Lina Erin 2v

1 4 3 LINA2 2 5 6 7 LINA1

Lina täyttää tänään kokonaiset kaksi vuotta! Hyvin kliseisesti sanottuna - aika on mennyt ihan järjettömän nopeasti, eikä sitä ole huomannutkaan, miten salakavalasti tuo pieni neiti on kasvanut!

Lina on kaksivuotiaana todella toimelias tyttö. Hän keksii niin kaikki hauskat kuin ei-niin-hauskat jutut. Pikkusiskoa jeesitään kaikessa, myös pikkukivien syömisessä.
Linan puhe on jo sujuvaa, tietty ärrä vielä välillä puuttuu ja sanat eivät nyt ihan mene kohdallee, mutta ainakin oman perheen jäsenet pystyvät keskustelemaan Linan kanssa pitkiäkin keskusteluja, joilla on oikeasti punainen lanka.

2vee ei ole enää allerginen millekään. Vehnää meillä välttää kaikki ja se Linallekin aiheuttaa suurina määrinä syötynä vatsaoireita, mutta leipä silloin tällöin ei haittaa mitään.

Syntymäpäiviä meillä juhlittiin jo viime sunnuntaina, sillä valitettavasti vappuaattona meille ei olisi kukaan tullut neitiä juhlimaan. Kuulemma menoja, sanovat.....
Vieraina meillä oli Linan kummit ja isovanhemmat. Tällä kertaa en ehtinyt tekemään paljoa tarjottavia, joten vierasmääräkin piti pitää pienenä.
Tein kaikki tarjottavat tunnissa - olin edellisen päivän kokonaan Helsingissä ja sunnuntaina kaupat aukesivat kello 12, vieraat saapuivat kahdelta. Ei mitään kiirettä!
Onneksi oli Myllärin valmiit mokkapala-ainekset ja kaupasta sai pakkasesta korvapuusteja! Leivoin myös ensimmäistä kertaa ikinä ihan itse croisantteja! Niistä tuli todella hyviä, vaikka itse nyt sanonkin. Leivoin niitä heti maanantaina uudelleen, sillä niitä on todella helppo tehdä! Voisin jakaa teille vaikka reseptin, jos joku haluaa?
A teki minikolmioleipiä ja R hedelmäsalaattia, joka on mielestäni todella raikas ja helppo tarjottava - kuka nyt ei tykkäisi syödä hedelmiä?! Karkkia, sipsejä ja poppareita ei nähty meidän juhlissa ollenkaan. Isommat tytöt kinusivat kaupasta mutakakkua, josta sitten tulikin Linan syntymäpäiväkakku! Mutakakku on myös todella helppo ja herkullinen kakku tarjota, jos suurin osa vieraista on täytekakkuja vierastavaa sakkia niin kuin meillä oli.

Kaikki tarjottavat sopivat erinomaisesti myös vappukutsuille! Pientä naposteltavaa, sormiruokaa ja kaiken voi ottaa myös esimerkiksi piknikille evääksi! Hedelmäsalaatti oli helppo tarjoilla pienissä kupeissa, jotka oli tarkoitettu jätskille.

Kokonaisuudessaan syntymäpäivät olivat oikein onnistuneet - sankari oli tyytyväinen ja vieraat nauttivat! Tänään meillä tehdäänkin vain ja ainoastaan sitä, mitä sankari haluaa - kuulemma hiekkakakkuja!

5 kommenttia

 1. Kyllä kiitos resepti;) ja onnea päivänsankarille näin jälkikäteen :)

  VastaaPoista
 2. Teilläkin oli vappuaaton sankari! Onnea Lina! Meilläkin järjestetään synttärit aina hiukan ennen tai jälkeen, juurikin kun vappuaattona ei kukaan vaivaudu paikalle vaikka juhlat olisivat aikaisinkin päivällä.

  Vapunajan syntymäpäivät on muuten siinä mielessä huippukiva juttu, että kaupasta löytyy koristelutarvikkeita mielin määrin! :D Mulla on aina paljon vaikeampi järjestää Emmin synttärit syksyllä, kun kaikki pitää tilata jostain verkkokaupasta -ellei sitten halua juhlia joka vuosi oranssin, lilan ja mustan sävyissä ;)

  VastaaPoista
 3. Pitää hahmotella reseptipostaus!! Linä kiittää onnitteluista :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä!! Huomasin Facesta, että teilläkin juhlittiin - onnea <3
  On kyllä!! Saa ilmapalloja ja kaikkea kivaa naamiaisrekvisiittaa, jos sellasia synttäreitä haluaa tulevaisuudessa järkkäillä :)

  VastaaPoista
 5. […] pöllitty Mylläriltä saadusta Hellapoliisin Juhlakirjasta. Samoja croisantteja nähtiin jo Linan syntymäpäiväjuhlien juhlapöydässä ja niitä on meillä sen jälkeen tehty muutamaan otteeseen ihan huvinkin vuoksi […]

  VastaaPoista