P**kaa

Pahoittelen otsikkoa. 

Oon jo pidemmän aikaa kummastellut sitä, miten joillain ihmisillä on energiaa olla naama norsun sillä päivästä toiseen. Kaikesta valitetaan ja kaikki on päin pyllyä. Sitten sitä huonoa tuulta levitetään myös ympärillä oleviin ihmisiin - tuttuihin ja tuntemattomiin.

Blogit ovat oiva kaatopaikka, jonne voi heittää kaiken sisällään olevan paskan, kunhan heittää päällensä ensin anonyymiviitan. Onneksi tämä minun pieni blogini on suurimmalta loanheitolta välttynyt, mutta on minunkin pitänyt jättää julkaisematta anoviestejä ihan muiden lukijoidenkin mukavuuden vuoksi. Julkaisematta jääneet viestit ovat olleet täyttä provosointia toisten kommentteihin tai minun teksteihin. Tälläistä käyttäytymistä en ymmärrä. 

Olen aina sitä mieltä, että rakentava kritiikki kasvattaa,  siitä voi itse kirjoittajana ja bloggaajana oppia ja kehittyä. Mutta täysin vittuileva ja epäasiallinen kommentointi hämmästyttää. 
Mikä saa toiset ihmiset nauttimaan kiusaamisesta? Sillä kiusaamiseksi minä sellaisen käyttäytymisen koen. En ole koskaan ymmärtänyt niitä, jotka nauttivat toisen ihmisen mollaamisesta tai lyttäämisestä. Oli kyse sitten ihmisestä itsestään tai hänen tuotoksestaan - minun tapauksessani blogini sisällöstä ja teksteistä. Ne kun ovat minulle oman kätösteni ja ajatusteni tuotoksia. Henkilökohtaisia. Joka ikinen. 
Mikä saa ihmisen piiloutumaan raukkamaisesti anonyymiteetin tai nimimerkin taakse ja haukkumaan julkisesti toista ihmistä? Onko se silloin jotenkin sallittua, kun ei kerro kuka täällä oikeasti tätä suolen sisältöä huutelee?

Mielipide- ja makuasioista ei voi kinastella. Näin on minut opetettu ajattelemaan ja olen kyllä tämän oppinut ihan itsekin elämän varrella. 
Jokaisella on oma mielipiteensä asioista ja jotkut tykkäävät mansikoista, toiset vadelmista. Ei se silti tarkoita, että mansikat ovat saatanasta ja vadelmat se kesän ainoa oikea marja. Jotkut kuitenkin kuvittelevat voivansa ajatella näin. Sitten niitä omia totuuksia toitotetaan muillekin ja haukutaan toiset lyttyyn, koska ne ei tykkää mansikoista. 
Varsinkin äitimaailmassa toisten mollaaminen ja lyttääminen on todella tuttua touhua. Äitejä tässä kuitenkin kaikki ollaan - samassa veneessä ja silleen. Toiset vaan yrittävät hakata veneen pohjaan reikiä ja toiset niitä perässä paikkailla. Ei ymmärrä. 
Äitinä oleminen on kuitenkin maailman vaikein ammatti ja luulisi, että silloin voi turvautua toiseen äitiin ja toisen äidin kokemuksiin, kun itsellä nousee kysymysmerkki pään päälle. Mutta ei. Menet vahingossa sanomaan, ettet ole varma jostakin, niin puolet toisista äideistä ovat jo soittaneen lastensuojeluun sen sijaa, että oltaisiin ihan oikeasti autettu kysymysmerkkiäitiä. 

Minä uskallan sanoa olevani peruspositiivinen tyyppi. Toki erittäin sarkastinen välillä ja sen joku voi lukea negatiivisuudeksi aika ajoin. Mutta mielummin jaan hyvää mieltä ympärilleni kuin luon negatiivisen ympäristön. 
Tällä hetkellä omassa elämässäni on niin paljon negatiivisia asioita ympärilläni, etten todellakaan pärjäisi ja jaksaisi päivittäin edes nousta sängystä, jollen osaisi ajatella aamun tuovan jotain hyvääkin. Joten miksi jäädä sänkyyn parkumaan? Ja vaikka jäisinkin, niin ei sinne tarvitse muiden tulla. Ei kaikkien muidenkin tarvitse tuntea oloaan surkeaksi vain ja ainoastaan sen takia, jos minulla on huono päivä. 

Blogi on minulle paikka, jonne haluan tuoda omat mielipiteeni ja fiilikseni esille. Useimmiten se on positiivinen ja iloinen. Olen innoissani uusista asioista ja haluan myös välittää hyvää oloa lukijoille. 
En halua levittää ympärilläni mustaa varjoa ja vallata sen kanssa myös lukijoille huonoa oloa. Enkä salli, että sitä kukaan muukaan tässä piskuisessa blogissani tekee. 

Eli jos haluat lukea pelkkää valitusta ja paskaa, luet väärää blogia.

Tämän tekstin tilalla piti olla synnytyskertomus, mutta alkoi sieppaamaan niin paljon sellainen turhan negatiivisuuden lietsominen ja kannattaminen, että synnytyskertomuksen julkaisu siirtyy  parilla päivällä.

23 kommenttia

 1. Hyvä postaus. Mun blogi on onneksi välttynyt näiltä epäasiallisilta kommenteilta, toivon että välttyy jatkossakin. Mä en ymmärrä, miksi mielipiteitään ei voi esittää asiallisesti. Voihan sitä sanoa olevansa bloggaajan kanssa eri mieltä, tai vaikkapa jonkun toisen lukijan. Mutta että eikö sitä voisi ilmaista kohteliaasti, toista kunnioittavasti, ketään loukkaamatta? Voihan sen sanoa ääneen, jos ei tykkää mansikoista, mutta ei se tarkoita että mansikoista nautiskelevat ovat idiootteja ja omaavat paskan maun. Tuntuu jotenkin käsittämättömältä, miten monelle aikuiselle ihmiselle tuntuu olevan täysin mahdotonta miettiä vähän näitä kirjoituksiaan. Väitän, että kasvokkain samanlainen meininki ei kuitenkaan toteutuisi...

  VastaaPoista
 2. Ei lisättävää! Mahtava postaus ja jatka samaan positiiviseen malliin! Kateelliset ne täällä blogimaailmassakin turhan usein huutelevat. :) Tai niin ainakin itse pyrin ajattelemaan ilkeiden kommenttien sattuessa omalle kohdalle.

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus!
  Ei pysty ymmärtämään että jotkut viettää aikaansa mollaten muita. :/ Jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä, mutta olisi kaikille kivempi jos ne esitettäisiin ystävälliseen sävyyn. :)

  VastaaPoista
 4. Voi että ihmiset osaa olla ilkeitä toisilleen! Epäilen sen olevan kateutta. Ihailen sinua suuresti,jaksat pitää positiivisen asenteen yllä vaikka on vaikeaa. Ehkä se juuri ärsyttää anonyymejä. Olet jumankauta vahva nainen!!! Ja uskallat olla myös heikko, se vasta on rohkeaa! Hyvä sinä :) ihanan rehellisesti kerrot arjestasi, sä oot oikeesti tietämättäs tsempannu mua niiiin paljon. Näkemään positiivista paskan keskellä! Mahtava blogi :)
  Kiitos.
  T.Sanniska

  VastaaPoista
 5. Vielä pakko lisätä,että kun aina muistais ajatella ettei ole väliä mitä muut ajattelee. Sitä vielä opetellessa :)
  T.Se sama Sanniska

  VastaaPoista
 6. Yh tunnen tapauksen joka on juuri sillä norsun sillä koko päivän ... :'D

  En tajua. Inhottaa. Säälittää.


  Kiukutteliskoon keskenänsä eikä pilais muiden päiviä! Sama koskee niitä anoja, jotka kaataa jätevetensä bloggaajien niskaan :D

  VastaaPoista
 7. Ps. Onks sun otsikko tausta tarkotuksella harmaa? Voin vaihtaa sen läpinäkyväks jos haluat :)

  Riippuen toki onko toi tarkotuksellista :D

  VastaaPoista
 8. Ihana teksti! ♡ ja niin totta!
  Aina pitäisi muistaa, että kommentoi vain asioita jotka voisi sanoa kasvotustenkin! :))

  VastaaPoista
 9. Ei!!! :D
  Se on valkonen, mutta blogger tekee siitä harmaan, enkä osaa korjata asiaa...
  Mutta jos sä osaat niin mahtavaa! :))))

  VastaaPoista
 10. Kiitos :)

  Oon myös sitä mieltä, että tuskin niitä samoja asioita tultais tuolla hiekkalaatikon reunalla sanomaan. Mikä on sinänsä outoa, sillä kaikki mitä nettiin kirjoitat jää nettiin, eikä sit pois saa.. Mutta kasvokkain sanottua loukkausta ei välttämättä pysty kukaan todistamaan.

  VastaaPoista
 11. Kiitos :)

  Kateus on toinen juttu, mitä en ymmärrä :D Ja kokonaan toisen postauksen arvoinen hulluus... Mutta niitäkin ihmisiä riittää!

  VastaaPoista
 12. Kiitos :)

  Kaikki ei vaan valitettavasti joko osaa tai yksinkertaisesti ei halua....

  VastaaPoista
 13. Voi kiitos! Mieltä lämmittävä kommentti :))

  VastaaPoista
 14. Mäki tunnen sellasia... Valitettavasti :D

  VastaaPoista
 15. Eikö mun kommentti tullut?

  Ei kyllä liittynyt aiheeseen, mutta kerroin vain, että näin unta teistä. Tulin jonkun toisen tyypin kanssa katsomaan miten teillä sujuu ja leikitin Linaa, jotta sait olla vauvan kanssa :DD

  VastaaPoista
 16. Ilmeisesti, jos koittaa kännykällä kommentoida, niin ne ei aina tuu perille saakka :/

  Etkä!? Voi sua ihanaa <3 <3 <3

  VastaaPoista