Häät: Juhlatilat Turussa - Onko paikalla väliä?

http://www.konsankartano.fi/index.html

http://www.konsankartano.fi/index.html

Turku ja Turun seutu on siitä hieno paikka pitää häitä, että juhlatiloja löytyy todella paljon ja todella erilaisiin ja erinäköisiin juhliin! 
Löytyy pieniä paikkoja pieniin ja intiimeihin juhliin, löytyy jenkkityylisiä isoja paikkoja, glamouria ja latoja. Maalaisromanttisia kartanoita ja hienostuneita hotelleja. Jokaiselle varmasti löytyy jotakin! 

Olen katsellut juhlatiloja paljon. Siis paljon. Käynyt varmaan jokaisen Turun seudulla olevan juhlatilan läpi vähintäänkin kolmeen kertaan.
Juhlatila luo koko häiden tunnelman - ollaanko kartanossa, koristellaanko romanttisesti vai pelkisestysti. Juhlitaanko hotellissa, jonne ei välttämättä juuttikankaiset koristeet istu. Juhlatila siis määrää aika pitkälti juhlien luonteen. 

Postauksessa käytetyt kuvat ovat muutamista omista suosikeistani. Klikkaamalla kuvia pääset tutustumaan juhlapaikan omiin nettisivuihin. Kuvat ovat lainattuja juhlapaikkojen nettisivuilta luvan kanssa.

http://www.kupittaanpaviljonki.fi/Kupittaan%20Paviljonki

Mitä itse haen juhlapaikalta? Miten valitsen hääjuhlapaikan?

Koko. 
Meillä tulee olemaan noin 100 hengen häät, joten 100 henkeä pitää saada mahtumaan istumaan ja ruokailemaan ilman, että ollaan kiinni toisissa tai vaihtoehtoisesti jouduta liikaa erilleenkään. 
Tilassa tulee myös mahtua tanssimaan ilman, eettä pöytiä pitää alkaa kesken kaiken siirtämään ja liikkumaan muutenkin sulavasti ilman erinäisiä väistöliikkeita ja notkeutta vaativia liikkeitä. Muttei myöskään saa olla liikaa väljää tilaa. Olisi erittäin epämukavaa, jos pöytien välillä on puolimaratonin vaativa matka.

Tilan yhtenäisyys
Haluan itse, että koko juhlaväki mahtuu yhteen tilaan. On mielestäni ikävää, jos osa porukasta joutuu olemaan toisessa huoneessa ja erillään muusta porukasta. Tuskin kukaan haluaa istua peräkammarin puolella, kun hääpari alkaa tanssimaan häävalssia. 

http://www.piispanranta.fi/fi/etusivu
http://www.piispanranta.fi/fi/etusivu

Hinta. 
Hinta on valitettavasti hyvin suuri tekijä juhlapaikkaa katsellessa. Joistain paikoista pyydetään aivan järjettömiä tilavuokria, joihin ei oikeastaan edes kuulu mitään hinnan vastineeksi, kun taas toisissa paikoissa saa pienelläkin rahalla kuulumaan kaiken siivouksesta pöytäliinoihin. 
Me ei vielä toistaiseksi myöskään olla voitettu lotossa, joten hääbudjettimme on todella pieni verrattuna yleiseen hintatasoon. Joten unelmien överihäät jää pitämättä.. Jollei ehditä rikastumaan parissa vuodessa. 

Ruokailu. 
Onko tilassa oma pitopalvelu/ravintola? Pitääkö pitopalvelu hankkia itse? Olen sen verran laiskaa sorttia, että pidän arvossa sitä, että saan kaikki saman katon alta. Vaikkei paikalla olisi pitopalvelua tai omaa ravintolaa, niin suuri plussa on, jos he osaavat suositella sellaista. 

http://ruissalonkansanpuisto.fi/juhlasali/

http://ruissalonkansanpuisto.fi/juhlasali/

A-oikeudet. 
Tämä on joillekin iso asia, itselle ei kovinkaan. On tietty kiva, jos saa tuoda omat juotavat, mutten kuitenkaan aio hankkia kolmea pakettiautollista viinaa virosta. Anteeksi vieraat! 
Joten jos paikalla on A-oikeudet, on siellä myös baari ja vieraat saavat näin ollen juoda itsensa humalaan ihan omaan piikkiin... En koe, että häiden _tulee_ olla mitkään ilmaisen viinan bileet.

Sijainti. 
Onko juhlapaikka lähellä kirkkoa? Haluaako sen olevan lähellä kirkkoa? Tarvitseeko kirkosta juhlapaikkaan erillisen kuljetuksen? 
Itse koen, ettei kirkon ja juhlapaikan tarvitse sijaita kiinni toisissaan, muttei siitä nyt haittaakaan ole, jos kulku kirkosta juhlapaikalle sujuu kätevästi. Meillä on vielä kirkko valkkaamatta, mutta sitä ennen valitsemme juhlapaikan, jonka mukaan mietimme myös kirkkoa. 
Meidän häiden vieraslistalta löytyy paljon väkeä muualta kuin Turusta, joten olisi myös todella kätevää, jos juhlapaikan läheisyydessä olisi myös majoitustilaa. Näin ulkopaikkakuntalaisten ei tarvitsisi tehdä kunnon Turku touringia hääpäivänämme. 
On myös plussaa, jos juhlapaikalle pääsee julkisilla kulkuvälineillä! 

http://www.manillantehdas.fi/tilat/vanha-viinatehdas/

http://www.manillantehdas.fi/tilat/vanha-viinatehdas/

Oman silmän miellyttävyys. 
Paikan nyt vain pitää miellyttää minua meitä. Emme koskaan tulisi valitsemaan paikkaa, joka ei ole meidän näköinen tai siitä ei saisi meidän näköistä. 
Vaikka minä teen lähestulkoon kaiken työn paikan etsinnässä niin keskustelemme niistä myös yhteisesti. Minä etsin potentiaaliset paikat ja hyväksytän niitä M:llä.

Mitä te etsitte juhlatilalta? Olisiko vinkata jotain hyvää juhlapaikkaa Turun seudulta? 

14 kommenttia

 1. Meidän häitä juhlittiin Kakskerran Hirvilammella, vihkiminen tapahtui Kakskerran kirkossa. Tuo 100 saattaa tosin olla liian iso porukka, meitä oli noin 80. Eikä ole A-oikeuksia. Kavereiden häitä juhlittiin Maskussa Kankaisten kartanossa, aivan upea paikka! Toki on Turun ulkopuolella. Ruissalossakin upeita paikkoja, mutta usein ne ovat juuri sellaisia useasta huoneesta koostuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirvilampi on kyllä ehdottomasti myös oma suosikkini! Armottoman kallis vain :/
   Siellä on nykyään myös se toinen tila, jonne pitäisi 100 henkeä mahtua ihan helposti.

   Kankaisten Kartanoa olen myös "sillä silmällä" tsekkaillut!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. On!!! Sitäkin olen harkinnut hyvin todennäköisenä paikkana!

   Poista
 3. Meillä oli tuo Ruissalon kansanpuiston juhlasali...oli kyllä ihana ❤️ T. Minna

  VastaaPoista
 4. Todella hyviä huomioita millaisia asioita on hyvä ottaa huomioon häitä järjestellessä! :)
  Toivottavasti löydätte juuri oikein paikan teille ja edullisesti!
  Jään lukijaksikin. :) Niin mukavan oloinen blogi.
  Ja tervetuloa käymään http://katamariantekemiset.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Toivon myös, että löydämme meille oikean paikan!

   Tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista
 5. Meillä on Harjattulan kartanon lasipalatsi, ei siis se kartano. Iso yhtenäinen tila, saa tuoda omat juomat, heidän ravintolasta tulee ruuat. Me rakastuttiin kun käytiin kattomassa sisältä, kuvista näyttää vähän kolkolta. Mulla on lisäkuvia ja video jos haluat. ;) Aika moni paikka on jo ens kesäksi varattu täyteen, että kannattaa olla pian varaamassa. Eri asia on muut ajankohdat tietty. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihenkin oon joskus aikasemmin tutustunu! En muista kyllä, miksi itse en sitä sen enempää sitten tutkinut...

   Meillä on häät vasta kesällä 2017, joten mikään hätä ei vielä paikan kanssa onneksi ole :)

   Poista
 6. Hei Linda! Upea paikka tuo lasipalatsi :) Mutta heidän sivuillaan luki, että jokaisessa tilassa on A-oikeudet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Huomasin myös tuon kohdan, mutta kun kysyin, niin he sanoivat ettei koske Lasipalatsia. Ihmettelen itekin miksei asiaa ole korjattu nettisivuille.

   Poista
 7. Hei Linda! Osaatko sanoa kuinka Lasipalatsia oli varattu jo kesäksi 2017, vieläkö löytyi vapaata? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kesänlapsi! En tiedä varaustilannetta ollenkaan, meillä itellään on siellä häät 2016 kesällä. Kannattaa soittaa heille tai laittaa viestiä. :)

   Poista