Kortsut on ok

äpKela julkaisi tänään Äitiyspakkauksen vuosimallia 2015. Itse en sen enempää sisältöä erittele, sen pääsee jokainen katselemaan Kelan sivuilta.
Sain kutsun äitiyspakkauksen julkistamistilaisuuteen, mutta valitettavasti tämä päivä oli itselläni koulussa asiakaspalvelua, joten julkistamistilaisuus jäi välistä ja pääsin katselemaan uuden pakkauksen sisällön netin kautta. Vaikkei pakkaus meille enää ole mitenkään ajankohtainen, niin tietty äiti-ihmisenä sen sisältö aina kiinnostaa.

Uutisista näin vilaukselta, että kansan inhokkeihin kuuluisi mm. kondomit, joita pakkauksessa on ainakin ollut jokaisella kerralla, kun itse olen sen ottanut. Meille pakkaus kotiutui vuosimalleina 2003, 2005 ja 2013. Ellelle en pakkausta ottanut mm. sen vuoksi, että pakkaus olisi ollut täysin sama, minkä jo Linalle sain.
Minä taasen olen aina pitänyt juurikin kortsuja yhtenä tärkeimmistä pakkauksen antimista. Enemmän minun niskakarvojani kohottaa sinapinkeltaiset potkupuvut ja -housut. Tyttölapsien äitinä taas kaikki vihreä, turkoosi, ruskea ja sininen. Pakkaus harvoin sisältää mitään oikeasti neutraalia, jota olisin itse mieltänyt tyttöjen vaatteiksi.

Meillä on käytössä vieläkin Linan pakkauksesta saatu kondomipakkaus. Ei siis uusiokäytössä, vaan siitä on käyttämättä muutama ;)
Synnytyksen jälkeen tuskin kukaan suunnittelee ja merkkaa kalenteriin sitä päivää, kun se "eka kerta" tulee. Kukaan tuskin lähtee ostelemaan etukäteen ehkäisyvälineitä ja pitää niitä kaiken varalta laatikossa, jos se hetki joskus koittaisi. En ainakaan minä. Harvoin myös avioliitossa olevilla immeisillä on sitä kondomivarastoa.. Tai tietty on, jos se on ainoa ehkäisymuoto nyt ja aina.
Ellen syntymisen jälkeen olen myös pitänyt todellakin huolen siitä, ettei niitä vauvoja tule lisää, joten pakkauksesta saadut kortsut ovat toimineet enemmänkin kuin hyvänä plan b:nä, kun ei muutakaan ehkäisyä ole ollut tarjolla.
Tässä tekstissä voisi olla hienosti tilastoja siitä kuinka paljon epätoivottuja raskauksia tulee vauvavuoden sisällä. Niitä on paljon. Abortteja on juuri synnyttäneiden naisten tilastoissa paljon. Jos joku haluaa tarkkoja lukuja, ne löytyy varmasti nopsaa googlettamalla.
Joten erittäin halpa tapa ehkäistä on ottaa käyttöön ilmaiset kondomit äitiyspakkauksesta. Vai?

Miksi kondomit ovat inhokki?


suosikit


Muita tämän vuoden pakkauksen suosikkejani olivat ihana kettuvanuhaalari ja aina tarpeelliset - lämpimät - sukat ja tumput. Äitiyspakkauksen sukkikset ovat myös oma all time favorite juttu ja niitä olen säästänyt lapselta toiselle.
Muuten en ole koskaan pakkauksen vaatteista niin välittänyt. Ne ovat aina olleet jotenkin suuren suurta mitoitusta ja värimaailma ei ole omaa mieltymystäni hipelöinyt oikeastaan koskaan. Oma nirppisneutraali lastenvaatemakuni ei kohtaa retroja ruskeita, sinapinkeltaista tai superväriläiskiä. Onneksi kuitenkin jotkut niistä pitävät!

Mitä mieltä te olette vuoden 2015 äitiyspakkauksesta?


*Kuvat ovat Kelan sivuilta

Ei kommentteja