Särkänniemeen? Särkänniemeen!

Me oltiin varattu junaliput kohti Tamperetta jo kolmisen viikkoa sitten. Suunnitelmissa oli mennä isompien lasten kanssa Särkänniemeen 10. päivä tätä kuuta ja lasten piti jäädä minun isäni luokse viikonloppua viettämään meidän vanhempien palatessa takaisin Turkuun.
Maanantaina sitten tuli tieto Papan poismenosta ja epäilin omaa jaksamistani lähteä koko reissuun. Säätiedotteet näyttivät Tampereelle perjantaiksi ukkosta, joten mietimme M:n kanssa koko reissua uusiksi. Hetken pohdinnan jälkeen päätimme toteuttaa suunnitellun kesälomareissun isompien tyttöjen kanssa. Matka oli alnperinkin tarkoitus olla meidän vanhempien ja isompien tyttöjen yhteinen reissu ja pienemmät tytöt jäivät Mimmun ja Mamun hoitoon Turkuun. Päätimme katsoa Särkänniemeen menon perjantaiaamun säätiedoteen mukaan. Ukkosta ei koskaan kuulunut, joten Särkänniemeen kävi tiemme!
Mukaan pyysimme Tampereella asuvan isäni ja Mummuni. Eli tyttöjen Papan ja iso-Mummun.Särkänniemeenhän pääsee nykyään alueelle ilmaiseksi sisään, jollei aio huvilaitteisiin. Joten Papan ja iso-Mummun oli helppo hypätä meidän matkaan mukaan, eikä meidän mahtavasta seurasta tarvinnut erikseen maksaa! 

Nähtävää Särkänniemestä löytyy! Me pääsimme tällä kertaa oman jaksamiseni vuoksi vain huvipuistoon ja tytöt kävivät vielä lähtömme jälkeen Delfinaariossa. Me lähdimme M:n kanssa kohti kotia kuuden junalla, jottei pienten lasten hoitopäivä venyisi liian pitkäksi.
Olisin itse halunnut käydä myös Delfinaariossa - se on oma lempipaikkani lapsuudesta saakka. Siellä on vietetty tovi ja olempas kerran päässyt delfiinikouluttajaksikin! Hehheh! Vielä 10-vuotiaana olin täysin varma, että minusta tulee isona meribiologi ja valastutkija, mutta mitenkäs siinä sitten kävikään... Toinen tutustumisen arvoinen kohde, jonne me ei tällä kertaa päästy ollenkaan, on uusi Koiramäki. Koiramäki on suunnattu pienemmille lapsille ja sinne aiommekin ensi vuonna mennä Linan ja Ellen kanssa! Tällä kertaa kun olimme jo ennen kesää päättäneet, että viemme Linan ja Ellen Muumimaailmaan ja isommat Särkänniemeen, niin emme ottaneet Koiramäkeä nyt päiväohjelmaan mukaan ollenkaan. 


En tiedä, mitä minulle on tapahtunut, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä arkajalkaisempi olen! Tornado sai vatsan vääntymään pelkästä katselusta, mutta onneksi M uskaltautui A:n kanssa niihin hurjempiin laitteisiin, minne äiti ei suostunut tulemaan. Joskin kyllä päivän mittaan alkoi omakin menomono vipattamaan ja olisin sen Tornadonkin halunnut kokea, mutta väsyys painoi liikaa. 
Kävin sen sijaan lasten kanssa mm. Tyrskyssä ja Tukkijoessa. Tsekkasimme myös uuden 5D Kauhukinon! Oli kaiken surun keskellä ihanaa pystyä tarjoamaan lapsille hauska päivä. Ja kieltämättä teki itsellekin hyvää pystyä nauttimaan täysin rinnoin lasten riemusta ja ilosta kaiken tämän keskellä. 
Ihana oli myös saada isäni ja Mummuni meidän matkaan mukaan. Mummun mukaantulo ei kuulunut alkuperäisiin suunnitelmiin, mutta tapahtuneen vuoksi halusin kovasti nähdä Mummun ja onneksi Mummu onkin menevä 81-vuotias ja oli oitis mukana! 

Särkänniemi kuuluu omaan lapsuuteeni, enkä ole koskaan Linnanmäellä käynytkään. Meille se kuuluu myös joka kesäiseen Tampereella vierailuun, joten oli luontevaa nytkin käydä siellä. 
Kunhan vain itsekin uskaltaisi vielä niihin hurjempiin laitteisiin... 

Oletteko te suunnitelleet Särkänniemen reissua?

*Yhteistyössä Särkänniemi


2 kommenttia

 1. Käytiin keskiviikkona. Kiva paikka ja hintauudistus on mieleinen. Boikotoimme paikkaa pari vuotta sitten, niinkuin moni muukin. Kaikki oli ostettava rannekkeet tai muuten ei sisään päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Särkänniemi on tehnyt todella hienon teon, kun on ottanut aluemaksun kokonaan pois! Niin moni vanhempi käy lasten kanssa huvipuitoisa käymättä yhdessäkään laitteessa itse, joten on hieman liioteltua joutua maksamaan siitä, että saa kävellä ympyrää.

   Hienoa, että teilläkin oli kiva reissu!

   Poista