Täysiaikainen

Eilen jäi postailematta ja kokonaan kirjoittelematta, kuten Facebookissa kuvan kera kerroinkin. 
Olin valvonut koko edellisen yön kipujen kanssa ja aamupäivästä oma kantti petti ja jouduin soittamaan äippäpolille, jossa juttelin päivystävän lääkärin kanssa päätyen hänen kanssaan siihen, että tulen näytille. Tai "tule tänne synnytyssaliin", kuten lääkäri asian vahingossa ilmaisi. Ja mielelläni olisin sinne asti mennytkin.... 
Kivuista en edes jaksa alkaa kertoilemaan enempää - same old, same old.  Kipulääkereseptin kera kotiin lepäämään. Jaksaa vielä hetken, jaksaa vielä hetken.

Mutta mikä parasta - eilen poksahteli jälleen kerran viikot, 38. raskausviikko lähti käyntiin ja Ellu on täysiaikainen!!! 


Muistan vieläkin sen yön, kun tein raskaustestin. Testin, jota mun ei edes pitäny tehdä, sillä olin aivan varma kuukautisten alkamisesta. Testin, jonka tein vain ja ainoastaan sen takia, koska heräsin yöllä pissahätään. Testin, johon piirtyi kuin piirtyikin haaleat kaksi viivaa! 

Ja täällä sitä nyt ollaan -  rv 37+1! 


On ehkä maailma kliseisintä sanoa tässä(kin) vaiheessa, että aika on mennyt todella nopeaan. Kun ikäeroa kahdella nuorimmaisella tulee olemaan se 1 vuosi 2 kuukautta, niin viimeisimpään raskauteen ei todellakaan ehdi keskittyä. 
Viikot ovat menneet ja jos joku on kysynyt raskausviikkoja, niin ne on pitänyt ihan oikeasti tarkistaa. En ole tällä kertaa ollut viikoista kertaakaan kartalla ja neuvolaankin soittaessa ne on pitänyt tarkistaa ennen puhelua, jotta varmasti sanoo oikein. 


Alkuajan pahoinvointi - kestokrapula, on pelkkä muisto. Väsmykselle ei voinut antaa valtaa missään vaiheessa ja kivutkin ovat menneet kaiken arjen siivellä. 
Linan perässä juostessa ei ole pahemmin ehtinyt voivoittelemaan ja potemaan raskausvaivoja - närästyksenkin tullessa Renniet on vedetty lennossa huiviin. 
Vaikkakin tämän parin viimeisen viikon aikana on joutunut kärsimään kovistakin kivuista, niin olen enemmän kuin kiitollinen siitä, että niitä kipuja on ollut vain ja ainoastaan tämän kaksi viikkoa. Linaa odottaessa niitä kipuja kertyi 22 viikon ajan - joka ikinen päivä! Joten voin sanoa, että tämä raskaus on ollut ihan silkkaa luksusta! Pelkästään se, että voin käydä seisten suihkussa ja pestä hampaat seisoen näillä viikoilla, niin on todella iso juttu. Puhumattakaan siitä, että voin ihan itse kävellä hakemaan postit ja käymään kaupassa! 


Käynnistyspäivä kolkuttelee jo ovella. Ja kyllä, olen ottanut siitä itselleni käynnistyspäivän edellisen painoarvion ollessa sen 3,7kg! En ole koskaan ollut stressaantuneempi kuin tämän viikonlopun aikana, kun olen miettinyt tuota painoa ja synnytystä. En siis aio enää tuon minulle varatun äippäpoliajan jälkeen palata sinne katselemaan vauvan kokoa, vaan se on käynnistys joko ko. päivänä tai sektio myöhäisempänä ajankohtana. Sen verta olen itkenyt ja yöuniani menettänyt painoarvion takia.


Hetken ehdin jo haaveilemaan normaalista synnytyksen alusta, kun supistuksia tuli viikko sitten todella kivasti (kivuliaasti) ja säännöllisesti, mutta siihen ne sitten tyssäsivätkin... Välillä tulee vieläkin supistuksia, hyvinkin kivuliaita, mutta ne ovat yksittäisiä ohikulkijoita. 
Joten olen tämänkin raskauden osalta luovuttanut luonnollisen synnyttämisen kanssa. Käynnistys on se mun tapa synnyttää. Ja se on mulle ihan ok. Kaikkea ei voi saada. 
Joten ehdin vielä hyvin ensi viikollakin käymään sovituissa menoissa ja isommat lapset saavat pitää heille sovitut kesäjuhlat ystäviensä kanssa. En stressaa hetkeäkään, josko lapsivedet menisivät keskellä Citymarketin kassajonoa. Not gonna happen.


Kotona on kaikki valmiina vauvaa varten. Joten ei tässä mitään muuta kuin odotellaan hänen korkeutensa saapumista maailmaan!

P.s. Vaikka te ette (onneksi joudu) tuijottele mun naamaa joka päivä, niin huomaatteko kuinka koko mun naama(kin) on ihan turvoksissa? Varsinkin toi NENÄ! :o Hyih. Toivottavasti se menee pois....

9 kommenttia

 1. Sulla on kolme päivää aikaa, sitten joutas jo syntyä. :P

  VastaaPoista
 2. Hahaha!
  Usko pois - mä teen täällä kaikkeni!!!! ;)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia, oot niin kaunis <3

  VOI HITTO MUN ARVAUS MENI JO :D saanko arvata uudellee :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos <3

  No mutta, jos Ellu päättäis nyt vielä tulla, niin sun arvaus on lähin arvaus! :D
  Jos oikein muistan seuraava on vasta joskus 11.-12. päivä.......
  Mäkin olisin kyllä laittanu viime viikonloppuna pääni pantiks, että Ellu tulee tän viikon aikana. Se ei vaan ollu sittenkään samaa mieltä.. Kauhean itsepäinen ;)

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia kaikki. ♥

  Hih mä veikkasin ainakin 12.6. (ensin kylläkin meinasin veikata 9.6. en sitten tiedä miksi vaihdoin päivää). :) Pidän täällä peukkuja jotta Ellu alkaisi pian pakata tavaoitaan ja jättäisi yksiönsä. :)
  Tsemppiä. ♥

  VastaaPoista
 6. Voi kiitos <3

  Kesäkuussa on mulle kaksi todella tärkeää päivää, jollon Ellu sais kyllä jompanakumpana tulla. Toinen on jo huomenna alkavalla viikolla ;)

  Täällä huudellaan jo mahan läpi "tuujoo" :)

  VastaaPoista
 7. Hurjat tsempit täältä loppumetreille! :)

  VastaaPoista
 8. oi ku komia masu sulla on!:D mä taisin veikata 26.6. tietämättä koska sun LA on :D.

  VastaaPoista