Toivepostaus: Omaa aikaa

Omaa aikaa tarvitsee kaikki. Jotkut enemmän, jotkut vähemmän. Mutta aivan varmasti jokaiselle ihmiselle tekee ihan hyvää olla välillä ihan vaan itsensä kanssa. 
Kaikki varmaan käsittävät sen oman ajan vähän eri tavalla, mutta mä otan melkein kaiken yksin vietetyn ajan sinä omana aikana ja koitan vaalia jokaista sekuntia, jonka vietän vain ja ainoastaan oman itseni kanssa. 

Oman ajan ottaminen on ollut ennen minulle aika vaikeaa. Joskus jopa väkinäistä ja hampaita kiristävää. 
Tänä kesänä olen opetellut ottamaan sitä omaa aikaa ja lähtemään ovesta ulos ihan yksin, ilman lapsia ja vieläpä nauttimaan siitä. 

Mitä sitten teen omalla ajallani? 

Kotona omaa aikaa otan ihan käymällä saunassa. Istun ihan hiljaa ja nautin lämmöstä. Saunaan ei kuulu lasten kiukuttelu tai telkkarin meteli. Meillä saunassa saa todella olla ihan rauhassa. Jollei joku sitten tule keskeyttämään rentoutumishetkeä. 
Välillä pelkkä suihkussa käyminenkin menee omasta ajasta. Joskus sitä on niin kiireinen lasten ja muiden menojen kanssa, että jopa se 10 minuutin suihku auttaa lievittämään mahdollista stressiä. 

Käyn kaupassa. Kauppa on tässä ihan lähellä, mutta se vajaan 10 minuutin kävelyreissu, kaupassa ostosten tekeminen ja takaisin käveleminen on välillä oikein rentouttavaa. Jos sen saa siis tehdä yksin. 
Samalla tulee hoidettua liikuntapuolta ja kävelytahdin ja -reitin saa päättää ihan itse! 

Käyn hemmottelemassa itseäni. Tänä kesänä olen todella tutustunut täysin minulle uusiin tuttavuuksiin - kynsien laittoon ja ripsienpidennyksiin. Kampaajalla käyminenkin on hemmottelua, joskin ei nyt ihan uutta sellaista. Tänään pääsen taas kuukauden tauon jälkeen istumaan kampaamotuoliin ja saan päähän uutta tukkaa!! 
Vaikkakin jo koulupäivä tänään sisälsi hiustenpesua ja päähierontaa on se täysin eri asia mennä ihan oikeaan kampaamoon vastaanottamaan niitä hoitoja. 

Näen ystäviä. Kavereiden kanssa kahvittelu ja kaikenlaisista asioista joriseminen on todella rentouttavaa! Vältän kahvireissuilla puhumasta kakkavaipoista ja lasten pituuskäyristä, sillä pidän kahvihetket aikuisten hetkinä. Ei sillä, jos joku kysyy minkä väristä ulostetta joku lapsista tuottaa, niin toki vastaan, jos se kiinnostaa :D 
Myös kavereiden kanssa tuulettumaan lähteminen on aina ihanaa. Mutten pidä alkoholin juomista niinkään tärkeänä asiana, että ulos pitäisi päästä joka viikonloppu. Vaikkakin nyt kesällä on ollut jo paritkin juhlat, niin Tissiäisten jälkeen onneksi tulee tauko tanssilattiasta. Ei vanha jaksa sellaista. Mutta kyllä se fiilis, kun saa meikata ja laittaa hiuksia ja odottaa iltaa on aika mukava. Pientä kotihemmottelua!
Tärkeintä on se ystävien ja kavereiden näkeminen! Kuulumisten vaihtaminen ja se, että pääsee mahdollisesti purkamaan myös omaa sydäntään, jos siltä tuntuu. 

Käyn koulussa. Kyllä, pidän koulussa käymistä täysin omana aikana. Saan pitkästä aikaa ihan oikeasti tehdä jotain, mitä olen halunnut jo pitkään tehdä. Pääsen haastamaan itseäni ja aivot saavat töitä! Aivan mahtavaa! 
Näin ensimmäisen koulupäivän jälkeen tiedän olevani täysin oikeassa paikassa. Parhautta! 

Miten te vietätte omaa aikaa?

4 kommenttia

 1. Mä olen tosi huono ottamaan omaa aikaa. Oikeastaan vasta viime aikoina mä oon alkanut kaipaamaan enemmän sitä. Mulle oma aika on pitkä suihku, kampaajalla käynti, yksin shoppailu ja se kun käsken A:n ulos muksujen kanssa jotta voin juoda rauhassa kupin kahvia :)

  VastaaPoista
 2. Oman ajan ottaminen tuntuu kyllä joskus minustakin todella hankalalta. Yleensä oma aikani on sitä, että menen urheilemaan, tai vaikka käymään ihan yksin kirpparilla. Silloin kun on mahdollista, niin omaa aikaa kyllä kannattaa ottaa. Jaksaa taas paljon paremmin kotonakin. Tein joku aika sitten postauksen omasta ajasta, kun sain viettää sitä ruhtinaallisesti monta päivää (niin monta päivää, että ikävä iski kovastikin). Käy katsomassa mitä minä tein :) http://linnamaista.blogspot.fi/2014/08/yksin-kotona.html

  VastaaPoista
 3. Naiset ja varsinkin äidit vissiin ovat tosi huonoja oman ajan ottajia?
  Mä poden joka päivä huonoa omaatuntoa koulussakin, kun mä pääsen kehittämään itseäni... Vaikka toinen nauttii täysin rinnoin lasten kanssa olemisesta.

  Mutta kiva, että teilläkin järjestyy oma aika! :)

  VastaaPoista
 4. Ajan ottamisen vaikeus vaikuttaa olevan kyllä joku naistentauti :D

  Hyvä, että teilläkin homma sujuu kuitenkin niin, että pääset ottamaan sitä omaa aikaa! :)

  VastaaPoista