Väsyttääkö?

Täällä zombailee yksi erittäin väsynyt äitihenkilö, hei vaan hei!

En onneksi elämään väsynyt, vain ihan vaan hemmetin väsynyt valvomaan. Vaikkakin tiedossa oli, että valvottavahan tässä on ja siitä ei tule helppoa, niin uskallan silti sanoa ääneen, että nyt väsyttää. Ja ei, Ellu ei ole (vielä, kop kop) koliikkivauva tai valvottaisi mitenkään superpaljoa, niin kyllä se niin on, ettei ihminen vain pärjää 2-3h yhtäjaksoisilla yöunilla kovin pitkälle. 

Taaperon mukana heiluessa sääntö "nuku silloin kuin vauva nukkuu" ei valitettavasti päde...

Elluhan heräilee yöllä sen 2-3h välein syömään ja menee useimmiten samantien takaisin nukkumaan. Vaipan vaihdan vain, jos kakka tulee - ja sehän tulee. Neiti on erittiän ansioitunut yökakkaaja. Koitan vältellä pelkän pissavaipan vaihtamista, mutta joskus tuntuu, että vaippa pursuaa pelkästä pissastakin jo sen parin tunnin jälkeen, eikä omatunto kestä laittaa pientä nukkumaan pissoissa. 
Joskus Lina herää samaan syssyyn yöllä, mutta olen ottanut tavaksi ottaa Linan sitten vain viereen nukkumaan. Nyt ei ole energioita nukuttaa Linaa puolta yötä takaisin omaan sänkyyn ja samalla käydä syöttelemässä vauvaa. Helpointa reittiä mennään ja Lina saa kerran kaksi nukkua loppuyön äidin vieressä.

Lauantain ja sunnuntain välinen yö oli minulle todella vaikea. Vaihdoin torstaina vauvan maitoa, eikä uusi maito sitten ilmeisesti sopinut neidin vatsalle ja lauantaipäivä oli kovaa vääntelyä, kitinää ja kakkaamista. Pukluja lensi ja neiti ei saanut oikein mitenkään hyvää asentoa. Tämä vaikutti tietty sitten yöhönkin. Jouduin jo illalla pitämään vauvaa samalla sylissä kuin yritin nukuttaa Linaa. Helppoa hommaa!!
Onneksi M toi vielä lauantai-iltana muutaman purkin toista maitoa ja neidin maha rauhottui yöllä. Sain vauvan kuitenkin nukkumaan vasta 00:30. Ellu heräsi syömään ekan kerran jo klo 2, jonka jälkeen eräistä syistä jouduin itse valvomaan neljään saakka ja pääni vihdoin tyynyyn painettuani Ellu heräsi taas syömään. Kolmannen kerran neiti päätti haluta ruokaa taas klo 6, jonka jälkeen Linakin heräsi - eikä mennyt enää nukkumaan. Joten aika silmät ristissä sitä sitten sunnuntai vietettiin. 

Kuva Instagramista @mammavaarablogi.

M tuli eilen illalla katsomaan tyttöjä ja sovittiinkin, että hän jää yöksi, jotta minä saisin nukuttua aamulla hieman pidempään. Ja tämä äippä heräsinkin (valvotun yön jälkeen) vasta klo 13! Tosin olisin mielelläni jatkanut unia, mutta pakko se oli sängystä nousta siivoamaan ja laittamaan kämppää kuntoon - kastepappi tulee klo 16:30 käymään.

Mutta olen huomannut olevani herkempi ja itkuisempi viime aikoina. Liitän sen täysin huonoihin yöuniin. Eihän kukaan voi saada kahdessa tunnissa kunnolla unen päästä kiinni! Saati kuittailla univelkojaan katkonaisilla unilla.... 
Huomasin myös, että olen nukkunut viimeksi syksyllä 2012 vähintään 6h putkeen... Raskausajat kun ovat myös olleet aika unetonta touhua ja Linan syntymän jälkeen meillä ei ole varmaan kukaan nukkunut kokonaisia yöunia. Mutta tätähän tämä vauva-arki on - väsymystä täynnä! 

Koitan joku kerta saada M:n tänne yöksi niin, että hän saa hoitaa Ellun yösyötöt  ja meikäläinen menee nukkumaan jonnekin maan alle.... Aaah, odotan kokonaisia yöunia innolla! 

Onko siellä muita univelkaisia?


6 kommenttia

 1. Voi että, ei voi muuta sanoa kun koita kestää! Jos voisin lähettää puolet mun virkeydestä sinne suuntaan, tekisin sen :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä on, musta välillä tuntuu, että olen valvonut tän seitsemän kuukautta putkeen. Evelyn heräilee toisinaan yöllä vieläkin 5 kertaa, milloin on tutti tippunut ja milloin taas nälkä. On yöt kyllä meillä sen verran helpottuneet, että yleisesti saan nukkua seitsemän tunnin unet niin, että Eve herää 1 aikaa yöllä ja toisen kerran sitten kuuden aikaa. Siitä saattaa nukkua vielä 9-10 :) Tsemppiä sulle! Kyllä se vielä helpottaa :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä tämä tästä! Jossain vaiheessa se vauvakin oppii nukkumaan hieman pidempiä jaksoja! :)

  VastaaPoista
 4. Niitä huonoja öitä tulee vielä monet vastaan, mutta sitten on onneksi niitä hyviäkin :)
  Onneksi tämänkin tietää jossain vaiheessa helppaavan ja jaksaa odotella sitä päivää, kun saa nukkua ne ihka oikeat yöunet :)

  VastaaPoista
 5. Jaksamista sinulle! Yritä vaan levätä aina kun mahdollista :)
  Itseäni jo jännittää tuleva, sillä meillekin olisi 4.lapsi tulossa syksyllä. Nuoremmille tulee pieni ikäero, 1,5v, joten se sitä jännitystä (ja kauhua) eniten aiheuttaa. :) Onkin ollut siis mukavaa lukea, kuinka teillä arki on lähtenyt sujumaan.
  Tässä myös mun blogi :)
  hormonihirvio.blogspot.fi

  VastaaPoista