Arjen Helpottaja : Tuunattu Hawaijinpata


Helpotetaas taas tähän väliin arkea ruokareseptin muodossa. Tai reseptin ja reseptin - vinkin. 
Meillä syödään aina epäsäännöllisen säännöllisin väliajoin erilaisia patoja. Meksikonpataa, hawaijinpataa, italianpataa... Mitä näitä nyt on. Usein tehdään niitä myös itse ihan alusta, varsinkin meksikonpataa. 
Tällä kertaa vinkkaan teille, miten hawaijinpadasta saa hiukan ruokaisamman ja runsaamman. Meidän perheessä ei yksi pata-ainespussi riitä koko sakille, mutta näin sen saa riittämään koko porukalle. Ainekset myös yleensä löytyvät kaapista, joten tämä tuunattu ruoka on myös helppo "mitä tänään syötäisiin" aka "ei mitään hajua, mitä tehtäis" -ruoka!

Tarvitset: 

400 g Naudan jauhelihaa
1 pss  Hawaijianpata-aineksia
1 prk  Ananasmurskaa
500 g Tomaattimurskaa
          Maissia
          Sipulia
          Riisiä

Meillä käytetään lähes aina täysjyväriisiä, jonka keittoaika on hieman normaalia pidempi, joten aloitan aina sillä, että laitan riisin kiehumaan. 
Ruskistan ja maustan jauhelihan isossa kattilassa, jonne patapussin ohjeiden mukaan lisäilen pata-ainekset ja vettä. Veden kanssa kannattaa ottaa huomioon, että pataan lisätään vielä nestettä sisältäviä aineita, kuten tomaattimurskaa ja ananasmurskaa - ja taas vastapainoksi riisiä, joka imee vettä itseensä. Joten veden määrää lisäämällä tai vähentämällä saa itselleen mieluisimman koostumuksen. 
Minä tykkään vähänesteisestä padasta, kun taasen M tykkää hieman "vetisestä". 

Kun kattilassa on jauheliha ja pata-ainekset, niin sinne lisätään tomaattimurska, ananasmurska, maissia oman maun mukaan ja pikkasen sipulia.  Tässä vaiheessa lisään myös puoliksi keitetyn täysjyväriisin padan joukkoon.  

Annetaan muhia kannen alla. 

Kun koostumus näyttää hyvältä, kannattaa ottaa kattila pois liedeltä ja antaa padan hautua kannen alla vielä noin 5-10 minuuttia ennen tarjoilua. Sitten herkuttelemaan! 

Padanhan voi tuunata ihan miten itse sen haluaa tuunata! Esimerkiksi paprikalla, omenalla, fetalla... You name it. Myös ananaspalat sopivat pataan mainiosti - meillä käytetään murskaa lasten takia. 

Meillä syödään pata täysjyväpaahtoleivän kanssa, kannattaa kokeilla!


2 kommenttia

 1. Tää kuulostaa just sopivan yksinkertaiselta mutta herkulliselta, pitää testata! :) Tykkään itse tehdä ruokaa mahdollisimman paljon kerralla, jottei heti seuraavana päivänä tartteis olla uudestaan kokkaamassa. Eli laatikot ja padat on pop! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on todella yksinkertainen ja herkullinen ruoka! Ja tosiaan - mitä enemmän laittaa lisää esim. jauhelihaa ja riisiä, sitä isomman satsin siitä saa!
   Mäkin tykkään tehdä hiukka enemmän kerralla, jottei ihan koko aika tarvis olla keittiössä :D

   Poista