Vauva-arjen (suuret) apurit

Kun kuulin pääseväni Blogiringin kautta testailemaan Ainun ja Babybjörnin vauvanhoitotuotteita, niin en edes hihkunut innosta, vaan suorastaan hypin onnesta! 
Paketti sisälsi juurikin niitä tuotteita, joita itse olen tähänkin asti pitänyt suuresti arvossa ja erittäin tarpeellisena vauva-arjessa, kuten myös minullekin muutaman täysin uuden tuotteen.
Paketti saapui jo hyvissä ajoin ennen Ellun syntymää ja pääsin hypistelemään tuotteita kuukauden verran ennen itse testaajan saapumista. Osaa tuotteista testailin jo Linan kanssa, sillä meillä kuitenkin käytetään samoja tuotteita niin Linalla kuin vauvallakin.
Ja joo, en todellakaan malttanut vain pitää näppejäni erossa kaikista ihanuuksista ja odottaa vauvan syntymään saakka!

Monesta tuotteesta yllätyin, että miksen ollut ennen niitä edes kokeillut! 


Ainun liivinsuojukset olivat minulle jo entuudestaan tuttuja - niitä olen itse käyttänyt jokaista lasta imettäessä ja suosinut niitä ylitse muiden. Vaikkakin hinta on muutaman kymmentä senttiä kalliimpi kuin kaupan halvimmat liivinsuojukset, kannatan silti ottamaan Ainun vastaavat! Itse olen kokenut niiden olevan lähes ainoat markkinoilla olevat kertakäyttöliivinsuojat, jotka ihan oikeasti pitävät maitotahrat poissa liiveistä ja ne ihanat märät läiskät poissa vaatteista. Niistä myös erottaa selvästi, miten päin ne kuuluu laittaa - sitä luksusta ei kaikkien liivinsuojien kanssa nimittäin ole, nimim. parit kerrat väärinpäin...

Sinkkivoidetta en ollut koskaan käyttänyt. Tosin sitä oli ollut purkillinen varmaan joka vauvalla kotona, mutten ollut koskaan sitä koittanut.
Tällä hetkellä minulla oli vielä tilanne, että kotona sattui olemaan tämän paketin ja toisen yhteistyön kautta tulleet sinnkivoiteet, joten pääsin vertailemaan. Vauvalla voiteita ei ole tullut tarvittua, mutta Linan vaippa-alue punoittaa aika paljonkin vähän väliä, joten päätin testata sinkkivoiteet.
Ainun sinkkivoide voitti minut puolelleen! Se on helposti levittyvää, ei ollenkaan tahmeaa tai liian jämäkkää, kuten toinen käyttämämme voide - varmasti lapselle/vauvallekin mukavempaa, kun äiti ei levittele voidetta koko tuubia kerralla. Ja se paras juttu - ei punotusta käytön jälkeen!

Puhdistuspyyhkeet ovat jokaisen vauvaperheen must have. Tai ainakin meillä ne ovat niin kovassa käytössä, että niillä varmaan puhdistetaan kohta äitikin.
Ainun puhdistuspyyhkeet ovat yllättävän pehmeitä ja miellyttäviä. Usea kilpaileva tuote on kylmä, kova ja erittäin "märkärätti", jolla sitten pitäisi vauvan herkkää ihoa putsata. Joten tämänkin käyttökokemuksen jälkeen meikäläisen kauppakärrystä on löytynyt Ainua sen vanhan käyttämäni merkin sijaan..

Myös Ainu pesuvaahto oli ennestään tuntematon. Nykyään se löytyy yläkerran vessasta lavuaarinreunalta, josta sitä on enemmänkin kuin helppo käyttää vauvan pesemisessä - pumppupullo vapauttaa kädet, eikä tarvitse pelata tavallisen menetelmän kanssa, jossa tarvitaan saippuan saamiseen molempia käsiä.
Vaahto on myös todella pehmeää ja miellyttävää, eikä kuivata vauvan ihoa.Olin varmaan tehnyt jo ennen vauvan syntymää selväksi, että meillä käytetään tuttia. Tai ainakaan sitä ei vältellä käyttämästä. Joten oli kiva huomata, että paketti sisälti MAMin uuden MAM perfect -tutin.
Meidän pikkuneiti on vielä semisti liian pieni käyttelemään perfect-tuttia ja ainakin vielä näillä viikoilla tutti on ollut hieman liian iso hänelle. Joskin sitä olemme jo muutamaan otteeseen testailleet.
Nyt meillä on käytössä MAMin ihan tavalliset tutit, jotka ovat tarkoitettuja 0-2 kuukautta vanhoille vauveleille. Nekin olivat alkuunsa liian isoja, mutta enää ei nenä jää tuttia imiessä väliin.
Tosin Ellu ei ole sitä perinteistä tuttityyppiä ja huolii tutin vain äärimmäisissä olosuhteissa ja nukkuessaan.


Sitten päästäänkin tissihommiin!

Täytyy myöntää, että ennen Ellun syntymää suorastaan naureskelin siskolleni, että kuka ihan oikeasti ostaa sähkökäyttöisen rintapumpun. Kuka raaskii käyttää ison summan rahaa johonkin niin tarpeettomaan.
Karma hits back - Ainu Medelan rintapumppu on ainoa asia, mistä en tällä hetkellä luopuisi mistään hinnasta. Se on myös ainoa asia, millä olen pystynyt tarjoamaan vauvalleni äidinmaitoa vielä tähänkin saakka - neiti kun ei tissittelijä ollut.. Siitä lisää täällä
Ennen sain pumpattua parin tunnin välein, mutta koin sen todella raskaaksi ja työtelijääksi, kun hoidan yksin taaperoa ja vauvaa - olin joko syöttämässä vauvaa tai kiinni rintapumpussa. Maitoakaan ei enää jonkin ajan kuluttua tullut entiseen tahtiin ja pumppauskerrat vähenivät kuin itsestään. Tällä hetkellä pumppaan vauvalle maitoa kerran päivässä. Joten äidinmaidon saanti tulee pian varmaan päättymään kokonaan...
Imetyksen epäonnistuminen on minulle itselle ollut todella kova paikka, mutta maitoa ei tällä kertaa yksinkertaisesti vain noussut kunnolla kertaakaan, joten en voinut tämän enempää asialle mitään tehdä. Kiitän suuresti rintapumpun luojaa, että sain näinkin kauan pumppailla tärkeää maitoa vauvalle!

Rintapumpun kanssa tiiviissä yhteistyössä on ollut maidonkerääjä, jota olen käyttänyt pumppailessa niin, että maidonkerääjä on ollut toisessa rinnassa ja toisesta pumppailen. Näin olen saanut ne kaikki pisarat käyttöön.

Haluan myös hehkuttaa Purelan 100 -voidetta!! Linaa imettäessä käytin myös lanoliinirvoidetta ja se piti nännit kuosissa. Mutta imetyksen lopettamisen jälkeen hokasin, että se on myös täydellista huulirasvaa!! Ainakin allekirjoittaneella on niin rohtuneet huulet, että joudun rasvailemaan hieman tavallisia huulirasvoja jämäkämmällä aineella pitääkseni huulet pehmeinä. Nytkin olen voidetta käyttänyt enemmän huuliin kuin rintoihin.
Mutta jos jollakin on nännit täysin rikki imetyksen jäljiltä, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Lanoliini on jämäkämpää kuin esim. Bepanthen, jota myöskin samaiseen tarkoitukseen käytetään ja mielestäni sopii paljon paremmin korjailemaan "imuvaurioita".


Paketin kohokohta oli minulle Babybjörnin kantoreppu!
Mietin jo Linan vauva-aikana, että minun olisi pitänyt hankkia kantoreppu tuolle refluksista kärsivälle sylivauvalle, mutta se sitten jäi ihan kokonaan.... Nyt, kun tuli tilaisuus testailla Babybjörnin One -kantoreppua tartuin tilaisuuten heti!

Hieman täytyy sanoa, että olin alkuun skeptinen, että mitä koko kantotouhusta tulee - en ollut koskaan aikaisemmin kokeillut kantoreppua. Oletin repun olevan todella epämukava ja lapsen roikkuvan siinä todella epäluonnollisesti.
Mutta jo raskausaikana malttamattomana testailin reppua Linan kanssa ja yllätyin siitä kuinka mukavaa jopa mahan ja raskauskolotusten kanssa oli kanniskella 10kg painavaa taaperoa selässä. 
Kantoreppu on kaiken lisäksi todella pehmeä ja mukava. Ei ollenkaan sellainen hiertävä ja epämukava, kuten alkuun odotin. Ja pystyn käyttämään reppua täysin yksinkin, sillä vauvan saaminen kantoreppuun ei ole mikään NASAn avaruustietelijän tutkintoa vaativaa touhua! 

Nyt, kun eturepusta ollaan päästy eroon, alkaa se todellinen kantotouhuilu!
Vaikkakin toivon, ettei Ellusta tule yhtä sylivauvaa ja läheisyydenkipeää vauvaa ja lasta kuin Lina oli ja on vieläkin, niin kantorepun olemassaolo antaa turvaa, sillä saan vauvan lähelleni ihan koska vaan ja todella helposti - ilman, että olen käden sidottuna vauvaan.
Testailut vauvan kanssa ovat vielä kesken, mutta etenemme pienin askelin. Reppuun meneminen saa aikaiseksi huutoa, mutta vauva viihtyy repussa sen verta hyvin, että sieltä poistuleminenkin aiheuttaa ison itkun. Lina rakastaa repussa matkustamista ja tykkää pälyillä maisemia äidin selästä. 
Tämä kantoreppu ei menetä ikäänsä ihan heti, sillä sen on tarkoitettu kestävän lapsella aina 3-vuotiaaksi saakka! Joten meillä on edessä vielä monen monta vuotta kantoilua.

Lisää kantorepusta kannattaa lukea täältä.  


Loistavaa Ainun tuotteissa on myös se, että jos jotain kysyttävää ilmenee, niin Ainu-neuvoja vastaa mielellään kaikkiin kuluttajien kysymyksiin. 
Ainu-neuvojan saa kiinni maanantaista torstaihin klo 10-13 numerosta 020 791 4 313 tai netistä -> täältä
Ainun löytää myös Facebookista ja Instagramista @ainuneuvoja.

http://www.blogirinki.fi/
 
*Yhteistyössä Ainu ja Babybjörn*

8 kommenttia

 1. Yhteistyökumppani sai nyt haluamansa näkyvyyden, mutta lukijana en tästä juurikaan kostunut. Täysin kritiikitön kehu on mainos, ei blogiteksti. Mainoksia on ihan riittämiin kaikkialla, ei niihin tarttis vielä blogejakin haudata.

  VastaaPoista
 2. Se on harmi, ettet kokenut saavasi tästä mitään.

  En koe, että minun pitäisi väkisin koittaa mollata ketään tai jotain tuotetta, jos minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa. Samalla tavalla myös sanon ne positiiviset asiat ja kehun jotain, jonka koen todella hyödylliseksi ja tarpeelliseksi.
  Koin tämän paketin olleen minulle erittäin hyödyllinen, kuten se olisi varmasti myös monelle muulle. Sain kokeilla uusia juttuja ja tutustua tuotteisiin, joihin tuskin olisin tutustunut ilman tätä yhteistyötä. On harmillista, jos koet minun positiivisen kokemuksen/kokemukset jollain tapaa pelkkänä negatiivisena mainoksena.

  Kaikista asioista ei löydä pahaa sanottavaa. Jotkut kyllä senkin osaavat, minä en. Kerron oman mielipiteeni rehellisesti niin hyvässä kuin pahassakin.

  VastaaPoista
 3. Minusta taas on mahtavaa että blogeissa testaillaan tuotteita ja kerrotaan niistä. Mahtavaa että yritykset näkevät tämän hyvänä markkinointikeinona koska tehokas puskaradiohan tämä on! Eikä minulle tullut olo että olisit kehunut tuotteita ilman syytä. Itse ainakin laitan kantorepun oston harkintaan. Ihana teksti ja tsemppiä teille sinne kotiin! Olet super nainen!

  VastaaPoista
 4. Mahtavan paketin olette testiin saaneet. Itsekkin rintapumppuille "naureskellut" ja toivottavasti saan vältettyä ne tulevaisuudessakin ;) Minusta loistava teksti, joskus vaan positiivisen ihmisen on vaikea alkaa keksimään mitään negatiivistä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentistasi!

  Minä ainakin usein luen myös blogeista erilaisista tuotteista ja tavaroista ennen niiden ostopäätöstä.
  Itse satuin olemaan (ja olen vieläkin) todella innoissani näistä tuotteista, enkä löytänyt niistä mitään negatiivista. Kai sekin voi joitakin ärsyttää :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos sanoistasi! :) Tämä oli kyllä ainutlaatuinen tilaisuus!

  Luulin tosiaan, että rintapumppu jää parin kokeilukerran jälkeen nurkkaan pölyttymään, muttei olisi vissiin pitänyt sanoa mitään ääneen :D

  VastaaPoista
 7. tuo sähköinen rintapumppu on varmasti parempi kuin minun käsikäyttöinen! Kiitos tuosta hulirasvavinkistä :) täytyypä kokeilla :)

  VastaaPoista
 8. Huomattavasti!!!

  Kannattaa testata huulirasvaa. Vaikka sehän on kaukana hulirasvasta, mutta toimii! :D

  VastaaPoista