Maidoton välipala-aika!
On välillä haastavaa löytää välipalaa lapselle, joka on allerginen maidolle ja vehnälle. Kaikki jogurtit jäävät automaattisesti pois ruokapöydästä, eivätkä leivätkään kuulu Linan ruokavalioon.
Lina on myös todella nirso pureskelemaan mitään, mitä pitää pureskella kauan. Tuoreet hedelmät ovat aika ällötys-listalla ja niillä mielummin maalaillaan ruokapöytää kuin täytetään mahaa.

Dr. Oetkerin uutuustuote PolyPop-jelly on yksi niistä harvoista herkuista, joita Lina voi syödä välipalaksi tai jälkiruoaksi. Tuote on kokonaan maidoton, eikä se sisällä säilöntäaineita. 
Valitettavasti vain PolyPopin koostumus oli Linalle outo tuttavuus ja jellyn syömiseen kuluu aikaa. Vaikkakin herkku vaikuttaa maistuvan ja saa neidin viuhtomaan käsiä innostuksesta jokaisen suupalan jälkeen, on siinä silti jotain, mikä saa Linan hieman epäilemään jokaista lusikallista. Ehkä juurikin koostumus?

Mitä maidottomia herkkuja teidän lapset syövät?


http://www.blogirinki.fi/


11 kommenttia

 1. Meidän poika sietää onneksi jo kauraa, joten meillä syödään Yosaa. Etenkin persikka-aprikoosi tai jokin vastaava on herkkua. Myös Alpron soijajogurtteja menee jonkin verran. Poika on aina ollut todella tarkka syömisistään refluksin vuoksi.

  VastaaPoista
 2. Ooks kokeillu yosan kaura"jugurttia"? Maistuu aikuisellekkin eikä oo maitoo, vehnättömyydestä en mee takuuseen ku en oo joutunu tuoteselostetta lukemaan

  VastaaPoista
 3. Uutuus? :O Johan meillä on tuota lapset monkuneet kaupasta ainakin parin vuoden ajan, tykkäävät! :D

  On kyllä haastava ruokavalio, oon kuullut mm. kaura- ja mantelimaitotuotteista pelkkää hyvää, kannattaa varmaankin kokeilla! :) Ja hei, riisijauhosta saa hyvää vispipuuroa, googlettamalla löytyy varmasti ohje! :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on alkanut sietämään pikkuhiljaa juguja vaikkei muuta siedäkäään. Tuohon Pollyyn ei koske :'D

  VastaaPoista
 5. Meilllä maidoton, munaton, kotim. viljaton poika (1,5v) tykkää ylikaiken Marlin mustikkakiisselistä, ja varsinkin siitä mitä voi juoda pillillä 2 dl tetrasta :) Me saatiin onneksi riisi käyttöön, mikä helpotti huomattavasti välipalojen keksimistä! Juuri tuo Jenayan mainitsema Farinan karkea riisijauho kun siitä saa vispipuuroa, joissain kaupoissa on myytävänä riisivanukasta ja itse olen tehnyt peltileipää hirssi-riisijauhoista (voi toki tehdä muistakin, mutta meillä nuo ainoat sopivat). Meilläkään ei tuoreet hedelmät uppoa (juuri se koostumus?), ja ainoa maistuva banaani taas aiheuttaa ikäviä iho-oireita. Pitääkin tutkia sopisiko tuo PolyPop meille :)

  VastaaPoista
 6. Mä oon antanu Linalle myös kaurajugua. Se jäi vaan tauolle, kun meille tuli tuo vilja-altistus tässä kesällä ja unohdin sen tyystin. Pitääkin seuraavalla kauppareissulla ottaa taas niitä! :)
  Soijajogurtit meillä onkin ollut tähän saakka lähes ainoina välipaloina.. Alkaa jo itseäkin kyllästyttää :D

  Refluksi aiheuttaa Linallekin "nirsoilua". Välillä tuntuu, ettei mikään kelpaa tai kaikki kaotaan(vai miten sana kakoa taipuu :D ).

  VastaaPoista
 7. Kaurajogurtteja oonkin Linalle antanu! :)
  Ne vaan tosiaan jäi "kesätauolle", kun meillä oli vilja-altistus. Täytyy tsekkailla tuoteseloste, josko se olisi vehnävapaata!

  VastaaPoista
 8. Aijaa :DD Mulle annettiin kuva, että tää on uutuustuote.. Ehkä uudistuneen reseptin vuoksi?
  Ite en ollu koskaan aikasemmin törmänny näihin kaupassakaan. Oon niin vanukasvapaa äiti, että harvoin tälläsiä meillä ostetaan :D

  Täytyy ettiä vispipuuron resepti! Riisipuuro onkin Linan ihan ehdoton herkku! :)

  VastaaPoista
 9. Linalla alkaa maitoaltistuskokeilut syksyllä, joten sormet ristissä toivotaan, että maitotuotteet menee alas ilman allergiaoireita! :)

  Onkohan tuon Pollyn koostumus jotenkin lapsista jännittävä? Meinaan Linakin syö sen kahdessa erässä - ekalla kerralla ei pysty kaikkea syömään.

  VastaaPoista
 10. Voih, teillä onkin paljon kaikkea vältettävää!

  Täytyy testata noita kiisseleitä! Ja etsiä tuon vispipuuron ohje :)

  VastaaPoista
 11. Ainakin netissä sanottiin ettei koko tehtaassa käytetä mitään muuta viljaa ku kauraa ;)

  VastaaPoista