Kesäkuume!

1 3 2 4 5 6 8 9 10 11 13 14 12 15 16 17 18

Kesä tule jo - minulla on sinua ikävä!

Välillä ilmat näyttävät ja tuntuvat jo ihan kesältä ja kesää kyllä jo meille kaipaankin! Kesälomasuunnitelmat ovat täydessä vauhdissa ja tällä kertaa meidän perhe ei todellakaan aio jäädä kotiin homehtumaan!
Haaveissa olisi käydä tänä kesänä ainakin Helsingissä. Helsinki on tullut itselle niin kovin tutuksi viimeisen vuoden aikana, että haluan ehdottomasti viedä sinne koko perheen. Helsingistä löytyy myös todella paljon tekemistä lapsiperheille, joten kunhan budjetti ja aikataulut antavat periksi, me olemme Helsingissä!
Tarkoituksena on myös käydä koko perheen voimin laivalla. Sen voimme toki myös tehdä täältä Turusta, mutta yritämme saada myös laivareissun mahdutettua Helsingin lomamme yhteyteen. Näin koko reissusta tulisi mahdollisimman kattava ja elämyksellinen kaikille lapsille. On hieman vaikeaa keksiä sellaista, mistä tykkäisi niin 11-vuotias kuin 1-vuotiaskin. Laiva on varmasti yksi niistä harvoista paikoista, joista löytyy samaan aikaan tekemistä kummallekin ikäluokalle.
Postauksen kuvat ovat otettu Silja Symphonylta, jonne sain kutsun tulla tutustumaan uudistettuun laivaan. Kävimmekin Annan kanssa tsekkaamassa aivan mahtavat uudet puitteet ja kesälomakuume kasvoi entisestään! Symphonyn lasten Siljaland oli aivan huikea!! Näin heti meidän lapset juoksentelemassa pitkin Siljalandia ja itseni syömässä jätskiä siellä. Hehhehe.

Toinen ehdoton kesäkohde on Tampere! Kuten useimmat jo tietää, olen Tampereelta ja siellä asuvat äitiä ja siskoani lukuunottamatta kaikki sukulaiseni. Meillä on ollut tapana käydä Tampereella moikkaamassa isääni, mutta viime vuonna reissu jäi tekemättä.
Tänä vuonna kiinnostaisi käydä myös katselemassa, miltä Särkänniemi nykyään näyttää ja viedä pienemmät tytöt katselemaan kotieläimiä ja isommat huvipuistoon! Oma ehdoton ykkönen on aina delfinaario! Delfiinit on pakko nähdä!

Kolmantena haaveissa on Vaasa. Ellen yksi kummeista asuu Vaasassa, jossa olen itsekin ehtinyt asumaan pienen hetken. Vaasaa kohtaan jäi ehdoton rakkaus ja jollei se sijaitsisi niin armottoman kaukana Etelä-Suomesta, niin muuttaisin sinne oitis!
Vaasa on ehdottomasti kokemisen arvoinen kaupunki, jossa on tekemistä koko perheelle. Katsotaan, josko pääsisimme tänä kesänä käymään koko perheen voimin Vaasassa - se olisi unelmien täyttymys!

Turun alueella riittää myös nähtävää - ehdoton ykkönen on Naantalin Muumimaailma! Sinne on pakko päästä! Lina ja Elle ovat Muumimaailmaiässä ja täytyyhän siellä edes kerran käydä.
Myös Seikkailupuisto tulee olemaan kovassa käytössä - siellä on tekemistä koko sakille ja mikä parasta, tekeminen siellä harvoin maksaa maltaita. Liikennepuistokin on täysin uusittu, joten sinne suuntaamme pikimmiten!

Tällä porukalla ei ihan äkkilähdöillä ulkomaille lähdetä, joten me keskitymme kotimaan matkailuun. Vaikkei päästäisi kovinkaan kauas, niin uskon matkan kuin matkan olevan lapsille erityinen.
Tämän kesän missio onkin antaa lapsille elämyksiä ja uusia kokemuksia. Pari viimeistä kesää on mennyt vauvan ehtojen mukaan ja nyt, kun meillä ei enää ole vauvoja taloudessa, niin pääsemme lähtemään hieman vapaammin liikkeeelle!

Kunhan se kesä vain jo tulisi....

Onko teille kesäsuunnitelmat jo valmiina?

9 kommenttia

 1. Me mennään kans muumimaahan kesällä! Kiva olis myös lhteä risteilylle :)

  VastaaPoista
 2. Mul tuli niin nälkä kun katoin näitä kuvia :D varsinkin kaikki noi kielletyt ruoka-aineet näin raskausaikana sai veden kielelle :D oon tilannut mieheltä kirjolohenmätiä sekä graavilohta synnärrille mutta epäilen sen saapumista perille....Ja kesä, olispa se jo täällä<3 me ollaan mietitty pientä viron reissua jos uuden tulokkaan kanssa kaikkia mene hyvin ! :)

  VastaaPoista
 3. Muumimaailma on kyllä ihan ehdoton taaperoiden lomakohde! :) Turustahan pääsette samalla reissulla risteilemäänkin ;)

  VastaaPoista
 4. Täytyy myöntää, että mä en pidä kalasta. MUTTA nuo annokset kyllä näyttää aivan järjettömän hyviltä!! Maistoin kyllä Sympohylla heidän sushi-maistiaisannoksen ja totesin taas, ettei se kala ole mun juttu. Rapurulla sen sijaa oli ihan ok.

  Viron reissukin vois olla hauska! Siellä olis myös vähän halvempaa ostella tuliaisia :D

  VastaaPoista
 5. Ei vielä mitään lukkoonlyötyjä suunnitelmia, mutta mietinnässä mitä kivaa voisi perheen kesken tehdä.. ja mistä tällä hetkellä 1,5v pienimies tykkäisi myös :) särkänniemeen ainakin, kun lähellä asutaan, mutta jotain muutakin pitäisi keksiä :)

  VastaaPoista
 6. Uiii, ihanan inspiroiva ja osuva kirjoitus omiin päivän mietteisiin jotka pyörineet samoissa aiheissa. :) Pakko kysyä vielä millä kameralla kuvaat ;) hienoja kuvia! Ihanaa kesän odotusta! - Elisa / glmamma

  VastaaPoista
 7. Kiva kuulla, että joku muukin miettii näitä! :) Mulla on Canonin EOS M, josta kyllä itse tykkään todella paljon! Kuvanlaatu ei näytä kovin hyvältä tämän hetkisellä tietokoneellani (oma on rikki), joten kiva kuulla, että ne näyttää jonkun toisen koneella ihan hyviltä :D

  VastaaPoista