Kuinka pestä hiukset oikein?

Näin lauantain ja yleisen saunapäivän kunniaksi pieni kertaus siitä, miten ne hiukset saadaan pestyä kunnolla ja oikein. Ilman itkua, kyyneliä ja takkuavia hiuksia saaden terveet ja kauniit hiukset.
Ohjeet ovat suuntaa antavia, eivätkä välttämättä päde, mm. jos sinulla on  todella paksut hiukset tai tarvitset muuten erikoishoitoa hiuksillesi.


Ensimmäinen ja kaikista tärkein vaihe on valita shampoo ja hoitoaine oikein. Shampoota ostaessa tulee miettiä myös hiuspohjaa ja hiuspohjan kuntoa. Toki hiuksen kunnollakin on merkitystä, mutta shampoo hoitaa myös hiuspohjaa. Shampoita on todella paljon erilaisia, eikä tarvitse tyytyä vain yhteen - kannattaakin valita itselle sopisia tuotteita ja vaihdella niitä kausittain: Kun hiukset ja hiuspohja kesän jälkeen on kuiva ja karhea, niin sitä kannattaa kosteuttaa, värjättyä hiusta pestä värjätyille hiuksille tarkoitetuilla tuotteilla, voluumia antavia tuotteita käyttää, kun haluaa tuuheutta hiuksiin ym. 


Hiuksia ei kannata pestä ihan joka päivä. Toki, jos urheilet paljon, niin hiki kannattaa aina pestä shampoon avulla pois myös päänahasta. 
Shampoota ei tarvitse läträtä niin, että koko suihku vaahtoaa, mutta herneen kokoinen pallo ei riitä. Kannattaa siis järjen kanssa ottaa shampoota sellainen teelusikallinen kämmeneen, hieroa se molempiin käsiin ja sormien avulla hieroa shampoo pyörivin liikkein hiuspohjaan. Pyörivä liike ja hieronta vilkastuttaa myös verenkiertoa, mikä nopeuttaa hiustenkasvua! Shampoota ei ole pako viedä latvoihin, jollei hiukset ole kamalan likaiset - poishuuhdeltaessa shampoo saavuttaa myös ne latvatkin. 
Itse käytän hiustenpesussa kerran shampoota ja vain, jos hiukseni ovat esimerkiksi kampauksen jäljiltä oikein likaiset, niin pesen hiukseni shampoolla myös toisen kerran. Kertapesun pitäisi hyvällä shampoolla, oikealla tekniikalla ja oikealla shampoon määrällä riittää. 


Shampoon jälkeen olisi hyvä käyttää hoitoainetta. Pois pestävä hoitoaine ei ole välttämätön jokaisen pesun yhteydessä, mutta jollet käytä pois pestävää hoitoainetta, niin kannattaa käyttää edes hiuksiin jätettävää hoitoainetta, mikä suihkutellaan hiukseen suihkun jälkeen. Hoitoaine levitetään mielummin pyyhekuivaan hiukseen kuin täysin märkään hiukseen - jos hius on märkä, niin se on jo täynnä vettä. Kun liika vesi kuivataan hiuksesta, niin mahtuu sinne myös hoitoaineen hoitavia ainesosia!
Hoitoaine valitaan hiuksen kunnon ja laadun mukaan. Hoitoainetta kannattaa laittaa vähemmän kuin shampoota ja levittää ainetta vain latvoihin - päänahassa liika hoitoaine saattaa aiheuttaa rasvaisen fiiliksen jo heti pesun jälkeen.  


Omia suosikkejani ovat mm. Paul Mitchellin Tea Tree sarja - erityisesti Lemon Sage -tuotteet ja Lavender Mint -tuotteet. 
Kotona meillä käytetään pienempiä lukuunottamatta pääsääntöisesti Four Reasons -tuotesarjaa jokaisen käyttötarkoituksiin erikseen valituilla shampoilla ja hoitoaineilla. Joitain No Nothing -sarjan shampoita ja hoitoaineita löytyy myös, varsinkin meidän "teineiltä". Rakastan myös Goldwellin Color -shampoota!  
Hyviä hiukseen jätettäviä hoitoaineita ovat mm. Four Reasonsin Repair ja Moisture Mist -suihkeet. Bonacurella on myös todella hyvä kosteuttava suihke, jota kannattaa testata! 

*postaus ei ole yhteistyö, joten en hyödy linkkien klikkailusta millään tavalla*

Ei kommentteja