Päiväkodin lapset
Meillä on tiedossa syksyllä uudistuksia arkeen - Lina ja Elle aloittavat päiväkotitaipaleensa. 
Tiedossahan se oli jo kauan, että viimeistään ensi syksynä neitien ura koti-iskän palvottavina loppuu ja arjen on alettava. On ollut todella hienoa, että tytöt ovat voineet olla näinkin kauan kotona, sillä A ja R ovat myös menneet hyvin pieninä päiväkotiin - A oli 10kk, R 1v 2kk. Nyt Lina tulee syksyllä olemaan jo 2v 4kk! Ihan huippua! 

Uskon päiväkodin aloittamisen olevan juurikin Linalle hyvin helppoa. Lina on ihan yltiösosiaalinen tapaus, varsinkin muiden lasten kanssa. Neitiä ei saa ulkoa sisälle (kesäisin) sitten niin millään eli tsempit vaan sinne tarhatädeille! 
Elle taasen voikin olla hieman vaikeampi tapaus. Tai vaikea ja vaikea. Eihän se tee kenestäkään vaikeaa lasta, jos tykkää äidistä enemmän kuin mistään muusta tässä maailmassa. Elle on siis äidin tyttö, oikea äidin vauva. Mitä hän kyllä sanan jokaisessa merkityksessä vielä toistaiseksi ainakin onkin. Elle viihtyy myös parhaiten siskonsa seurassa ja on pariskunnasta se ujompi piimä. 

Äidillä on taas aikamoinen haikeus. Näin on mennyt kotivuodet ja saapuu ihan oikea arki. 

Tytöillä on onnea matkassa - päiväkotipaikka on tien toiselta puolelta, joten matkaan aamuisin meillä ei mene kuin viitisen minuuttia. Tämä tietenkin mahdollistaa hieman verkkaisemmat aamut ja sitten taas toisaalta äkkilähdötkin. 
Samaisessa päiväkodissa on myös A aloittanut 10 vuotta sitten oman päiväkotitaipaleensa. Tosin nykyään päiväkoti ei ole kunnan omistuksessa, kuten se silloin vielä oli. Eri tädit siis vastassa. 

Kesällä on siis tiedossa iso vaatekaappien syynäys ja päiväkotivaatteiden hamstraus alennusmyynneistä! Tarkoituksena on ainakin ostaa välikausivaatteita, kuravaatteita ja sitten ihan niitä tuiki tavallisia verskoja sisävaatteiksi. 

Aloitetaanko teillä syksyllä päiväkodissa?

3 kommenttia

 1. Tsempit tytöille! Meillä kans alkaa arki elokuun puolivälissä. Tosin A pääsi perhepäivähoitajal vaikka päiväkotiin haettiin. Ihan kiva puolitoista vuotiaalle. Matkaa tosin on yli 10 kilsaa kun ei täällä maalla oo hoitajii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhepäivähoitajaa me taas etsittiin - saatiinkin se tuolta Ilposista, jonne meiltä tulee 3km matka yhteen suuntaan. Meillä ei ole autoa, eikä sinne mene busseja, joten... Vähän turhan pitkä reissu.

   No teillä onkin vähän pidemmät matkat :D Onneksi kuitenkin löytyi paikka! :)

   Poista
 2. Meilläkin poika aloittaa syksyllä päiväkodin. Itseasiassa siihen on enää vähän päälle kaksi kuukautta aikaa, apua! Kuravaatteita ja muita pitäisi tosiaan alkaa kohtapuolin jo hankkimaan täälläkin.. Me ei päästy siihen ihan lähimpään päiväkotiin, mutta pyörällä tuonne toiseenkin pääsee onneksi aika nopeasti :)

  VastaaPoista