Pikavisiitti Helsingissä

1 2 3 4 8 12 11 5 6 7

Kuten lauantaina ehdin nopsaa teille kertomaan, käväsin alle vuorokauden mittaisella pikalomalla Helsingissä.
Matka ei todellakaan sujunut turistioppaan mukaisesti ja reissu meinasi tyssätä jo Turun rautatieasemalle.

Olin ostanut itselleni opiskelijahintaiset liput, mutten ollut vielä hankkinut VR:n opiskelijakorttiani. Ajattelin käydä perjantaina koulun jälkeen semmoisen rautatieasemalta hakemassa, koska halusin olla varma, että pääsen lauantaina mutkattomasti matkaan.
Asemalla virkailija kuitenkin teilasi haaveeni kortista, sillä itse tulostettu kuva ei korttiin käynyt. Olin kävellyt asemalle kaatosateessa ja vaikka olisinkin käteistä jostain siihen hetkeen saanut, niin passikuva uitetun koiran näköisenä ei houkutellut.. Joten varmistin virkailijalta lipunmyynnin aukioloajat ja vielä sen, että saisin vaivattomasti opiskelijakorttini lauantaina ennen, kun junani kello 18 lähtee. Jep, myyntikoju menisi klo 18:30 kiinni ja passikuvat mukana tulisin saamaan opiskelijakorttini. Mahti homma ja luotin tähän.

Olen sitä mieltä, että matkailu, Mirka ja minä emme sovi yhteen. Syy siihen on kokonaan toinen tarina, mutta tämä reissu todellakin vahvisti sen.
Saavuin asemalle todella ajoissa lauantaina, kello 17, johtuen juurikin edellä mainitusta huonosta yhdistelmästä - jonkun on vaan pakko mennä pieleen. Ja niinhän se tälläkin kertaa oli - lipunmyynti oli kiinni.
Isot krokoriilinkyyneleet silmäkulmissa panikoin ja soitin itkupotkuraivaripuhelun Mirkalle Helsinkiin. Onneksi siinä lomassa tajusin, että Turun Linja-autoasemallakin on matkahuollon piste, josta minun pitäisi saada opiskelijakorttini. Mirka alkoi selvittämään asiaa, kun minä taistelin passikuva-automaatin kanssa.
Linja-autoaseman myyntipiste oli auki vielä tunnin ja minä lähdin kahden syntiäkin painavemman kassini kanssa juoksemaan 1,5km päässä sijaitsevalle bussiasemalle.
Bussiasemalla virkailija vähän töppäili, eikä kortin tekemisestä oikein tullut mitään. "Sori, että mä tälleen töppäilen ja sulla on kiire". Kortin saatuani juoksin takaisin juna-asemalle, manasin matkalla jääväni auton alle tai viimeistään lipun tulostuksessa ilmenevän jotain ongelmia...
Huolimatta siitä, että meinasin hypätä junaan, mikä vei Jyväksylään, istuin klo 17:45 oikeassa junassa kohti Helsinkiä.

Isompi kassini, jossa kaikki vaatteeni yms. olivat, napsahti Pasilan asemalla rikki. Onnen päivä.

Onneksi seura ja ilta pelasti kaiken ja reissu oli vaivan arvoinen!
Ensi kerralla on pakko ottaa koko perhe mukaan ja kierrellä kaikkia kivoja paikkoja, joita Helsingillä on lapsiperheille tarjota. Onko teillä vinkkejä?

Oli ihanaa päästä pois Turusta. Sunnuntaiaamuna kylläkin iski ihan kauhea koti-ikävä ja halu päästä halimaan pikkusia. Mutta joskus on myös ihan hyvä päästä itse viettämään aikaa vanhan ystävän kanssa. Tai ystävä ei ole vanha, ystävyys on.
Vielä jäin haikailemaan ja samalla empimään muuttoa Helsinkiin päin. Isimies on kyllä helposti suostuteltavissa, sillä jos joku rakastaa McDonaldsia, se on M ja jos jossain niitä on, on se Helsinki.

Kiitos Mirkalle ihanasta minilomasta ja lupauksesta hoitaa lapsia joka päivä, jos me Helsinkiin muutetaan ;) <3

2 kommenttia

  1. Mä täällä hykertelen noiden helsinkiinmuutto -puheiden seurauksena x) Harmi että oli noin paljon epäonnea mukana, minä pistäisin tulikivenkatkuista palautetta veeärrälle... Mä suosittelen luonnontieteellistä museota, siellä on pienille ja isoille silmäpareille ihmettelemistä ja tosi paljon kaikkea, mitä saa kokeilla ja lääppiä. :D <3

    VastaaPoista
  2. Täytyy käydä katselemassa! Sealife kans kiinnostaa, muttei hajuakaan, että missä se on :D

    VastaaPoista