Erilaisuuden kunnioittaminen

kp1 kp2 kp3 kp4 kp5 kp6

Äidit ovat toisilleen pahimpia mahdollisia vihollisia. Tuskin olen ainoa, joka näin ajattelee.

Aina on jokin asia, mitä ei toisen teoissa tai tavoissa hyvksytä. Liisi antaa Maijulle riisipuuroa kaurapuuron sijaan - hyi sitä! Liisi pukee Maijulle sinisen haalarin - sehän on poikien väri! Liisi antaa Maijun leikkiä myös niillä poikien leluilla - pikkuautoilla. Liisi on antanut Maijulle nimeksi Maiju - ompas siinä ruma nimi.  Liisi on siis ihan paska mutsi.

Mä en ole henkilökohtaisesti koskaan oikein ymmärtänyt sitä, että kaikkien pitäisi olla samanlaisia ja toimia juuri niin kuin itse toimii. Mulle on ollut aina ihan sama, miten naapurin Liisi kasvattaa omaa lastaan, kunhan perusasiat ovat kunnossa.
Jos lapsi osaa käyttäytyä, niin onko sillä sitten niin väliä, onko lapsella punaiset hanskat sinisten sijaan? Tuskin.
Eri asia onkin huonosti kasvatetut ja kasvattamatta jätetyt lapset. Tarina erikseen.

Suurin osa meistä kuitenkin hyväksyy erilaisuuden - ihonvärin, seksuaalisen suuntautumisen ja kulttuurit. Mutta ei sitten niin millään sitä, jos jonkun perheessä annetaan lapselle pelkkää kasvisruokaa. Tai vaihtoehtoisesti sitä lihaa. Rasvatonta maitoa tai pelkkää soijamaitoa.
Onko olemassa vain oma tapa ja muiden huonot tavat?

Meidän perheessä lapset syövät lihaa, juovat (laktoositonta) rasvatonta maitoa ja kyllä, saavat jopa joskus mäkkärin hampparitkin! Tosin ei kaksi pienintä... Mutta ompas se Linakin maistanut kokista hörpyn verran äidin lasista ja syönyt pullaa. Mamu tuo meille usein mehua, jota sitten lapset juovat kilpaa.
Meillä on joskus Italianpata pussista tehtynä ruokapöydässä ja rusekakastikekin tulee kyllä pussin kautta.
Silti tunnen olevani erinomainen äiti.

Meillä lapset saavat suurimmaksi osaksi päättää, mitä päälle puetaan (Elle nyt ei ihan vielä hiffaa) ja välillä asuyhdistelmät hipovat kaikkia pukukoodien rajamaastoja, mutta mitä sitten. Meillä on naulakossa lapsille nahkatakkeja ja karvaliivejä. Kenkinä on niin maihareita kuin paksulla pohjilla olevia sandaalejakin muutamat. Silti tunnen olevani erinomainen äiti.

Teen aina lihapullat itse. Katson, että lapsilla on tarpeeksi vaatteita kaapissa. Lapsilla on kengät jokaiselle säälle. Ja mikä tärkeintä - olen ylpeä siitä, että meidän tytöt ovat kunnon kansalaisia. Hyvin kasvatettuja, kohteliaita, ystävällisiä ja muut huomioon ottavia lapsia. Ennen kaikkea tytöt ovat itse tyytyväisiä. Mitä väliä sillä on, onko yhdellä eriparisukat ja toisella vihreä takki?

Osaatko sinä kunnioittaa erilaisuutta ja antaa muiden tehdä omalla tavallaan?

7 kommenttia

 1. Se on kamalaa kuinka äiti on toiselle äidille susi.Omasta mielstäni, niin kuin jokainen lapsi niin myös jokainen äiti on ainutlaatuinen ja meistä pitäisi puhua yksilöinä. Mitä siitäkin tulisi jos jokainen äiti olisi samallainen. :)

  Mukavaa viikonloppua Home Sweet England blogista. x

  VastaaPoista
 2. Ainakin tämmönen muiden äitien haukkuminen netissä on suonalainen juttu.Englantilaisilla & amerikkalaisilla mammasivuilla ei moiseen törmää.Siihen saakka kun muiden lapsi ei ole fyysisesti tai henkisesti vaarassa on mulle sama,millainen äiti heillä on.Koska tiedän,miten monet äidit purkaa pahaa oloaan ilkeilemällä,niin en jaa muille tietoa,miten meillä eletään.Sanotaan,että einesaterioita kyllä syödään ja juodaan mehua joka päivä.

  VastaaPoista
 3. Ei suonalainen vaan suomalainen...nakkisormet ja puhelimella kirjoittaminen ei sovi yhteen!

  VastaaPoista
 4. Hiukan nyt Maiju nimisen lapsen äitinä kirpaisee :) mutta pointti on hyvä ja just näinhän se menee. Teet niin tai näin aina joku valittaa..

  VastaaPoista
 5. Onneksi meistä kukaan ei ole kenenkään kanssa samanlainen! :)
  On todella harmi, ettei osata antaa kaikkien kukkien kukkia ja toisille rauhaa olla omanlainen äiti. Vaikka kuinka aina puhutaan, että lapset ovat julmia, niin kyllä ne julmimmat ihmiset ovat yleensä aikuisia - äitejä.

  Ihanaa viikonloppua sinnekin! :)

  VastaaPoista
 6. Suomesta puuttuu kyllä vähän joka paikasta sellanen jenkkiläinen team work -käsite. Täällä se on lähinnä "do your own work" :D
  Muualla näyttää olevan enemmän muutenkin sellainen "kylä kasvattaa lapset", kun täällä ei saa pyytää apua sitten niin mistään. Ja jos pyytää, niin on varmasti huono vanhempi tai liian nuorena/vanhana saanut lapsensa, kun ei kerta jaksa.... Blaah.

  VastaaPoista
 7. Voih Maijua <3 Hyvä nimi se on, vaikka tässä joutuikin nyt esimerkkitapaukseksi :)

  Mutta kyllä - koskaan ei ole tarpeeksi hyvä jollekin. Aina löytyy joku, jonka mielestä asiat eivät mene niin.

  VastaaPoista