Liinun kuulumisia

21 22
Olen virheelliseti jo kauan esitellyt muille ihmisille Linaa sanoilla "meidän 1,5 vuotias". Joten anteeksi te, joille ole luikuria puhunut - Lina onkin jo vuosi ja 7 kuukautta vanha. Tälläinen vanha äiti on vain jumittanut siihen ihanaan 1,5 vuoden rajapyykkiin. No mutta kuukausi sinne tai tänne...
Nyt ollaan jo kuukauden lähempänä 2-vuoden rajapyykkiä. On jotenkin todella haikeaa ajatella, että tuo ihana pieni äidin murumuru olisikin jo 2-vuotias! Noh, onneksi siihen on vielä hetki....

28 8 5
Lina on aivan hurmaavassa iässä tällä hetkellä. Hän tykkää auttaa äitiä (ja iskää) niin tiskikoneen tyhjentämisessä kuin täyttämisessäkin. Haluaa myös tehdä aamulla puuroa ja juoda maitonsa lasista. Kiittää aina ruoan päätteeksi tai ihan koska vaan, kun "kiikos" sopii sanoa. Lina on huomaavainen ja auttaa myös siskoa tunkemalla Ellelle väkisin tuttia suuhun ja hakee äkkiä harson, jos Ellellä on tullut "pukkuls".
Lina ymmärtää jo todella paljon asioita ja selittämällä saakin neidin hyvin liikkeelle - joko etsimään jotain tiettyä tai viemään vaikkapa roskan roskikseen.


25 10 9
Ikä ennen uhmaa on aivan ihana. Vaikka Lina osaa kyllä kiukutella ja vetää x-asentoon, niin on hän sitäkin enemmän hurmaava pikku neiti. Lina rakastaa koruja ja laittelee mielellään kaiken löytämänsä renkaanmuotoisen käteensä koristeeksi, tykkää kokeilla vaatteita ja niitä itsekseen aika usein vähän testaileekin äidin vaatekaapista.
Vaikka luonteeltaan Liinu onkin todellinen rämäpää, niin pinnan alla asustelee hienohelma, joka tykkää auttaa kaikkia.


13 1
Sanavarasto karttuu päivittäin. Vaikka neiti selittelee vielä paljon omalla kielellään, niin uusia sanoja tulee päivittäin lisää. Tämän hetkistä sanavarastoa en viitsti edes listata, sillä sanoja on jo niin paljon, etten niitä kaikkia muistaisi kirjoittaa.
Sanat tulevat myös "oikeissa kohdissa". Eli jos Elle alkaa itkemään, niin Lina sanoo "nooh", joka on opittu vanhemmilta "no, mikä on".
Lina tykkää myös luetella perheenjäsenten nimiä "ääti, isi, Elle,  A, R, Mamu, Mummi.." ja nykyään myös äiti ja isi tuntevat omat lempinimensä. Välillä äidin sijaan huudellaankin "Annuu, Annuu". Tarkkaavainen tyyppi on siis kuunnellut, miten iskä äitiä kutsuu..

26 27
Me oltiin eilen ensimmäistä kertaa junassa. Tai siis Lina oli ensimmäistä kertaa "tsuk, tsuk"-kyydissä. Matka meni hienosti alkujännityksen jälkeen ja takaisintulomatkalla neiti oli junassa kuin olisi sillä enemmänkin matkustellut. Tosin Salon jälkeen ei enää Linallakaan nolla-päiväunilla ollut ymmärrystä sille, ettei juna ole Turussa nopeampaa...
Myös Helsingissä neiti oli tyytyväinen, eikä nelinkertainen ihmismäärä näyttänyt olevan Linalle mikään ongelma. Äidillä kyllä hieman ihmisahdistus hiipi pintaan... Ja minä vielä olen viime aikoina yrittänyt saada isimiestä muuttamaan Helsinkiin.
Minä sain kumottua lasten kanssa matkustamis -kammoni ja varmasti lähdetään Linan kanssa uudelleen reissuun joku kerta. Niin hienosti se meni. Muttei kuitenkaan ehkä uhmatuhmaiässä... Eli seuraavan kerran joskus parin vuoden päästä? :D Ensi kerralla voisin testata, miten Elle suhtautuu reissaamiseen.

19 18 20 23Ihanaa viikonloppua sulle!

4 kommenttia

 1. Tiedäkkö, mä muistan miltä Lina näytti vauvavuotena, enkä voi kuin ihastella millainen pieni neiti sieltä punaposkisen vauvan sisimmästä onkaan kasvanut. Ihana neiti! Hurjalta tuntuu aika, mä odotin vielä Sophieta kun aloin teitä seuraamaan -ja toikin likka on kohta puoltoistavuotias :D

  VastaaPoista
 2. On kyllä iso onni, että Linan pahin atopia on nyt hävinny (pitää koputtaa puuta). Muistan kans kuinka kortisonia meni viikko tolkulla, eikä posket parantunu millään. Onneks se on nyt historiaa ja siloposkinen kaunokainen on astunut esiin <3 Niin ne lapset vaan kasvaa!! Ite ei kuitenkaan koskaan vanhene päivääkään ;D

  VastaaPoista
 3. Moikka! Tää ei nyt liity mitenkään tähän tekstiin, mutta huomasin just, että en oo lukenut sun postauksia enään pitkään aikaan. Jostain syystä mun blogi väittää, että url-osoitteelle ei löydy syötettä.

  Pitääkö tohon sun osoitteeseen lisätä jotakin jos haluaa linkittää sen omalle lukulistalle?

  VastaaPoista
 4. Moikka! :) Jos meinaat bloggerin lukulistaa, niin osoite täytyy tallentaa muodossa blogit.kaksplus.fi/mammavaara/feed . Elikkäs tuo feed pitää lisätä osoitteen loppuun, jotta se päivittyy bloggerissa!
  Toivottavasti toimii jatkossa! :)

  VastaaPoista