Rakas

On päiviä, jolloin haluaisin unohtaa kaiken. Luovuttaa täysin ja antaa kaiken olla. On päiviä, jolloin mikään ei tunnu miltään ja kaikki kasaantuu päälle.
Niitä päiviä, kun vältän koskettamasta ja siirryn, kun kosket. Niitä hetkiä, kun en siedä katsoa sinua päin.

Meillä on ollut rankka vuosi. Meillä oli aika, jolloin unohdit olla parempi mies. Meillä oli aika, jolloin minä unohdin olla parempi vaimo.
Tuo aika, kaikessa rankkuudessaan jatkuu vieläkin aina ajoittain. Me molemmat unohdamme, mitä merkitsemme toisillemme. Me molemmat haluamme luovuttaa ja antaa olla. Molemmat luulevat, että toisen elämä olisi helpompaa ilman toista ja luulemme, ettemme tarvitse toisiamme.

Totuus on, etten ole koskaan rakastanut ketään muuta tavalla, millä sinua rakastan. Välillä rakkaus on niin voimakasta, että se fyysisesti sattuu.
Vaikka olemme kerran luovuttaneet, olemme siitä nousseet yhdessä ja rakentaneet suhteemme uudelleen niin voimakkaaksi, ettei sitä enää riko mikään.
Meidät on hitsattu niin kovasti yhteen, ettei meitä saa irti.

Välillä näen sinussa sen miehen, keneen alkuperäisesti rakastuin. Välillä rakastun sinuun uudelleen, uusien piirteiden vuoksi.
Välillä hymyilen yksinäni, kun muistelen sitä aikaa, kun kävellimme aina käsi kädessä kauppaan. Ja vaikka nyt kätemme eivät kauppareissuilla kohtaa, tiedän syynä olevat kauppakassit ja rattaat.
Rattaat, joissa istuu kaksi rakkautemme todistuskappaletta.

Haluan kertoa sinulle kuinka paljon sinua arvostan. Arvostan miehenä ja isänä. En voisi koskaan pyytää parempaa isää lapsillemme, enkä parempaa isäpuolta isommille tytöille.
Olet rakastava ihminen, joka antaa itsestään 110% lapsilleen ja unohtaa kaiken muun.

Arvostan sitä, miten muistat minua. Tuot pieniä yllätyksiä kauppareissuilta, annat minun toteuttaa unelmiani ja annat minun haaveilla.
Kannustat minua, vaikka kuinka pitäisit haaveitani höpsöinä. Annat minun kuivattaa meikkisiveltimiä keskellä ruokapöytää ja hymyilet kuinka paljon niistä innostun. Annat minun levitellä koulumateriaalejani pitkin asuntoa ja siirrät ne nätisti pois, kun Lina koittaa sotkea. Suot minulle viikonloput Helsingissä ja illat tietokoneen äärellä.
Annat minulle niin paljon, että unohdan usein kiittää.

Rakas, haluan kiittää sinua näistä kahdesta aviovuodesta. Haluan kiittää sinua siitä, että olet tehnyt minusta paremman ihmisen ja paremman vaimon.
Haluan kiittä sinua siitä kuinka olen oppinut antamaan anteeksi ja huomaamaan mitä oikea rakkaus on.
Lupaan jatkossa muistaa sanoa enemmän kuinka tärkeä minulle olet. Lupaan huomioida sinua enemmän ja koittaa antaa itsestäni vielä enemmän, mitä tällä hetkellä annan.

Joillekin olet pelkkä muru, mutta minulle olet koko keksi.

Hyvää hääpäivää rakkaalleni.

 

Ei kommentteja