Pullovauva

Kuten aikaisemmin kirjoittelin, niin imetys ei koskaan lähtenyt käyntiin ja maito ei tällä kertaa noussut lainkaan. Joten Elle on sairaalasta saakka saanut korviketta ravinnokseen. Joskin kylläkin imetin hyvät viitisen päivää - viikon ja kolme viikkoa pystyin rintapumpun avulla pumppailemaan äidinmaitoa Ellelle. 
Meillä on käyty läpi aikamoinen äidinmaitokorvikkeiden viidakko!


Olen syöttänyt Ellelle kaikkia mahdollisia kaupan äidinmaitokorvikkeita ja testaillut ne läpi yrityksenä välttää neidin vatsavaivat. Mutta eipä se ihan täysin normaalia ole syöttää vastasyntyneelle lehmänmaitopohjaista äidinmaitokorviketta, joten vatsavaivoilta ei olla säästytty. Jokainen korvikemerkki tuo jonkinasteista vatsavaivaa, mutta nyt on ehkä se paras ja huonoin sieltä joukosta bongattu. 
Tutteli ei sovi Ellelle lainkaan - Ellen vatsa menee totaalisen sekaisin ja neiti itkee masua jatkuvasti. Sitä ei siis enää ikinä! Paras vaihtoehto tällä hetkellä on Tuuti, josta kylläkin Ellen vatsa menee hieman kovalle, mutta säästytään siltä monien muiden korvikkeiden tuomalta ähinäpuhinalta ja vatsakrampeilta. 
Mitä tälläisen kuusiviikkoisen vatsavaivoihin voisi antaa? Cuplaton? Maitohappobakteereja? Ruokahalu on peritty isältä, joten maitoa menee alas enemmän kuin suositukset sanovat. Mutta antaa mennä! En neitiä nälkäiseksikään halua jättää... 
Enkä kyllä oikein tiedä edes, että minkä mukaan sitä maitomäärä pitäisi laskea. Neuvolasta saamani lapun mukaan tämänikäinen syö 500 - 800ml vuorokaudessa ja sitten jostain toisesta paikasta luin, että maitomäärä lasketaan olevan 1/6 vauvan painosta. Noh, en Ellen painoa tiedä, kun edellinen neuvolakin oli siinä 2 viikon iässä ja oma vaaka näyttää vähän mitä sattuu aikaajoin... Seuraava neuvola Ellellä on tämän viikon torstaina. 
Tällä hetkellä Elle vetelee sellaisen litran per päivä. Joskus enemmän, joskus vähemmän. Tässä asiassa imettäminen olisi helpompaa, kun silloin vauva säätelisi omaa tarvettaan, mutta nyt minä koitan saada pulloon sen määrän, mitä luulen vauvan tarvitsevan - sitten mietin, että riittikö se vai oliko se liikaa.... Elle näyttää kuitenkin kasvavan hienosti! Nyt mennään jo koon 62 vaatteilla! Pieni ja piskuinen pikkusisko näyttää kyllä kurovan todella kovaa kiinni isojasiskojaan pituuskasvussa. Luulin 62cm vaatteiden pääsevän käyttöön vasta kesän loppumetreillä, mutta kaikki 56cm vaatteet on saanut jo viikkailla kirppislaatikkoon... 
Joten pullovauva kasvaa hienosti! Eikä sillä kasva sarvia päästä tai se ei jää paitsi äidin läheisyydestä ;) 

Onko teillä ollut pelkästään korviketta syövä vauva? Miten te olette löytäneet sen oikean korvikemerkin? Vältyittekö vatsavaivoilta?

16 kommenttia

 1. Korviketta on myös jouduttu antamaan ja ainut korvike joka sopii on se apteekin kallein allergia korvike...

  VastaaPoista
 2. Mä imetin mutta vatsavaivoja oli silti. Me alettiin 3vkon iässä antaa cuplatonia ja auttoi meillä joten kannattaa koittaa :)

  VastaaPoista
 3. Meillä poika on korvike vauva. Hyvin kasvanu korvikkeella. Meillä nanni aiheutti vatsavaivoja mutta vaihdettiin tuutiin niin johan helpotti. Maitohappobakteerit autto meil paremmin kun cuolaton. Mutta tästä aikaa jo jonkin verran 7kk. Poika kohta 9kk

  VastaaPoista
 4. Meillä kans korvikkeella mennään. Nan h.a aiheutti ilmavaivoja niin että kiemurreltiin ihan mahdottomasti ja ihan _jär-kyt-tä-vän_ hajuisia ulosteita ja pieruja. Nan 1 aiheutti vatsakivut, joita itkettiin kokoajan. Sen jälkeen ollaan syöty Semper baby semp 1 joka on täydellinen! :)

  Kokeiltiin myös cuplatonia, annettiin aina silloin tällöin kuureina, mut en mä tiiä oliko siitä loppupeleis mitään apuu.
  Ja täälläkin kasvetaan upeasti, rvk 31+2 syntyneet keskospojat kasvavat nyt 5kk ikäisinä, neuvolan täysiaikaisten lasten -1SD käyrällä :) Ja kun oma äitini tarkisti minun vanhaa neuvolakorttiania (olin täysiaikainen), ovat pojat aivan samankokoisia nyt 5kk iässä kuin mitä itse olen ollut samassa isässä. :)

  VastaaPoista
 5. tulikohan se äskeinen :D Siis ootko kokeillu sitä arlan luomu korviketta?? Se oli ainut joka meille kävi!

  VastaaPoista
 6. Voi ei :/

  Mä ostan vieläkin Linan maidot apteekista, mutta Lina saakin siitä onneks erityiskorvattavuuden, joten enää ei tartte täyttä hintaa maksaa. Ne on kyllä suolasia!!

  VastaaPoista
 7. Täytyy käydä ostamassa!
  Muistelisin, että A:lle oon joskus sillon aikoinaan Cuplatonia antanu, muttei mitään muistikuvaa, että toimiko se...

  VastaaPoista
 8. Nanni meilläkään ei sopinu! Tuuti on ainoa, mistä tulee vähiten vaivoja.

  Vois ostaa noita maitohappobakteereja samalla, niin tulee kokeiltua ainakin kaikkea :)

  VastaaPoista
 9. Meidän kaupassa en ookaan tollaseen Semperiin törmänny! Oon kokeillu Nan1, Little Baby Organic, Tutteli ja Tuuti..

  Hienosti siellä(kin) siis kasvetaan! Hyvä homma! Hauskaa, että pojat ovat samankokoisia kuin itse olet ollut :D

  VastaaPoista
 10. Joo, sitä ostin ihan ekana ja kokeilin vielä uudelleen, mutta se aiheuttaa Ellelle kauheita vatsakramppeja :/

  VastaaPoista
 11. Meillä myös korvikkeella 2kk ikäinen poika. Aluksi käytettiin nannia, mutta vaihdettiin juurikin tuutiin ja vatsavaivat vähenivät. Toisaalta suurin vatsakipujen aiheuttaja oli d-tipat ja kun ne lopetimme ja aloimme käyttämään relatippoja, mitkä ovat maitohappoa. Kamalampi huuto jatkui, kunnes tajusin et relat on öljypohjasia ja näin ollen kävi mein herran massuun. Nyt on pidemmän aikaan ollu kuin enkelilapsi (koputan puuta) eikä herää enää öisinkään syömään. :)

  VastaaPoista
 12. Monet allergisten lasten äidit on antaneet seuraavalle vauvalle usein Nutrilon Ha:ta, jota saa peruskaupoista. Jos nyt oikein muistin nimen, mutta joku Ha loppuinen :D. Ja vatsan kestää tottuu hetki uuteen korvikkeeseen, että älä kokeile liian usein niin pysyt kärryillä mikä sopii ja mikä ei. Kaksi viikkoa on semmoinen raja ainakin allergioissa, että sinä aikana pitäisi tulla oireet jos on tullakseen. Yleensähän ne toki tulevat heti, mutta toisinaan voivat ollakin ihan juuri elimistön sopeutumista ja alkaa helpottaa. Jos oireet kuitenkin pahenevat entisestään kahden viikon aikana niin silloin tuote on sopimaton. Tietty jos oireet niin pahat, kuten meilläkin tosissaan oli ruokien kanssa, niin silloinhan ei voi mitään kahta viikkoa lasta huudattaa, juuh eih. Zemppiä :)

  Ihana Ellen <3

  VastaaPoista
 13. Cuplaton ja maitohappobakteerit toimi meillä. Käytetään vieläkin vajaa 2veellä maitohapollisia d-vitskutippoja .)

  VastaaPoista
 14. Siis mitä :D Mä olen elänyt uskossa että Tuuti on tuttelia uudella nimellä, täältä meiltäpäin kun on tutteli hävinnyt kaupoista Tuutin tulon myötä kokonaan! Sophie joi Nania, ihan Maxista ja Emmistä oppineena, se oli ehdottomasti paras merkki kaikille kolmelle. Tuttelista meni isommilla maha kipeäksi ja sekaisin joten silloin jo päätin ettei sitä ikinä enää. :D

  Tuota Nan Ha:ta on munkin korviin kovasti kehuttu!

  VastaaPoista
 15. heippa! Olettehan kokeilleet uuden arlan luomu korvikkeen? En uskonut kun ystävä sitä hehkutti mutta kokeilun jälkeen oli aivan pakko todeta sen olevan täydellistä!! Sen tekoprosessi on jotenkin erilainen ja siksi sopii yleensä paremmin. Tampereelta ei ainakaan löydy kaikista kaupoista mutta prismassa ainakin on. Ja meillä syöty alusta asti vauvojen Gefilus tippoja. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 16. Meillä on suurinpiirtein saman ikäinen neiti, joka itkeskelee jonkin verran iltaisin masuaan. Tavallisen D-vitamiinin sijasta minäkin annan noita vauvojen rela-tippoja ja jokaisen aterian jälkeen Disflatyl-tippoja.Ko.aine auttaa ilmavaivoihin ja on pitkävaikutteisempi kuin Cuplaton.Toimi meillä vanhemman tytön kohdalla.

  Kiva lueskella blogiasi,kun meillä on niin samanikäiset tytöt :)

  http://erilainenemanta.blogspot.fi

  VastaaPoista