyvinä ja pahoina päivinä, aina kuolemaan asti.

Tämä päivä on monellakin tapaa erikoinen päivä. 24.9. oli vuonna 2003 mun esikoisen laskettu aika, mutta A tietty päätti syntyä sen 2 viikkoa myöhemmin.. Tänään on myös anopin syntympäivä. Mutta ennen kaikkea, mulle tärkeimpänä 24.9. on myös mun Mummun ja Papan hääpäivä. 
On vieläkin, vaikka Pappa poistui meidän luotamme kesällä. 

Olen aika useaan otteeseen kertonut Mummun olevan aika suora henkilö, joka kertoo oman mielipiteensä salailematta mitään ja harvoin piittaamatta vastaanottajan mielipiteestä. Hyvällä tavalla. Sellainen mäkin haluan osata olla - fiksu, vahva ja omata vahvan tietämyksen omasta mielipiteestäni. 
Mummu on antanut mulle paljon tukea ja tietämystä viimeisen 30 vuoden aikana. Olen ilmeisesti voinut ihan pienestä saakka kertoa Mummulle murheen kuin murheen ja niin kyllä tapaan kertoa vieläkin. On aika vähän asioita, joista en Mummulle voisi kertoa. 
Joten on luonnollista, että takataskussani on vinkki jos toinen, jonka Mummu on heittänyt tiskiin. 

Yksi, minkä muistan aina, on "pysy toisen vierellä ja anna anteeksi, vaikka se olisi vaikein asia minkä olet ikinä tehnyt"

No enhän mä sitä sillon 10 vuotta sitten totellut tai uskonut, mutta nyt alan vihdoin ymmärtämään mitä Mummu sillä tarkoittaa. 

Mummu ja Pappa viettää tänään 60-vuotishääpäiväänsä. Valitettavasti Mummu joutuu sitä nyt juhlimaan yksin.
Mummun ja Papan avioliitto on ollut mulle aina sellainen liitto, jollaisen itselleni haluaisin. Täynnä rakkautta, omistautumista ja toisen ymmärtämistä. Lisänä tietenkin pientä kinastelua ja toisen kiusaamista. Mummu kertoi loppukeästä, että heillä oli Papan kanssa paljon erimielisyyskiä, jotka kuitenkin aina sovittiin ja anteeksi pyydettiin, jos se oli aiheellista. "Pitää olla oma mielipide ja asioista saa väitellä. Muuten on kokonaan tossun alla." Niinpä.
Haluan itsekin rakastaa omaa puolisoani niinä hyvinä ja pahoina päivinä, aina kuolemaan asti. 

Mulla on aina ollut tapana soittaa ja onnitella hääpäivän kunniaksi ja olen kauan jo miettinyt, että miten puhelun tänä vuonna hoidan. En missään nimessä jätä soittamatta, mutta taidan tänään soittaa ja toivottaa Mummulle ihanaa päivää ja kertoa kuinka tärkeä Mummu mulle on.

2 kommenttia