Ristiäisten koristelut - help me!

Ellu saa ihka oikean nimen tässä kuussa. 
Meillä on ristiäiset 20.7. 

Minulla on blaaaah -vaihe päällä, enkä tunnu saavan aikaseksi ristiäisten eteen yhtään mitään. Kakun olen saanut tilattua, joten ehkei muuta sitten tarvitakaan! Muuten ristiäiset pitävät tällä hetkellä totaalista pakkopullan titteliä.

Ellun ristiäiset tulevat olemaan pienet ja kutsuttujen joukossa on vain kummien lisäksi isovanhempia ja isoisovanhempia. Ristiäiset pidetään täällä kotona, joten en halunnut ottaa sitä riskiä, että ulkona on +30 astetta lämmintä, olohuoneeseen paahtaa aurinko koko päivän ja sisällä hikoilee 30 henkeä. Noup. Kutsuttuja on noin 15 ja se on ihan tarpeeksi. 

Mitään koristeluja en ole saanut aikaiseksi miettiä - koralli teemavärinä kiinnostaisi kovasti, mutta mistä sen värisiä koristeita tai kertakäyttöastioita saa? Mistä nykyään edes saa mitään askartelutarvikkeita, kun Tiimaria ei enää ole?!?
Pinkkiä ja prinsessatouhuja en halua. 

Jonkinlaisia ideoita on mielessä - kuten nimen tarkoituksen kirjoittaminen taululle ja sen sijoittaminen kahvipöytään. Muumilaakson tarinoista tuttu Titiuun kohtaaminen Nuuskamuikkusen kanssa on jo tulostettu, kehykset puuttuvat. Senkin pitäisi tulla kahvipöytään runona vauvalle. 
Mutta muuten kaikki on täysin auki. Mistä saisi sen inspiksen?? Haluan kuitenkin ristiäiset mahdollisimman vähällä vaivalla "pois alta", mutta kuitenkin tehdä niistä muistettavat, kauniit ja rauhalliset juhlat.

Olisiko teillä ideoita? Mistä saa koristeita ja askartelutarvikkeita? Entä kertakäyttöastioita, jotka eivät olisi niitä tavallisia valkoisia? 

Ideoita saa heitellä myös blogin Facebook-sivuille, jos joku vaikka ihan innostuu kuvallisesti meikäläistä auttamaan! 

15 kommenttia

 1. Koralli kuulostaa kivalta. Mäkin olen vähän hukassa, kun Tiimari on lopettanut. Netissä on kyllä kaikenlaisia juhlakauppoja, löytyisikö niistä jostain jotain teille?

  VastaaPoista
 2. Tigerista saa kerttiksiä ja koristeita :) en tosin tiedä värimaailmoista mutta itse ostin keltaiset valkoisin pilkuin tupareihin sieltä :)

  VastaaPoista
 3. Myllyssä on hyvä askartelu- ja leivontatarvikekauppa :)

  VastaaPoista
 4. Koitin kattella netistäkin, mutten löytänyt mitään, mikä olisi kolahtanut. Ja pelkään, että alan olemaan jo hiukan myöhässä, jos pitää jotain alkaa tilailemaan. Näin kesäaikaan pitää varautua pidempiinkin toimitusaikoihin :/

  Koralli kuulostaisi ja näyttäisi omaan silmään kivalta, mutta mahtaakohan sellaisia koristeita tai kertakäyttöastioita olla missään? Voi olla, että koralli vaihtuu keltaiseen....

  VastaaPoista
 5. Korallia, valkoista ja mustaa olin ajatellut. Mutta voi olla, etten löydä tuota korallia yhtään mistään, joten sen tilalle saattaa tulla keltainen.

  Täytyy lähteä Tigeriin!! :)

  VastaaPoista
 6. Asun niin kaukana Myllystä, etten bussilla jaksa lähteä sinne saakka lasten kanssa :D

  Skanssi on tuossa meidän "naapurissa". Sieltä löytyy Tiger ja Sinooperi, joten lähden niistä etsimään ensin :)

  VastaaPoista
 7. Sama ongelma! Meillä on nimiäiset jo nyt sunnuntaina, ehkä jotain vois pikkuhiljaa alkaa tekemään. :D Mä oon löytänyt jotain askartelutarvikkeita ihan Suomalaisesta kirjakaupasta.

  VastaaPoista
 8. :D
  No teillä alkaa oleen ne hetket, kun vois jotain jo vähän järkkäillä ;)

  Mun pitää lähteä vissiin ihan oikeasti ovesta ulos ja tutkimaan kauppojen tarjontaa.

  VastaaPoista
 9. Moi. En tiedä tykkäätkö pom pomeistä mutta niitä löytyy korallin värisenä tilattuna mm. decorahousesta. http://www.decorahouse.com/haakauppa/
  En tiedä toimitusaikoja mutta ne on musta ainakin aika nättejä. Tai jos löydät jostain korallin väristä silkkipaperia niin niitähän voi tehdä itse. Isommat tyttäresi osaisivat varmaan niitä väkertää.

  Ja en tiedä millaiset kukat aiot hankkia mutta nättiä ois myös jos löydät korallin värisiä kukkia ja laitat lasiastioihin (isoja tai pieniä, miten itse tykkäät). Siis ihan vaan vettä ja niitä kukkia kellumaan niihin.

  Muuta en nyt keksi mut tällaista tuli mieleeni. Ihania juhlia teille.
  Siru

  VastaaPoista
 10. Heiii ! Onko synnytyskertomusta tulossa? Kovasti sitä odoteltu! :-)

  VastaaPoista
 11. Kiitos ideoista!

  En tosiaan tiedä, että uskallanko enää lähteä tilailemaan mitään, ettei siinä sitten käy niin, että tuotteet tulevat ristiäisten jälkeen maanantaina :D
  Osattaiskohan me tehdä itse? Täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
 12. Kyllä on! Se voit tulla lukemaan täältä heti lauantaiaamusta ;)

  VastaaPoista
 13. Moro, Käyhän kurkkaamassa meidän ristiäiskoristeluista kuvia http://sisustustasydamella.blogspot.fi/2014/01/ristiaskuvat-olohuoneesta.html ja http://sisustustasydamella.blogspot.fi/2014/01/ristiaskuvat-kettiosta.html, jos sieltä sattuisi tarttumaan yhtään ideaa mukaan :) Meillä juhlien ajankohta oli kylläkin talvella, joka vaikutti osittain koristeluun. Kuvissa näkyvät valkoiset koristepallot on tilattu Ellokselta, josta toimitus tulee nopeastikkin.

  VastaaPoista
 14. Meidän tytöllä on samana päivänä ristiäiset eli kiirettä pukkaa täälläkin :)

  http://erilainenemanta.blogspot.fi

  VastaaPoista