Käyttökokemus: Britax B-Dual sisarusrattaatMeille kotiutuivat helmikuussa Britax B-Dual -rattaat. Ne ostettiin Linan yhdistelmävaunujen tilalle silmällä pitäen tätä kesää ja molempia lapsia. Aikaisemman kirjoitukseni Britaxeista voit lukea täältä.
Odotin kovasti, että pääsen testailemaan rattaita kahden lapsen kanssa, sillä mitä enemmän rattaita käytin pelkästään Linan kanssa, sitä enemmän niitä inhosin.

Jo muutaman viikon käytön jälkeen rattaat alkoivan natista. En tiedä tuleeko ääni eturenkaista vai mistä, mutta rattaat pitävät ihan kauheaa ääntä ja välillä ihan oikeasti hävettää kulkea niiden kanssa. Varsinkin, jos pitää nukuttaa Linaa ja työntää rattaita edes takaisin ääni on niin kova ja ainakin itseä häiritsevää, että tekee mieli julkisilla paikoilla käpertyä pieneen koloon. Tai jakaa ohikulkijoille korvatulppia.
Sitten meni jumiin takana oleva "kahva", josta saa säädettyä selkänojaa. En tiedä mitä sille on tapahtunut, mutta itse saa taistella tovin jos toisenkin, jotta saa selkänojan edes yhtä pykälää alemmas. Ei toivoakaan, että sitä alkaisi renkuttamaan, kun Lina nukkuu, joten pitää osata ennakoida ja laskea selkänoja alas ennen kuin neiti rattaisiin nukahtaa. Sisarusistuimenhan kanssa yllä olevaa istuinta ei saa laittaa makuuasentoon, joten nykyään Linan istuinta ei tarvitse yrittää renkutella täysin alas. Ketuttaa silti, sillä rattaat ovat kuitenkin olleet käytössä suhteellisen lyhyen ajan ja niiden pitäisi kestää käyttöä vielä ainakin vuosi.

Rattaat olivat todella raskaat ja painavan oloiset jo pelkästään Linaa työnnellessä, joten ei tullut yllätyksenä kuinka painavat työntää niistä tulivat, kun sisaristuimen laittoi paikoilleen ja pikkusiskon makoilemaan istuimeensa.
Toisaalta jo pelkästään lapsista tuleva paino on meillä tällä hetkellä noin 15 kiloa, joten ei niistä kevyitä saa sitten millään. Mutta minulle ei tulisi mieleenkään sulloa mitään painavia ostoksia rattaiden tilavaan tavaratilaan.

Yhtenä miinuksena koen myös sen, miten pitkälle alla oleva istuin tulee. Ainakin tälläisenä tappina minusta tuntuu, että potkin vähän väliä alla olevan istuimen kuomua.
Pelkään myös bussissa, että joku ystävällinen kanssamatkustaja potkaisee istuinta ohikulkiessaan ja vauva saa kunnon tällin. Rattaat kun näiden kahden istuimen kanssa tulevat todella pitkälle käytävälle, eivätkä kaikki ohikulkijat osaa varoa rattaissa majailevaa vauvaa.
Rattaat ovat myös luonnollisesti leveämmät kuin normaalit yhdistelmävaunut, joten ne vievät enemmän tilaa myös leveyssuunnassa. Ainakin kerran meille on bussissa käynyt niin, ettei viereen mahtunut toisia rattaita, sillä bussin keskiosa oli niin pieni ja meidän rattaat leveät. Mutta ne bussit ovat ainakin meillä päin niin harvassa, joissa on kyseinen pieni tila rattaita varten, etten ole kovinkaan huolissani siitä, että mahdummeko joku kerta bussiin..
Minulle tärkeämpää on kuitenkin leveydessä se, että mahdun hyvin kauppaan rattaiden kanssa. Britaxit ovat kuitenkin juuri sen viitisen senttiä leveämmät kuin useammat rattaat, joten ihan joka paikkaan ja jokaiselta käytävältä niiden kanssa ei kuljeta. Mutta koen ne kuitenkin käytännöllisiksi shoppailuolosuhteissa helpon kääntyvyytensä vuoksi. 

Meillä rattaat ovat käytössä lähes joka päivä, joten osa vioista selittyy ihan kulutuksella. Mutta olen silti sitä mieltä, ettei esimerkiksi tuo selkänojan säätö voi mennä tässä ajassa rikki tai rattaiden kuulua pitää sellaista natinakonserttia kuin ne nyt pitävät... 

Jos tällä hetkellä saisin päättää, en ostaisi näitä rattaita uudelleen. Toki ne ovat käytännölliset,  hyvnnäköiset ja ihan kivat, niin valitsisin itse jotkut toiset menopelit. Ehkä omalle kohdalle sattui joku susi, mutten pidä näistä juuri ollenkaan. 
Valitsisin kuitenkin samantapaiset, joissa istuimet ovat "päällekkäin", sillä yksin liikkuessa kaupoilla nämä ovat kuitenkin ketterämmät kuin leveämmät sisarusrattaat. 

Näillä meillä on nyt ajeltu reilu nelisen viikkoa kahden lapsen kanssa ja edessä menoa olisi vielä ainakin vuoden verran - saas nähdä kestääkö äidin hermot natinan kanssa niin kauaa! 
Haastetta tuo varmasti myös tuleva talvi (mikä talvi?!), jonka epäilen tuovan oman harmaan hiuksensa minun pääkoppaani. 

Minkälaisia sisarusrattaita teillä on?

18 kommenttia

 1. Meillä odottaa easywalker duot masuhengailijaa niitä käyttämään ton 2vuotiaan veljen kanssa :) noi vaunut näyttää ihan kauheen isoilta, vaikka ne on vaan 76cm leveet :D me ostettiin vierekkäin olevat ettei mun tartte myydä mun ihania emmaljungia pois ;) noissa on uhanat isot ilmakumi renkaat ja mitä niitä pyörittelin tossa ni on tosi kivan oloset! :) ja meijän hujoppi esikoinen (n.93cm) mahtuu niihin nukkumaan, se oli tärkee juttu! :)

  VastaaPoista
 2. Ikävä kuulla että oli huono valinta :( Entäs jos myyt nuo ja ostat jotkut uudet??

  VastaaPoista
 3. ostitko uutena? jos takuuseen menis tai jotain :)

  VastaaPoista
 4. Ymmärrän kyllä, että on varmasti hankala kävellä noita työntäen kun siinähän aika helposti juurikin tömäyttää alakoppaa :( Näin kerran kaupassa tuollaiset yhdellä lapsiperheellä ja he istuttivat isompaa lasta alapuolella. Voiskohan siitä olla vähän apua?

  VastaaPoista
 5. Ompa harmi kuulla että on osunut huonot vaunut teidän kohdalle, koska eihän niiden noin nopeasti pitäisi kulua!

  Miksei yläistuinta saa pitää makuuasennoss jos sisarusistuin on käytössä? Mä en tienny! :D me on käytetty! :D

  VastaaPoista
 6. Laita palautetta ainakin tuosta selkänojasta, jos menisi takuuseen! Tuskinpa kuuluu alle vuoden käytöllä hajota. :)

  VastaaPoista
 7. Meillä on samaiset vaunut ja hyvät on ollu. Ehkä teillä on maanantaikappaleet tms., mutta mä voisin säilyttää nämä jos vaikka tulis enemmän lapsia (ei varmaan tule). Kaikissa vaunuissa on omat juttunsa ja blogeissa hehkutetut tuplatkaan ei ole niin autuaan hyviä, mitä niistä lukee. Kun on niitäkin testailtu.

  VastaaPoista
 8. Jopas. Enpä olis uskonut että nuo on noin epäkäytännölliset. Meillä on yhdellä lapsella käytössä britaxin b-agilet ja on tykätty kovasti.

  VastaaPoista
 9. Okei! :)

  Toivottavasti teillä rattaiden kanssa on onnea! :)

  VastaaPoista
 10. Mä en jotenkin osaa myydä jotain, mikä on rikki :D Tai eihän nuo nyt rikki oo, mutta se vinkuminen ja se selkänoja.....

  Onhan nää muutenkin ihan sellaset perusrattaat ja hyvät.

  VastaaPoista
 11. Ei Linaa voi laittaa tonne alas.. Sillä ei olis tarpeeks tilaa, eikä se näkis ympärilleen samalla tavalla kuin ylhäällä istuessa.
  Eikä tota yläistuinta saa laittaa alas, jotta se olis vauvalle hyvä.
  Ja musta tuntuu, että ne menis vielä nurinkin, kun painopiste tulis taakse....

  VastaaPoista
 12. Niissä käyttöohjeissa sanotaan, ettei yläistuinta saa laittaa makuuasentoon, jos sisaristuin on käytössä :D Ainakin mä oon lukenu niin..... :DD

  Pitää laittaa ostopaikkaan reklamaatiota!

  VastaaPoista
 13. No luulis ettei! Ja siis se on menny rikki jo ajat sitten, ettei oo mikään tän kesän juttu..

  VastaaPoista
 14. Se on totta, ettei niitä täydellisiä rattaita ole olemassakaan. Kaikissa on plussat ja miinukset :)

  Mun täytyy ottaa yhteyttä ostopaikkaan, josko saisin jotain selkoa näihin ongelmiin.

  VastaaPoista
 15. Nää on tälläset "ihan jees" rattaat... Mutta jos nyt valkkaisin, niin en ottais.

  Ehkä odotin näiltä jotain muuta :D ..vaikkapa sitä, että ne olis pysyny ehjänä kauemmin..

  VastaaPoista
 16. Meillä on samat rattaat, mut vauvalle vaununkoppa ylhäällä ja taapero alhaalla. Siihen koppaan tosin tarvittiin adaptedit nostamaan ylemmäs ja edemmäs, ettei olisi koppa ihan alhaalla istuvan pojan naamassa kiinni! Tää on toiminut ihan ok. :)

  VastaaPoista
 17. Kiitos tästä postauksesta - olen arponut näiden ja phill&tedsien välillä. Meillä oli aikoinaan isommilla lapsilla ihan rinnan istuttavat rattaat tais olla ihan emmat. Ne oli huiput ihan työntelyssä ja kestivät jos minkälaista menoa niin että välillä kolme kyydissä, mutta niillä ei sitten mihinkään kaupoille tai muualle mentykkään leveytensä takia. Saimme myydä ne vielä hyvässä kunnossa vuosien käytön jälkeen eteenpäin.

  VastaaPoista