Ajatuksia tästä päivästä

1
Tänään oli kyllä koulupäivä suoraan sarjastamme "never again". Uskon myös vakaasti, että luokkamme jokainen jäsen on aivan täysin samaa mieltä kanssani.

Meillä on aika ajoin koulussa koulutuksia, jotka siis käytännössä tarkoittavat sitä, että käyttämämme tuotemerkin kouluttaja tulee kouluttamaan meitä ja opastamaan tuotteiden käytössä. Hieno juttu ja pakollinenkin, jos haluaa osata käyttää tuotteita oikein.
Mutta mitäs sitten, kun kouluttaja ei osaa kouluttaa ja koulutettavan asian lopputulos on enemmänkin kuin pettymys jokaiselle?

Oma mielenkiintoni tänään opetettavaan aiheeseen lopahti ensimmäisen viiden minuutin jälkeen. Kouluttaja ei todellakaan osannut ottaa yleisöänsä ja selitti kaikki asiat vähintään kahdesti, jotka kuuntelija kykeni lukemaan myös power point-esityksestä, joka heijastui luokan eteen. Kouluttaja myös tarkasteli lippujansa ja lappujansa pitkään, vain suomentaakseen sanat shape ja smooth, jotka varmasti olivat kaikkien sanavarastossa. Aikaa tuhlaantui siis todella paljon turhaan.
Itse koulutettavaa aihetta kouluttaja hehkutti ja se oli tietenkin ihmeellinen ja ainutlaatuinen. Sitä ei muilla valmistajilla ole kuulemma ollenkaan ja jos on, niin kyse ti todellakaan ole yhtä hyvästä tuotteesta.
Sitten tuli aika valita henkilöt, joihin koulutettavaa hoitoa kokeiltaisiin - vapaaehtoisia löytyi iso läjä ja suurin osa jäi ilman hoitoa. Meidät jaettiin ryhmiin - asiakas ja muutama tekijä. Aikaa hoitoon kuulemma menee semmoinen max. 3h.

Ensin homma vaikutti ihan kivalta, helpolta ja "mitäs tässä tehdessä", mutta kun huomattiin parini kanssa, että työvaiheita on todella paljon ja osa niistä tuntui aika järjettömältä, niin usko touhuun alkoi hiipua.
Joku kyseli työvaiheiden merkitystä hoitoprosessille, mutta kouluttaja ei osannut vastata kysymyksiin. "Ei oo tullu koskaan puhetta missään". Eipä varmaan.
Me pesimme, föönasimme, laittelimme "hoitavaa" ainetta (suluissa, koska ilmi kävi, ettei kyseessä ole tosiaankaan hiuksia hoitava tuote), föönattiin uudelleen, suoristettiin, pestiin taas ja vielä föönattiin. Meillä meni parityöskentelynä koko hommaan aikaa 4h. Sen verran tietenkin todella paksut hiukset, massamäärältään runsaat ja kaikenlisäksi pitkät hiukset kyllä varmaan veisi kenellä tahansa, mutta on se 4h aivan liian pitkä aika. Jos kyseessä oli hoito, niin meidän "asiakas" ei tuntenut oloaan todellakaan rentoutuneeksi hoidon aikana.
Eikä kyllä tekijääkään hemmoteltu.. Sen verta pitkäveteinen ja suuritöinen homma oli kyseessä.

Kun vihdoin kaikki oli valmiita, huomasivat kaikki yhdessä kuinka "asiakkaimme" hiustenväri oli haalistunut tai lähtenyt kokonaan pois. Kouluttajan mielestä meidän olisi pitänyt asia tajuta ihan itse. Kutsui sitä "värin kirkastumiseksi". Mulla on henk.koht. hieman eri käsitys siitä, mikä on kirkas väri. Meidän kohdalla se tarkoitti punaisen värin haalistumista, osittain kokonaan lähtemistä ja omituisten oranssien raitojen ilmestymistä asiakkaamme hiuksiin. Puhumattakaan siitä, että hiukset haisivat palaneelle lannoitteele. Ihan oikeasti. Säälin luokkatovereitani, joiden tarvitsee hajua haistella joka päivä päässään vähintään seuraavat pari kuukautta..
Voitte kuvitella kuinka tyytyväisenä tällä hetkellä ko. meidän luokkalainen on.

Koko päivästä jäi todella pa*ka maku suuhun ja itse kouluttajasta huono fiilis. Meillä oli ensimmäistä kertaa koko luokka naama norsun sillä kello 15.

Kaikki ovat todella ihmeissään siitä, miten kukaan voi suositella ko. hoitoa kenellekään ja miten sen vaikutuksista hiuksiin (mm. värin poistuminen, hiusten katkeilu) ei voinut kertoa etukäteen.
Jos joku meidän luokalla alkaa työelämään siirtyessä tekemään Goldwellin Kerasilk -hoitoja, niin ihmettelen suuresti. Enkä voi suositella kenenkään sitä itselleen ottamaan. En ainakaan tällä kokemuksella.

Onko teillä huonoja kokemuksia kampaajakäynneiltä?

4 kommenttia

 1. olikohan tuo just sama käsittely mitä mun luonnonkiharaan suositeltiin. vai onko toi jo jossain siis käytössä? Mulle sanottiin että käsittely kestää n. tunnin (puolipitkä tukka). siinä oli kans samankuuloiset työvaiheet suoristeluineen ymm. en taida kyllä uskaltautua toimenpiteeseen :D

  VastaaPoista
 2. Onko se tällainen hoito http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/hiukset-silee

  VastaaPoista
 3. Juuu! Ihan sama hoito on kyseessä!

  VastaaPoista
 4. On varmaan sama käsittely.. Sitä suositellaan luonnonkiharalle, pörröiselle ja helposti takkuuntuvaan hiukseen. Tuloksena sileät ja suorat hiukset. Tietenkin se riippyy hiuksesta kuinka kauan toimenpiteeseen menee - oli meilläkin jotkut valmiita jo 1,5h meitä ennen. Mutta kaikki tehtiin parityönä, joten yksin aikaa olis menny enemmän.
  Näitä on tehty Suomessa nyt noin vuoden verran.

  VastaaPoista