Ellun eka neuvola

Tänään oli vauvan ihka ensimmäinen neuvola. 

Voisimpa väittää, että harvinaisen turha reissu. 

Ensinnäkin neuvolantätinä oli opiskeluajoilta "rinnakkaisluokan", eli saman vuosikurssin terkkariopiskelija, joskin valmistunut hän nykyään jo on. Joten mielessä pyöri lähinnä ne ryyppyreissut ja opiskelijabileet joissa ko. henkilöä on viimeksi nähnyt. Ei tuntunut kauhean luontevalta jutella hänen kanssaan synnytyksestä ja lantionpohjanlihaksista. Sorry. 
Muutenkin käynti oli aikalailla lippulappu-käynti, kuten useimmat ensimmäiset neuvolakäynnit ovat. Paljon kaikeanlaisia lappusia ja ohjekirjasia. 
Meidän osalta käynti oli myös aikamoista sähläämistä, sillä Lina päätti näyttää miten käy, kun herätetään 2h aikaisemmin kuin on tottunut heräämään ja viedään paikkaan, missä ei ole taaperolla mitään tekemistä - huutoa ja venkoilua. Onneksi M oli mukana, sillä en todellakaan pärjäisi tälläsillä neuvolakäynneillä yksin näiden kahden kanssa. 


Käynnillä otettiin vain Ellun paino, ei pituutta tai päänympärystä laisinkaan. En tiedä onko se aina ollut niin vai oliko tämä jotenkin niin häsläyskäynti, että terkkarikin unohti koko homman?


Ja sitten se pahin mahdollinen - meidän neuvola vaihtuu. Meidän superihana terkkari on nyt jäänyt (jäi kyllä jo minun odotusaikanani) äitiyslomalle ja sijainen ei ota lapsia vastaan ollenkaan, joten meidän huippujärjestelyt siitä, että saadaan käydä tässä neuvolassa loppui siihen. Prkl. 
Nyt meidän pitää palata vanhaan neuvolaamme, vanhan terkkarin luokse, jonka kanssa en koe minkäänlaista yhteyttä. Jippikaijee. 
Lähden tänään varaamaan Ellulle seuraavaa käyntiä tuosta vanhasta neuvolasta ja itselleni jälkitarkastusaikaa. En todellakaan odota innolla. Tiedossa on kahden eri bussin kanssa sotkemista ja siltikin kävelymatkaa jää puolisen kilsaa jäljelle. Ja kaikista ärsyttävintä tietty on se, ettei terkkari ole mielestäni pätevä. 


Joten nyt vain varailemaan Ellulle seuraavaa neuvola-aikaa, joka onkin sitten lääkärikäynti. Vanhassa neuvolassa. Hiumph.

6 kommenttia

 1. Mäkään en ole tullut ikinä juttuun meidän lastenneuvolan terkan kanssa! Nyt onneksi tyttö on jo taapero eli käynnit on melko vähissä, mutta kun toinen vauva syntyy marraskuussa niin sittenhän ne käynnit taas tihenee huoh! Ja varsinkin täällä pikkupaikkakunnalla ei ole kuin kaksi terkkaa ja heillä on tarkasti määrätyt alueet :/ -miljama

  VastaaPoista
 2. Hmh! Muakin sieppaa tää, kun tässä alussa joutuu tosiaan käymään niin tiheään. Tai saa käydä, mutta joutuu käymään :D

  Mä koen jotenkin, ettei tää terkkari, jolle meidän nyt pitää palata, ole pätevä. Jäi tosi paha maku suuhun monesta asiasta, miten hän hoiti ne niin Linan odotusaikana kuin niinä vauva-ajan neuvoloina. Toivottavasti meidän ei tartte käydä siellä yhtään sen enempää kuin on tarvetta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos linkistä, oonki lukulistoilla jo :) Ja lukenut blogiasi.

  VastaaPoista
 4. Hei voisitko jossain vaiheessa tehdä postauksen noista Britaxin tuplista? Meille on tulossa vauva 1v 10kk:n ikäerolla taaperoon ja paljon bussia käyttävänä on kyllä melkein pakko olla tuplat että saa vauvan ja isomman samaan kyytiin. Kokemuksia just bussissa kulkemisesta (on ilmeisesti leveämmät kuin monet yhdistelmät) ja muutenkin käyttökokemuksia siis kaivataan. :)

  -Elsi-

  VastaaPoista
 5. Tekosessa on! :)

  Me ei vaan vielä itsekään olla kovin montaa kertaa vaunuiltu, joten keräilen vielä käyttökokemusta, jotta voin niistä kunnolla kirjoitella :)
  Bussissa ollaan ehditty olemaan näin tuplaominaisuudessa nyt kaksi kertaaa, mutta meillähän Britaxit ovat olleet Linalla käytössä jo useamman kuukauden yhden istuimen kanssa.

  Mutta stay tuned - kirjoitus tuplista on parin viikon sisällä kyllä tulossa!

  VastaaPoista