Kaunis Annukka
Otsikko varmaan jo särähti korvaan? 
"Omakehu haisee". 

Me aikuiset ollaan (ainakin suurin osa) todella vastahakoisia ottamaan kehuja vastaan. Aina pitää hieman vähätellä saamaa kohteliaisuutta - paita nyt on aina vähintään kolme vuotta vanha rätti, vatsa on ihan makkaralla ja naama täynnä ryppyjä. 
Mikä siinä on niin vaikeaa ottaa kohteliaisuus kohteliaisuutena? 

"Mitä toi nyt haluaa, kun se kehuu mua?" 
"Taas tolla on joku taka-ajatus."
"Kauhee mielistelijä."

Vai ihan tavallinen "näytätpä tänään hyvältä"?Olen itse opetellut viimeisen vuoden aikana ottamaan kehuja vastaan - vaihtelevalla lopputuloksella. Huomaan lähes aina vähintäänkin omassa päässä vähätteleväni saamaani kehua. Ja sitten, kun päätän iloisesti vastata "eikö olekin ihana paita" tai "pidän tästä takista itsekin todella paljon", niin hämmennän vastapuolta vastauksellani. 
Eihän sitä sovi olla ylpeä itsestään tai tykätä hankinnoistaan. Kuvissa olevat kengät ovat niittäneet kehujen niittyä viime aikoina koulussa ja kyllä, rakastan niitä itsekin yli kaiken - enkä niitä olisi todellakaan ostanut, jos ne olisivat mielestäni rumat. 
Joten mitä sitä valehtelemaan, kuvissa näyttää olevan ihan mukiinmenevä naikkonen! 
...muistaisipa se naikkonen sen useamminkin kuin kerran vuodessa... Osaatko sinä vastaanottaa kehuja vai onko sinulla(kin) kaapissa kymmenen vanhaa rättiä?

20 kommenttia

 1. Maailman Kaunein Tyttö t. äiti

  VastaaPoista
 2. Mä olen joskus ennenkin sanonut että sä olet yksi kauneimmista ihmisistä joihin oon törmännyt. :)

  Oon opetellu nyt aktiivisesti ottamaan kehuja vastaan. Joskus vähättelin ja olin silleen "älä nyt viitti" mutta nykyisin kiitän kohteliaisuudesta. En tiedä olenko aina samaa mieltä, mutta ainakin pyrin ajattelemaan niin että on mukavaa jos joku minusta noin ajattelee. :)

  VastaaPoista
 3. Voi että miten ihania kuvia! Oot kyllä niin kovin kaunis :)

  Mun on itsekin vaikeaa ottaa kehuja vastaan, joten tyydyn vain sanomaan "kiitos" tai vähättelemään itseäni tai vaatelumppua, joka mulla nyt päällä sattuu olemaan.... Ehkä myös mun täytyy opetella muistamaan, että aina ihmisillä ei ole taja-ajatuksia kehuessaan!

  VastaaPoista
 4. Mä olen todella huono ottamaan vastaan kohteliaisuuksia! Kesällä meillä tuli mun kälyn kanssa keskustelua vanhemmuudesta ja käly sanoi mun olevan jotenkin niin luonteva äidiksi ja mä olin vaan "nääh" :D

  VastaaPoista
 5. Maailman kaunein Annukka <3 ihania kuvia!

  Mä nolostun aina jos joku kehuu :D

  VastaaPoista
 6. Totta joka sana, itse syyllistyn kauheeseen vähättelyyn myös itseäni kohtaan. Mikähän siinä oikein on :D

  Upea Annukka <3

  VastaaPoista
 7. Aivan mahdottoman ihania kuvia ja niin kaunis sinä.♥

  Mun on aina ollut vaikeaa ottaa kehuja vastaan. Jos niitä saan niin mumisen kiitokset. J sanoo usein, että oot kyllä niin kaunis ja silloin yleensä vähättelen itseäni, miksi niitä kehuja ei vaan osaa ottaa vastaan, edes omalta mieheltä?

  VastaaPoista
 8. Miulla ei oo ollut tapana vähätellä, mutta useimmiten vastaus on se "kiitos!". Joskus sitten tulee alkaa selitettyä kehun kohteesta jotain; mistä ostettu tms.

  Nuo kengät on kyllä makeet!<3

  VastaaPoista
 9. Ja mä vieläkin häkellyn moisesta kohteliaisuudesta <3
  Täällä siis punastellaan taas! Kiitos!

  Sepä, jos joku ottaa vaivakseen kehua, niin voihan siitä kiittää! Vaikkei sitten olisikaan samaa mieltä...

  VastaaPoista
 10. Kiitos Emmi! :)

  Se on tää suomalainen käsitys siitä, ettei kukaan voi ihan aidosti vaan haluta kehua..

  VastaaPoista
 11. Kiitos Essi <3

  En kyl tiiä!! Kai sitä jokainen pitää itseään jotenkin "niin tavallisena", ettei muka tarttis kehua? :D

  VastaaPoista
 12. Kiitos Terhi! <3

  Sepä se... Ja mitä läheisempi ihminen, sitä huonommin ne kehut osaa ottaa vastaan!

  VastaaPoista
 13. Mäki oon nyt opetellu sanomaan sitä pelkkää kiitosta.
  Välillä tulee sellanen "pitääks tässä nyt äkkii kehua jotain takas, vai mitä häh" -olo, mutta en halua, että se kohteliaisuus tulee itseltä niin, että se tuntuu siltä toisesta väkinäiseltä.

  Kengät on <3 ;)

  VastaaPoista
 14. Kaunis, mitkä rypyt? :D
  Olen lukenut blogiasi nyt pari kk ja tää on tosi mielenkiintoinen. kysyisin sinulta neuvoa pari suhteeseen. erosimme mieheni kanssa 2kk sitten.uskottomuuden / päihteiden/alistamisen takia. nyt mies on kysynyt josko palaisimme yhteen,jättänyt päihteet ja nais puoliset "ystävät"
  meillä on 5vuotta takana ylä ja alamäkiä ja ihana poika 4v. olen löytänyt onnen yksin ilman ex miestäni..osaminusta haluaisi yrittää osa ei. mies lupasi odottaa niin kauan kuin sitä vaadin..sanoi että haluaa edetä rauhallisesti. kiitos jos jaksat antaa neuvoja.

  VastaaPoista
 15. ps.mistä noi kengät on?

  VastaaPoista
 16. Kiitos :)

  Mä oon kyllä todella huono neuvomaan ketään, ketä en tunne :/ Ja mun mielestä muutenkin suhdeasiat on jokaisen oma asia ja jokainen suhde on erilainen. Ihmiset, kun eivät toimi kaikki samalla koodilla...
  Mä henkilökohtaisesti en pysty antamaan anteeksi pettämistä. Yritetty on. Päihteet on myös semmoinen asia, mitä en ihan kovin paljoa sormien läpi katsele, varsinkin, kun perheessä on lapsiakin. Oli se sitten vaikka liika alkoholi, niin ei se tee hyvää lapselle millään muotoa oppia krapula-aamuista yms.

  Mä oon henk.koht sitä mieltä, että jokaisen pitäisi olla onnellinen ja ennen kaikkea tyytyväinen itseensä ja siihen, mitä tekee. Kukaan ei tarvitse ketään toista tekemään itseään onnelliseksi, vaan se onnellisuus tulee aina itsestä. Jos oot täysin tyytyväinen ja onnelinen näin, niin miksi palaisit olotilaan, jossa et välttämättä ole onnellinen?
  Kuulostaapa kunnon Dr. Phil sessiolta :D

  Nää on mun mielipiteitä, enkä sano, että niiden kuuluu myös olla sun mielipiteitä. Toivottavasti kuitenkin antoi jotain apua :)
  Tsemppiä!!

  VastaaPoista
 17. Niiiin ja kengät on Spirit Storesta! Ostettu viime talvena, joten en takaa, että niitä löytyis enää..
  Tosin joskus Spirit Store yllättää! :)

  VastaaPoista