Arjen helpottaja: Broilerkiusaus

Nyt alkaa täysin uusi postaussarja - Arjen helpottaja.
Arjen helpottaja kertoo aina yhden vinkin, mikä helpottaa lapsiperheiden ja miksei muidenkin arkea. Kyseessä voi olla ruokavinkki, hiusvinkki, kauneusvinkki, lomavinkki, tapahtumavinkki... ihan mitä tahansa! Arjen helpottaja ilmestyy silloin tällöin, muutaman kerran kuukaudessa. Pidätän oikeudet muutoksiin.


Multa on ihan kauheasti pyydetty ruokapostausta ja juttuja siitä, mitä meillä syödään. Tosiasia kuitenkin on, että oon todella huono kuvaamaan ruokia ja yleensä siinä ennättää käymään vielä niinkin, että ruoka on lautaselta kadonnut jo siihen mennessä, kun minä muistan, että siitä piti ottaa kuva...
En myöskään ole mikään kokkikolmonen, eikä meidän keittiöstä valmistu mitään ravintola-annoksia. Teen ruokaa, joka maistuu kotiväelle ja mikä sopii kaikille. Meillä kun on tuota allergista porukkaa...


Tällä hetkellä koko perheen (paitsi allekirjoittaneen, heh) suosikki on broilerkiusaus. Broilerkiusaus on kyllä minunkin mielestäni hyvää ja mikä parasta - se on ihan hemmetin helppoa tehdä.
Itsellä kun ei ole aikaa ihan koko päivää viettää lieden äärellä, niin tämä ruoka on erittän hyvä esimerkki _todella_ helposta ruoasta valmistaa. Kuka tahansa osaa tehdä broilerkiusausta, eikä se voi mennä pieleen.
Tämä ruoka myös sopii koko perheelle (paitsi allekirjoittaneelle, heh). Se on vehnätön ja laktoositon.


1 2 4 3 5 6 7 8


Tässä ohjetta:


700g Maustettuja broilersuikaleita1kg    Peruna-sipulisekoitusta
2,5dl Valio crea Mustapekkajuusto -ruokakerma
2,5dl Valio crea Kolme juustoa -ruokakerma


Laitellaan uuni päälle ja aletaan paistelemaan broilerin suikaleita.
Itse henkilökohtaisesti tykkäisin käyttää maustamattomia suikaleita, mutta perheen isimies tykkää hyvinmaustetusta ruoasta ja pitää enemmän broilerinsakin marinoituina.
Kaadetaan puolet peruna-sipulisekoituksesta isoon uunivuokaan.
Kun suikaleet ovat ruskistuneet, lisätään ne tasaisesti perunoiden päälle. Suikaleiden päälle loput peruna-sipulisekoituksesta.
Sekoitetaan hieman koko hommaa.
Mukaan lisätään kermat. Kermojakin on niin eri mausteilla nykyään, että tähän voi ilman muuta valkata omat suosikit. Minä mielelläni lisäilisin ruokaan esim. aurajuustokermaa, mutta siitä ei sitten muut oikein välitä... Hölmöt.


Nakataan koko komeus 210 asteiseen uuniin ja annetaan olla 45-60 minuuttia. Niin kauan, että pinta näyttää valmiilta.

Todella helppoa! Vai kuka väittää, ettei osaa kasata perunoita ja broileria keskenään?


Arjen helpottaja-postaukset löytyvät jatkossa myös samannimisen tunnisteen alta.


P.s. Jos haluatte lisävinkin, miten tehdä jääkaapin jämistä helppoa välipalaa, käykäähän tsekkaamassa Hey Brother -blogin Jennin vinkki ruispizzaleipäsestä!

6 kommenttia

 1. Broilerkiusaus on ihan sairaan hyväää! Itse laitan vielä lisäksi porkkanaa. Littaisin mielelläni muitakin vihanneksia mm.paprikaa ja kukkakaalta. Mutta mies on 'hieman' ruokarajoittunut kasvisten kanssa.

  VastaaPoista
 2. Mä oon tykänny laittaa porkkanaraastetta makaronilaatikkoon, mutta sille aina nyrpistellään nenää, joten oon luopunu kasvisten tunkemisesta "ylimääräisinä" yhtään mihinkään :D
  Kyllä se raaste menee sitten lautasella erikseen... muttei seassa. Ihme juttu :D

  VastaaPoista
 3. Meilläki tykätään! Joskin mä käytän valkosipuliperunoita, mutta yhtä kaikki hyvää tulee! :D

  VastaaPoista
 4. Just tätä löytyy tällä hetkellä jääkaapista eilisen jäljiltä! :) Helppoa ja hyvää.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hyvältä combolta! Täytyy testata! :)

  VastaaPoista