Helpot croisantit äitienpäiväpöytään!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Ohje on raa'asti pöllitty Mylläriltä saadusta Hellapoliisin Juhlakirjasta.
Samoja croisantteja nähtiin jo Linan syntymäpäiväjuhlien juhlapöydässä ja niitä on meillä sen jälkeen tehty muutamaan otteeseen ihan huvinkin vuoksi - sen verta helppoja ja maukkaita ne ovat!
Tällä kertaa croisantteja olivat valmistamassa A, R ja Elle. Elle lähinnä pitämässä tahtia pöydän päässä. Lina oli tekohetkellä iskän kanssa moikkaamassa Mummia ja toivottelemassa anoppilaan hyviä äitienpäiviä.

Meidän äitienpäiväcroisantteihin tuli täytteeksi kinkkua ja juustoa. Aikaisemmin meillä on sisällä ollut pestoa ja kinkkua, juustoraastesekoitetta ja homejuustoa ja niiden yhdistelmiä. Olisin nytkin mielelläni ripauttanut hieman homejuustoa sarvien lisukkeeksi, mutta homesjuusto ei ole muun perheen suosiossa, joten äiti äitienpäivänä taipuu!

Kinkku-juustocroisantit:


4 dl vehnäjauhoja
4 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
150 g margariinia
1,5 dl maitoa


Edam-juustoa
Kinkkusuikaleita


Pinnalle: Voitele kananmunalla, koristele siemenillä (tai vahtoehtoisessti juustoraasteella)


Sekoita isoon kulhoon jauhot, juustoraaste, leivinjauhe ja suola sekaisin.
Nypi voi joukkoon.
Lisää maito ja sekoita ainekset sen verran, että ne ovat tasaisia.
Itse lisään vielä tämän jälkeen jauhoja, sillä taikina tarttuu muuten joka paikkaan kiinni. Teen taikinasta hieman pizzataikinaa muistuttavan palleron.
Jaa taikina kahteen osaan, pyöritä ne palloiksi. Kaulitse yksi pallo pyöreäksi ja jaa taikina kahdeksaan sektoriin.
Lisää täytteet ja rullaa sektori croisantiksi.
Siirrä croisantit uunipellille, voitele munalla ja koristele.
Paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.


Helppoa!


Me tehtiin tyttöjen kanssa ohje tuplana, sillä täällä croisantit menevät niin kuumille kiville, ettei yksinkertaisen ohjeen kanssa ehdi kuin nähdä croisantit pellillä. Tuplasatsia varten kannattaa varata tarpeeksi iso kulho, sillä voin nyppiminen jauhojen sekaan saattaa olla hieman haastavaa, jos kulho on liian pieni.. Ei sillä, että itse tietäisin kokemuksesta ;D


Croisantit sopivat niin arkeen kuin juhlaankin, joten kannatan ehdottomasti niiden tekoa! Sisällehän voi laittaa ihan mitä ikinä keksiikään suklaasta yrtteihin tai paistaa ne sellaisenaan ilman täytettä! Suklaaversioista kannattaa varmaan vain jättää juustoraaste pois taikinan joukosta... Tulee muuten hieman eksoottinen yhdistelmä.


Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!

Ei kommentteja