So it was X-mas

1 2 3 5 7 4 18 17 14 16 15

Jouluaatto se sieltä tuli ja meni. Jotenkin tuntuu, ettei sitä joulumieltä koskaan oikein saanut kiinni, eikä tunnu tälläkään hetkellä joulun käyneen ovella.
Lieneekö syynä superstressaava vuosi, joka ei näy loppuvan koskaan?

Isompien lasten piti viettää joulua oman isänsä luona, mutta tämä perui viime hetkellä. Itselle nousi sellainen k otsaan isompien lasten puolesta, jotka olivat odottaneet joulua isänsä luona. Muutenkin alkoi mitta täyttymään ko. ihmisen tavasta toimia lasten kanssa - luvataan, luvataan, luvataan ja rikotaan sitten kaikki lupaukset. Inhoan yli kaiken epärehellisyyttä ja valehtelua ja siinä ihmisessä kiteytyy kaikki ne. Mutta silti kyseessä on lasten isä, joka on lapsille todella tärkeä ihminen. On vaikeaa olla välissä, kun ei voi ikävään sävyyn toisesta lapselle puhua, vaikka lapset kertovat pettymyksistään..
Mutta siis joulua vietettiin koko porukan voimin. Olihan se itselle ja Linalle kiva, ettei isommat lähteneet yhtään minnekään ja saatiin olla oman perheen kesken.

Suunnitelmana oli käydä ulkoilemassa - ottaa pulkat esiin heti aamusta, saada poskille ihana puna, käydä porukalla saunassa ja syödä hyvin... Sitten koitti aamu klo 08 oli Linalla ja A:lla kuumetta molemmilla 39 astetta. Kivat.
Joten meillä vedettiin verskat jalkaan, tuijoteltiin telkkua ja availtiin pukin jo yöllä kuusen alle tiputtamia lahjoja pitkin päivää. Hyvin rentoa siis. Lapset saivat lahjoja, joita ovat "aina halunneet", ihan niin kuin joka vuosi. On se pukki etevä!

Koska neidit ovat vieläkin kuumeessa, niin myös loppupyhät vietetään visusti sisällä ja kaikki suunnitelmat menivät uusiksi.
Me vanhemmat lähdetään viikonlopuksi rentoutumaan ja viettämään M:n huomisia syntymäpäiviä merelle ja lapsia tulevat vuorotellen vahtimaan oma äitini ja M:n äiti. Koen suuuurta haikeutta jättää lapset vuorokaudeksi! Onnistunko edes? Voi olla, että palaan satamasta vielä illan aikana takaisin.

Koen kuitenkin aaton olleen onnistunut. Lapset ovat tyytyväisiä ja kaikilla on maha täynnä - ihan niin kuin sen kuuluukin olla.

Miten teidän aatot menivät? Kävikö pukki?

3 kommenttia

  1. Voi ei, tosi törkeetä tuo exäs käytös ://. Eetukin oli vähän flunssassa ja ulkona -20 pakkasta, niin ei oikein pystyny ulkoilemaan :s.

    Minimies ei vielä tajua joulupukin päälle, mutta ens vuonna pitää nakittaa joku esittämään joulupukkia :D.

    VastaaPoista
  2. Meidänkin täytyy kyllä varmaan ensi vuonna koittaa palkata joku kummisedistä joulupukiksi!
    Paranemisia sinne teillekin!! Näyttää olevan tosi paljon liikenteessä tätä tautia..

    VastaaPoista