Rahaa kasvatetaan puussa

Kun lopullinen eropäätös tehtiin toukokuussa, niin siihen asti meillä oli M:n kanssa ollut ns. yhteiset tulot, eli käyteltiin sen rahoja, kenellä sitä rahaa oli ja laskut maksettiin sen tililtä, kenellä tilillä pätäkkää oli. Joten, kun erottiin huomasin, että meikäläisen tili oli lähes tyhjä ja M:n tilille rapsahti seuraavaksi rahaa... Olin siis ollut edellisen kerran se, jonka tililtä laskut lähti maksuun.
Hetken meni miettiessä, että mites tästä eteenpäin.

Olen ihminen, joka laatii budjetteja ja elää tiukasti niiden mukaan. Toukokuun budjetti pissi samantien, kun löysin parisen viikkoa sitten A:n päästä täitä. Apteekkiin meni 80€. Joten tällä hetkellä pussissa on valitettavasti 80€ suuruinen lovi. Ilman sitä lovea ei tarvitsisi miettiä raha-asioita. Se kun vaikuttaa kesäkuun budjettiin niin kauan, kunnes kesäkuussa saan rahaa.
Säästöt menivät täysin vauvan hankintoihin, joten niistäkään ei tähän hätään ollut enää mitään hyötyä.  

Toukokuun elimme tyttöjen kanssa kieltämättä todella tiukalla budjetilla. Itsellä meni jo huhtikuun puolella ruokahalut melkein kokonaan ja toukokuussa olen kieltämättä syönyt laittoman vähän, joten omiin ruokamenoihin rahaa on mennyt todella vähän. Täällä kuitenkin asustaa ainakin yksi hevonen, joka voisi syödä ihan mitä vaan, ihan koska vaan ja kuinka paljon vaan, joten kaapissa täytyy olla ruokaa. En tiedä, mistä tuo vanhin neiti on ruokahalunsa perinyt......

Onneksi kuitenkin tämäkin niukistelu ja tiukkaan budjetointi helppaa, kun saan kesäkuun lopussa ensimmäisen äitiyspäivärahan. Heinäkuussa ollaankin sitten jo ihan normaaleissa ja säännöllisissä tuloissa. 
On ollut ikävää sanoa ei vanhemmille tytöille, kun muut saivat uusia koulunpäättäjäismekkoja ja -kenkiä. Eipä meillä paljoa muitakaan uusia juttuja ostella ennen loppukuuta, kun eletään tiukalla budjetilla. Ja valitettavasti sitten, kun sitä rahaa tulee, niin isommat ovat isänsä luona viettämässä kesälomaansa. Mutta pääsemme tyttöporukalla sitten heinäkuun alussa shoppailemaan alennusmyynneistä parhaat päältä!  Vaatehankintoja kun täällä odottelevat kaksi vuodessa varmaan 5cm kasvaneet tytöt ja yksi äiti, joka saa pitkästä aikaa ostaa ihan normaaleja vaatteita.... 

Tämän kesän jälkeen pitäisi jotain vähän sukanvarteenkin jäädä. Ihan hyvä, sillä pyykinpesukoneen linkoaminen alkaa kuulostaan vähintäänkin omituiselta.... Toivottavasti kone jaksaa pyörittää edes kesän! 
Elokuun alkuun olen suunnitellut vähän isomman kesälomareissun, jonka toteutuminen on kyllä hieman Ellusta kiinni ja siitä, miten meidän yhteiselo alkaa sujumaan. Haaveissa olisi viedä kaikki lapset laivalle. 

Eipä se raha täälläkään puussa kasva... Valitettavasti. Sitten, kun joku keksii, miten sitä kasvatetaan, niin tänne päin saa vinkata ;) 
Siihen asti pärjäillään tiukalla budetoinnilla ja siinä pysymisellä. Rahaa säästöön laittamalla ja turhakeostoksia välttämällä. 
Eli ei enää mitään täiepisodeja, kiitos! 

2 kommenttia

 1. auts, kuulostaa inhalta.
  Ei se raha täälläkään kyllä puussa kasva :/
  Mutta löysin blogisi ja jäin seurailemaan. mukava ja rehellinen blogi arjesta.
  Todellakin tykkään. Toivon sinulle paljon voimia tulevaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja tervetuloa joukkoon! :)

  Ei taida se raha kenelläkään perheellisellä (tai perheettömälläkään) kasvaa puussa.. Aina löytyy menoeriä!

  VastaaPoista