Alennusmyynnit

Pääsimpäs viime perjantaina ekaa kertaa synnytyksen jälkeen ihan yksin liikenteeseen! Mietin ensin, että kenet soittaisin kahvitteluseuraksi keskustaan, mutta päätin sittenkin ottaa yksinolosta kaiken irti ja kävin jopa kahvillakin ihan yksin!!! ..niille, jotka eivät tiedä, että yksi pahimmistä peloistani on yksin syöminen, tämä tuntuu ehkä hassulta. Mutta ihan oikeasti päätin käydä kahvilla täysin yksin. Tosin se oli hyvin pikainen reissu, joka sujui puhelin kädessä.. :D 

E:n fleecehaalari. Name It, koko 50-56.

Olen sellainen äiti, joka venailee ja venailee, että ne alet alkaa ja sitten ostetaan lapsille vaatteita ja niitä ostetaan sitten kunnolla. Kun on neljä lasta, niin shoppailu ei todellakaan tule halvaksi, joten alennusmyynneistä lapset saavat tarvitsemansa ja triplasti enemmän. Ja äidin kukkaro kiittää. 
Se tietty tarkoittaa aina vähän sitä, että lasten pitää jaksaa odotella niitä vaatteita pari kuukautta kauemmin, mutta hekin ovat tyytyväisiä isoon kassiin uusia vaatteita sen yhden tai kahden vaatteen sijaan. 
Isommille tytöille ei äiti osaa enää yksin oikein ostaa mitään. Tai osaisihan äiti, mutta vaatemaku on jo isommilla sen verta kehittynyt, että äidin ostokset saavat nykyään aika usein väkinäisiä hymyjä ja "kiitti hei" vastaanottoja. Kenkiä en voi ostaa ilman, että itse jalka on mukana. A:lla on jo samankokoinen jalka kuin allekirjoittaneella (ostettiin Hennesin aikuistenosastolta jo kesälenkkarit!) ja R:n kengänkoko vaihtelee niin paljon valmistajasta riippuen, etten yksinkertaisesti voi ostaa esim. 36 kenkiä ja olla varma niiden sopivuudesta. Ja kyllä, niillä molemmilla on kanootit jalkojen tilalla! En ymmärrä mistä moinen hehtaarijalka tulee, kun itsellä on se siro 37,5. 
Mutta uskaltauduin ostamaan niin A:lle kuin R:llekin muutamat vaatekappaleet, joista olin täysin satavarma, että ne kelpaavat. 

Lina sai myös paljon kaikenlaista. Ellulle ostin vain ja ainoastaan fleecehaalarin, jotta päästään ulos! En olisi ikimaailmassa viime kesän helteiden jälkeen kuvitellutkaan, että meidän kesävauva tarvitsee haalarin! Noh, onneksi sellainen löytyi kuin sattumalta Stockmannilta ja vieläpä todella huokeaan hintaan. Vaikuttaa olevan vielä reilua kokoa ja menee varmasti koko kesän Ellulla. Joten nyt ei haittaa, vaikka olisikin koleaa! Ollaan varauduttu!
Lina sai mm. Benettonin collaripuvun, syystakin Name It:lta (ollaan tarvittu tätäkin jo pariin otteeseen - lämmin kesä ja silleen...), pitkiä ja lyhyitä leggareita, ihanan kissacollarin Lindexistä ja mun oli pakko ostaa neidille kesämekko, jonka bongasin Stockalta. En yleensä hurahda mekkoihin, mutta tämä oli niin söpis ja hintakaan ei huimannut, niin se oli pakko napata mukaan! 

Ostin myös Zarasta pienimmille tytöille hoitolaukut/reput!! Se siitä "äidin omasta, hienosta laukusta"
Kun näin nämä ihanuudet, en voinut olla ostamatta niitä! Ensin ne oli tarkoituksena antaa isoille tytöille shoppailurepuiksi, mutta menin täyttämään toisen viikonloppuna Ellun vaipoilla ja muilla tarvikkeilla - täydellinen hoitolaukku. Ja niin söpöt. Molemmilla on nyt omansa. 


Vielä tarvitaan vaatteita, varsinkin isommat typyt. Mutta niiden ostoa pitää pitkittää siihen saakka, kunnes tytöt kotiutuvat ensi viikonloppuna Viksu 2014 -leiriltä. Sitten päästään oikein tyttöporukalla shoppailemaan!! 

Oletteko te tehneet alelöytöjä?

7 kommenttia

 1. Mulla on ankara shoppailukielto itseltäni toistaiseksi, mutta onpa sitä tullut niin paljon osteltuakin :) Hyvä vinkki noihin kenkien ostoon on se, että länttää jalan pahvin päälle, piirtää kuvan jalasta, leikkaa irti ja sovittaa kenkiin. Helppo tunnustella jääkö varpaille tilaa. Mukavuudesta ja korkeudesta ei tosin tässä tapauksessa takeita, mutta äitini käytti tuota niksiä kun minä ja veljeni emme vissiin olleet mitään helpointa kauppaseuraa :D

  -Minna

  VastaaPoista
 2. Ihania löytöjä!! Me kans törsätään aleihin, ja pyritään olla ostamatta täydellä hinnalla. Aika helppo on hankkia vaatteet aina seuraavalle kaudelle, ne kun vaihtuu aina niin vauhdilla!!

  Täydellä hinnalla ostamista en oikein edes tajua, kun ainakin kolmannes lähtee hinnasta pois kun jaksaa hetken odottaa! :)

  VastaaPoista
 3. Tulikohan mun kommentti. .

  mut siis ihanat löydöt!!! ♡
  Ja meilläkin suositaan aleja! Kivempi odottaa hetki ja shoppailla aitten reilusti halvemmalla tarpeelliset! :))

  VastaaPoista
 4. :D

  Mä tykkään käydä isompien tyttöjen kanssa ostoksilla - äiti/tytär aikaa ;) Niiden kanssa on kuitenkin suht helppoa, vaikka joutuukin aika usein jankkaamaan, ettei osteta ihan kaikkea, mitä käteen sattuu.
  Erikseen ovat mitä parhaimpaa shoppialuseuraa! Mutta yhdessä usein alkaa toista ketuttamaan, jos toinen on saanut yhdet housut enemmän... :D

  VastaaPoista
 5. Kyllä! On paljon fiksumpaa ostella esim. kesällä alesta syksyn ja talven vaatteet, kun ne voi saada jopa -70% alennuksella!
  Varsinkin nyt, kun pienimmät lapset kasvavat ihan järkyttävää tahtia ja vaatteita sais olla ostamassa ihan koko ajan..

  VastaaPoista