#kutsumua
Ei haukku haavaa tee ja sillee..

Ei haukkumisesta tulekaan haavaa. Ei veri valu, eikä ihossa ole viiltoa. Mutta ihmisen sisällä vuotaa ja tuska voi olla suurikin.

Huonon itsetunnon omaavana äitinä ja sellaisen tyttären äitinä, jolla on todella huono itsetunto tiedän, mitä pahat sanat tekevät. Puolihuolimattomasti heitetty läppä ei välttämättä olekaan sille toiselle läppä vaan kova kolaisu suoraan sydämeen. Vaikkei nyt jokaista sanaa voi tarkoin harkita etukäteen, silti pitäisi osata suodattaa ne sammakot pois. Koska pienimmätkin sammakot osaavat kurnuttaa.

Riitatilanteissakin pidän täysin nollatoleranssia siitä, ettei omasta suusta tule yhtäkään sanaa, mikä jälkeenpäin kaduttaa. Idiootti, tyhmä, hullu. Kuka niitä haluaa kuulla?
Olen ihminen, johon sanat sattuvat enemmän kuin teot. Sanat ovat niitä, jotka takaraivossa kummittelevat.
Sun pitäis laihduttaa. Voiko tätä nyt sitten syödä. Oon läski.
Ruma. Mitä sitä turhaa tätä naamaa meikata. Turhaan mitään ehostusta laittaa, kun naama on mitä on.
Liian pienet rinnat. Koska sinne Tallinnaan pitää lähteä? Voiko läskit siirtää rintavarustuksen kohdalle?
Hullu. On sana, jota en osaa edes ymmärtää. Ehkä se juuri tekee musta hullun? Oonko hullu, kun teen sitä tai tätä? Voiko tervejärkinen ajatella näin?

Sanoilla on aina kauaskantava vaikutus. Niitä ei saa takaisin. Niitä ei voi korvata.

Parempi pidättäytyä siinä, ettei sano mitään, jollei ole mitään hyvää sanottavaa kuin sanoa liikaa sitä, mitä ei tarkoita. 

Ja kyllä, kävin vessassa itkemässä sen jälkeen, kun kuvat oli otettu ja olin lukenut A:n paperin haukkumasanat. 

11 kommenttia

 1. Sano A:lle, että hän on kaunis tyttö. Eikä hänen tarvi välittää muiden ihmisten sanomisista, ne ihmisten puheet voi jättä omaan arvoonsa ja ne puheet kertoo enempi siitä ihmisestä ku haukuttavasta itsestään. <3

  VastaaPoista
 2. On kamalaa, että nykymaailma on tämmöisessä pisteessä. Joku voi jopa miettiä ennen lapsensa ristiäisiä, että onhan tämä valittu nimi nyt sitten semmoinen ettei koulussa siitä keksitä kiusaamisen aihetta.

  Nuo A:n paperiin kirjoitetut, ruksitetut sanat, ovat kamalia. Kenenkään ei ikinä pitäisi joutua kuulla itseään kutsuttavan yhdelläkään noista sanoista! A on kaunis tyttö :)

  VastaaPoista
 3. Minkä ikäinen tyttäresi on? Järkyttäviä (!!!) haukkumasanoja hän on kuullut!!! Tuli tosi paha mieli tytön puolesta... :(
  t.Sanniska

  VastaaPoista
 4. Ompas sinulla kaunis tytär :)

  VastaaPoista
 5. Siis kamalia kommentteja :(( - kateellisten kommentteja, niin kaunis tyttö sinulla ja äiti myös oikea Jlo ;) <3

  VastaaPoista
 6. Niinpä!
  Musta tuntuu, että nykylapset ja nuoret eivät edes tiedä, mitä nuo sanat tarkoittavat. Sitten niitä huudellaan pitkin poikin, eikä tiedetä, että mitä niiden sanominen ihan oikeasti meinaa.

  VastaaPoista
 7. A täyttää ensi kuussa 11.

  Ne ovat. Nykymaailma ja lapset ovat todella julmia.

  VastaaPoista
 8. Kommentteja, joita ei kenenkään pitäisi kuulla :/

  Kiitos Annimari <3

  VastaaPoista
 9. Kommentoin nyt aika vanhaa postausta (löysin vastikää blogisi ja aloitin sen lukemisen alusta), mutta ihan pakko sanoa ohi aiheen, että olen jo aiemmistakin muutamista kuvista pannut merkille, kuinka kaunis A on. Nuo silmät ja hiukset! Vau! :)

  VastaaPoista